keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joulustani näyttää tulevan punainen

 
  
Kaamosloman ensimmäinen päivä. Nukuin puoli kymmeneen, tosin kävin pari kertaa hereillä ennen sitä mutta muistaessani sen ihanan tosiasian ettei tarvitse lähteä mihinkään, oli helppo vaipua uudelleen uneen. Nyt on kello yksitoista ja tepsuttelen edelleen aamutakki päällä koiran seuratessa ihmetellen ja ehkä vähän ärsyyntyneenä kun ei pääse normaaliin arkirytmiinsä eli nukkumaan.
 
Katselen huusholliani, olisi kyllä tekemistäkin. Olohuoneen ikkunassa roikkuu  Marimekon hehkuvan punainen Vihkiruusu-kangas, jonka siihen ripustin muistaakseni sunnuntaina. Mietin että laittaisinko pellavaverhojen rinnalle väripläjäyksen. Miehen mielestä pläjäys olisi paikallaan, mutta kankaan muuttaminen verhoiksi vaatisi vähän puuhaa. Keittiössäkin on keskeneräinen jouluverhoprojekti. Punaista sielläkin. Meillä on keittiössä viisi erikokoista ikkunaa, joihin vain yhteen saa sivuverhon. Minulla on kyllä viisi kappaverhoa, joista kolme on punaista kuviolla ja kaksi punaista ilman kuviota. Ompelutyöllä noista kolmesta saisi viiteen ikkunaan samanlaiset, mutta toisaalta taas voisi laittaa runsaammat kapat ja käyttää erilaisia. Taas miehen mielipide oli että molemmat käyvät hyvin.  Eli ehkäpä ratkaisen nämä verhohaasteet ainakin tässä päivän aikana.
 
Minulla ei ole muuten ole ollut aikoihin punaista joulua. Olen halunnut menneinä jouluina valkoista ja laimeita värejä vaan nyt taas voimakkaat värit tuntuvan kutsuvan.Taidan tuoda punaisen lankamatonkin olohuoneeseen, sekin on ollut monta joulua varastossa.
 


Ulkona on talvinen pakkaspäivä. Nuo ylläolevat kuvat otin eilen puolen päivän aikoihin kun miniän kanssa tultiin lounaalta kreikkalaisesta ravintolasta ja jatkettiin kasvohoitoon.  Se väli oli päivän valoisa hetki. Ja  tuon valoisankin voisi laittaa lainausmerkkeihin.

Kasvohoito oli muuten juuri niin nautinnollinen kuin se parhaimmillaan on. Pehmeän lämpimän peiton alla, hämyssä ja kynttilän valossa, rauhallinen musiikki taustalla hiljaa. Olen käynyt viime aikoina  pari vuotta toimineessa Natural Beauty-hoitolassa, joka erikoistunut ekologisiin ja luonnonmukaisiin tuotteisiin ja hoitoihin.  Kasvojenpuhdistuksessakin käytetään pehmeitä intialaisia ayerveda- hoitoja. Voitin muuten tuon hoitolan facebook-kilpailu Taivaalliset kivet-hoitopaketin. Säästän sen tammikuun pakkasiin! Tammikuuta odottaa myös pojalta ja miniältä syntymäpäivälahjaksi saamani hierontalahjakorttikin .

Nyt on aamukahvit juotu tässä bloggailun ohessa. Taidan lähteä pukeutumaan ja kantaa vuodevaatteet ulos pakkaseen.Iltapäiväkahville ovat tulossa jouluostoskierroksen jälkeen äiti ja siskoni, voisinpa leipaistakin jotain hyvää kahvin seuraksi. Mukavaa päivänjatkoa teillekin blogissani piipahtaneille ja piipahtaville! Ja mukavaa kun olen pitkästä aikaa saanut yhden uuden lukijankin tuonne sivupalkkiinkin!

2 kommenttia:

 1. Punaista päin täälläkin;)
  Jo vuosia olen valkoisia joulutähtiä suosinut. Nyt on käynyt mielessä, josko punaisia joulutähtiä!

  Mukavaltapa kuulostaa lomasi, nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se noiden värien kanssa on niin, että on aikansa kirkkailla voimakkailla väreillä ja aikansa lempeämmillä sävyillä. Minullakin on kyllä kaikenlaisia värikausia ollut niin vaatteiden kuin kodinkin suhteen. Sininen kausi keittiössä kesti kauana, muut ovat enemmän vaihtuneet. Vaatteissa hulluimmat värit ovat jääneet sen jälkeen kun kävin värianalyysissä. Se osui kohdallani tosioieaan ja vahvisti omaa värisilmääni.

   Poista