maanantai 24. joulukuuta 2012

Muista olla itselles kulta!


Aattoaamu. Kello on kymmenen. Miehen tyttärenpoika , 3 v, heräsi jo kuudelta ja niin me muutkin. Me , mummi ja pappa, tosin köllöttelimme vähän pitempään  ennenkuin kahvin tuoksu houkutteli keittiöön. Nyt talo hiljainen, me kaksi vain paikalla. Nuoret lähtivät pappalasta mummilaan, palaavat kyllä jouluaterialle meille. Meidän aattovahvuutemme kuuluu tänä vuonna seitsemän aikuista, yksi 3-vuotias ja kolme lapinkoiraurosta, joiden egot ovat kovilla kun kaksi asuu yläkertaa ja yksi alakertaa, välissä onneksi kaksi lapsiporttia!

Riisipuuro kypsyy hellalla ja sekahedelmäsoppa on ulkona jäähtymässä.Kohta nautiskellaan ne kynttilän valossa ja sitten lähdetään isän luokse sairaalaan kuunetelemaan joulurauhan julistus. Isä joutuu olemaan sairaalassa joulunpyhät kun hänellä on jalassaan verenkiertohäiriöitä, jalkaa uhkaa jopa amputaatio. Mutta tänään sitä ei murehdita vaan eletään tässä hetkessä. 

Sairaalasta sitten hautausmaalle viemään kynttilät minun isovanhempaieni ja kummitätini sekä miehen vanhempien ja veljen haudoille.  Vaikka tässä hetkessä ollaankin ,on hyvä hetki muistella läheisiäkin. Minä olen aina käynyt jouluna haudoilla, pikkutyttönäkin jo. Minua kiehtoo hautausmaan kaunis, pysähtynyt tunnelma. Viimeistään siellä saavuttaa joulun ja kaamosajan rauhallisen hiljaisuuden!

Rentoja ja rauhallisia joulunpyhiä teille kaikille lukijoilleni vietätte niitä sitten yksin tai kaksin, pienemmällä tai suuremmalla porukalla! Kaikille sopii tuo kuvan teksti ja etenkin sen viimeinen lause: "Muista olla itselles kulta!"

(Värssy on muuten  työpaikkani tämän vuoden joulutervehdyksissämme. Olemme joka vuosi tehneet porukalla jotain pientä ja jaamme niitä sitten jouluviikolla yhteistyökumppaneillemme. Tänä vuonna päällystimme takkatulitikkurasioita ja kiinnitimme rasian alapuolelle tuon tekstin. Aiemmin olemme jakaneet itsetehtyjä hilloja, hyytelöitä, sinappeja, karkkeja...jne)

6 kommenttia:

 1. Rauhaisia jouluhetkiä, välillä itsellesi ja välillä koko läheiselle joukolle!
  Hyvin olen muistanut olla itselleni kulta ja paeta touhuja päiväunille. Niinhän sinä joku aika sitten opetit:)
  Pakkasterveisin Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös olen muistanut tänä jouluna ottaa vähän enemmän välillä omaakin aikaa vaikka hulinaa on riittänyt. Täällä myös pakkasta ja luntakin vihdoin satoi eilen oikein kunnolla joten maisemat ovat oikein mahtavat ulkona!

   Poista
 2. Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua...
  Eko - Kuusamon pakkaset...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne, Kuusamoon! Täälläkin on pakkasta parhaillaan, iltakävely oli hieno pakkassen paukkuessa kuutamoisessa illassa!

   Poista
 3. Samanlaisista jouluaaton ja -ajan perinteistä se joulu meille monille koostuu. Mutta joka vuosi niihin tulee jotain muutoksia; luopumista vuosikymmeniä kestäneistä kohtaamisista tai tulee jotain uusia. Kuitenkin tämä itsessään sisällä oleva joulutunne pysyy muuttumattomana ja samana, hyvänä. Leppoista joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Joulun ydin pysynee jotensakin samanlaisena meistä usemammilla mutta kaikenlaista uutta kiertyy mukaan uusien ihmisten ja asioiden mukana.Leppoisaa juolun jälkeistäkin aikaa sinnekin!

   Poista