keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Leppoisa aamu joulunalusviikollaJouluvalmisteluissani on ollut luova tauko. Itsenäisyyspäivän aikoihin lomalla ollessani sain siivous-ja koristelupyrähdyksen aikaiseksi ilmeisesti sen verran hyvin tuloksin että koko ajan siitä lähtien on kyllä tuntunut jouluiselta. Jouluverhot ovat ikkunoissa ja kynttilät palavat lähes taukoamatta. Tietenkin perusteellisemmat joulusiivoukset ovat vielä tekemättä vaan kyllähän ne hyvin vielä ehdin.

Tänä aamuna nukuin lähes kymmeneen. Menen töihin nimittäin vasta iltapäiväksi kun illalla menemme yhden ryhmän kanssa vielä syömään.Aamupäivän vietin leppoisasti rauhallisella aamiaisella, sitten hoidin ja lakkasin kynteni ja laitoin pörröpäänikin kuntoon lämpörullien  avulla.

Eilen illallakin olin ulkona .Tapasin pari opiskeluaikaista ystävääni jouluglögien merkeissä toisen  heistä luona. Hänen kotinsa oli kauniisti kynttilöin  ja joulukoristein koristeltu, pöytä oli katettu herkullisin salaatein ja juustoin , glögi oli myös hyvää! Parasta kaikesta oli tietenkin taukoamaton puheensorina. Naureskelimme lähtiessämme kotiin ennen puolta yötä että loputtomasta puheesta huolimatta tällä kertaa osasimme myös kuunnellakin toisiamme!

Perjantai-iltana meillä kotona paistetaan piparkakkuja ja vietetään pikkujoulua. Miniän sisko on käymässä täällä ja heidän lisäkseen iltaan tietenkin osallistuvat Kuusenkerkkä ja isänsä. Myös miehen nuorimmainen on tullut joululomille ja osallistuu hänkin iltaan. Lauantai-iltana joulunviettoon saapuvat miehen vanhempi tytär perheensä kanssa. Että koskako sitten siivoan? Lauantaina on hyvin aikaa kun  tyttären perhe saapuu vasta myöhään illalla!

Eli minun jääkaapin oveen magneetilla kiinnittämäni joulun aarrekartta toimii hyvin! Hiljaisuudessa soi laulu. Muista rauhallinen tunnelma äläkä hössötä! Minulla ei ole ollut stressiä . Pieni stressin tunne häivähti tosin äsken kun työpuhelimeen kilahti johtajan viesti että johtoryhmän jouluruokailu torstailta on peruttu ja sen sijaan käytämme ajan ensi vuoden budjetteja tutkimalla. Minusta ajoitus tuohon ei ole  täydellinen, mutta menköön. Muuten työpaikallakin on ollut leppoisampaa tämä viikko.

Ulkona on pakkasta parikymmentä astetta. Kohta vedän palttoon niskaan ja lähden kävelemään bussipysäkkiä kohti,

Leppoisia joulunaluspäiviä teillekin blogisiskot ja -veljet!

6 kommenttia:

 1. Hauskaa iltapävää! Kuulostaa niin levolliselta sun touhu, ja kuitenkin täynnä elämää. Tuohon pyrin minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Katariina, leppoista on kumma kyllä ollut.Joululahjatkin on hankittu ja paketoitu yhtä lukuunottamatta. Minusta äidilleni on aina ollut haastavinta lahja hankkia ja niin se on näemmä tänä vuonnakin. Täysi elämäkin voi olla leppoisaa, se on minulle ollut uusi asia! Kyllä me tämä loppuelämämme vielä opitaan nautinnollisesti ja rauhallisesti viettämään!

   Poista
 2. Olen oppinut, että leppoistamista on hyvä harjoitella, mutta sitäkään ei tarvitse suorittaa.

  Ihailin nyt blogisi muitakin värejä, kun selailin sitä taaksepäin. Etenkin sen "toisen" työpaikan kalustus suorastaan piristi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppoistaminen on minustakin enemmän asennemuutosta kuin suorittamista! Tosin asenteiden muuttaminen ei käy hetkessä....Oikein leppoista joulua sinulle ja läheisillesi MM!

   Poista
 3. Ihania jouluvaloja noissa kuvissasi!
  On se onnea, kun saa viettää tuollaisia mukavia hetkiä ystävien kesken.
  Ja sekin, kun osaa nauttia tästä jouluajasta ilman stressiä ja tehdä juuri sellaisen joulun kun itsestä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo värikkäät jouluiset valot ovat Napapiiriltä Harvinaista kyllä, olen tänä vuonna käynyt siellä jo useamman kerran ja ihastunut sn tunnelmaan. Napapiirin kanssahan meiillä Rovaniemeläisellä on varmaan sama juttu kuin ulkomaalsilla johonkin turistikohteen kanssa, siellä ei tule käytyä. Meillä on tosin siellä Iittalan ja Marimekon tehtaanmyymälät, niiden vuoksi tuli kurkistettua muihinkin paikkoihin. Turisteja siellä on ihan mahtavat määrät, melkein tuntee olevansa ulkomailla. Oikein mukavaa joulua sinulle ja läheisillesi Rita!

   Poista