lauantai 27. lokakuuta 2012

Pakkasta ja aurinkoa vaan ei lunta vielä!Muistan aikoinaan kun omat pojat olivat Kuusenkerkän ikäisiä ajatelleeni aamuisin että " oi , vasta yhdeksän, tämä päivä ei lopu ikinä" .Olin viettänyt aktiivista aamua silloin jo kolme tuntia! Ja nyt on sama juttu Kuusenkerkän kanssa. Hän on perinyt vuorokausirytminsä ilmiselvästi isältään ja sedältään. Mummilla tekee tiukkaa välillä tuo energisyys. Kuusenkerkän isä ja äiti matkasivat jo torstaina kohti Jäämeren rannalla olevaa pientä 35 asukkaan kalastajakylää ja viesteistä päätellen valinta on ollut hieno kohde rantalomalle.Täällä pohjoisessa on vallinnut upea aurinkoinen sää jo koko viikon pientä paikallista lumipyräkkää huomioimatta. Kuusenkerkkä majailee vanhempiensa reissun ajan mummilassa.

Vanhempi poika on myös ollut meillä koko viikon vaimonsa kanssa. Eilen hekin kävivät päivämukin tunturissa. Takaisin lähtevät tänään iltapäivällä. Poikani opiskelee valokuvaajaksi ja hänellä oli mukanaa arsenaali erilaisia kameroita ja välineitä kuvaustehtäviään varten. Hän myös otti vanhemmistani hienot muotokuvat, samoin isästään 60-vuotiskuvan. Poikani viihtyy ja nauttii erinomaisesti uudessa opinahjossaan. He lähtevät ensi keväänä jälleen käymään miniän kotimaassa Australiassa ja suunnittelivat sinne Suomi-aiheista valokuvanäyttelyä. Australiassa vallitsee kuulemma Suomi-buumi ainakin miniän tuttavapiirissä.

Sunnuntaina toivottavasti saapuu Ruotsinsiskoni ja ensi viikolla puolestaan Turusta  tulee kotimaisemiin piipahtamaan miehen nuorimmainen, joka siellä opiskelee.

Vilkasta ja sosiaalista elämää on riittänyt ja riittänee jatkossakin! Mies sai muuten juuri tekstiviestin Turusta tyttäreltään, että siellä on lunta satanut nyt vuorokauden! Meillä ei lunta vielä ole. Pakkasta kyllä on. Se on kuorruttanut maat ja vedet kauniiseen huurteeseen ja kun aurinkokin on kohta viikon paistellut niin maisema on näyttäytynyt kenties vuoden upeimpana! Niin vain on saanut kerättyä aurinkoenergiaa varastoon vaikka syyskuussa vielä tuntuikin ettei aurinkoa näe kuin ensi keväänä!

8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia taasen! Onko jokenne Kemijoki?
  Pääkaupunkiseudullakin on lunta jo, toissayönä satoi, mutta harvoin ensi lumi pysyy näillä main.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asun nykyisin Ounasjokivarressa mutta vanhempani asuvat Kemijoen rannalla.Ounasjoki on vapaa joki , Kemijokea säätelevät voimalaitokset.Taitaa olla harvinaista että pääkaupunkiseudulla on lunta ennen Rovaniemeä!

   Poista
 2. Minustakin vuoden upein aika on tuo huurtunut luonto auringonpaisteessa! Täällä sitä ei ole näkynyt tänä syksynä, vaan lumi tuli eilen pakkasen kanssa yhtä aikaa. Lähtemättömästi on jäänyt mieleen lokakuu 1976, kun vanhempani olivat muuttaneet täältä Kuusamoon ja pääsin ensimmäistä kertaa käymään siellä. Ilma oli juuri sellainen kuin kuvissasi nyt.

  Voimia mummille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aika outoa että siellä etelässä puhutaan lumesta jo näin paljon aiemmin kuin täällä!Joskus mukavaa näin päinkin etenkin kun tietää ettäihan varmastilumi sieltä kohtapuolin tulee.
   Voimaa tässä mummin hommassa tarvitaan. Tuollaisen vajaa kaksivuotiaan perässä pysyminen on kokopäivätyötä ja siinä työnä jaksamiseksi mummi on nukkunut joka päivä päikkärit samaan tahtiin ja iltaisinkin kellahtanut lähes yhtä aikaa nassikan kanssa petiin!

   Poista
 3. Kauniita kuurakuvia! Kuusenkerkkä lienee suunnilleen saman ikäinen kuin meidän tyttärenpoika ... ihania energiapakkauksia ovat!

  Blogissani Suvipiha on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marietta! Kuusenkerkkä on syntynyt joulun aikoihin, täyttää siis kaksi vuotta. Energiapakkaus totta tosiaan hän on myös! Ja kiitos myös tunnustuksesta. Käyn sen sieltä hakemassa Siitäpä on aikaa kun olen tunnustuksen saanut.

   Poista
 4. Hangossa viikonloppuna 20 cm lunta, joten oli yllätys palata takaisin kotiin Espooseen, jossa juuri samanlainen maisema kuin kuvissasi. Pakkasta, sokerihuurrettu maisema ja ratisevat lehdet jalan alla. Kummassakin maisemassa viihdyin, koirat olisivat Hangon valinneet, siinä minikinoksessakin kuin oli niin riemua kieriskellä ja juosta ympyrää. Miten ne joka vuosi järjestääkin aina ensilumi-shown, mun veteraanit.

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hangossakin siis jo 20 cm lunta!Koirat osaavat ottaa ilon irti hetkestä ja sitä iloa on riemullista seurata!Sen(kin) takia minäkin olen koiraihminen.

   Poista