tiistai 8. tammikuuta 2013

Istun penkillä ja katson mertaKuvat parinvuoden takaiselta Kreikan matkalta
 
Muistelin äsken edellisen postauksen kommentilaatikossani ensimmäistä matkaani läntiseen Eurooppaan, joka muuten tapahtui vasta ollessani jo yli kolmenkymmenen. Toki olin sitä ennenkin matkustellut mutta vain Pohjoismaihin ja itäiseen naapuriimme. Matkustin tuolloin linja-autolla Roomaan , sillä olin matkalla kansainväliselle työleirille. Kolmen viikon  leiri pidettiin  Rooman ulkopuolella sijaitsevassa luontoreservaatissa ja kokemus oli ikimuistoinen. Missähän vanhat kuvani sieltä ovat? Ehkäpä on aika kaivaa ne esiin....
 
No, tuolle matkalle sielukin ehti mukaan. Bussireitti kulki ensin Ruotsiin lautalla ja sieltä sitten Tanskan kautta Italiaa kohti. Muistaakseni selvisimme vain yhdellä yöpymisellä laivayön lisäksi. Vieläkin muistan elävästi Saksan teollisuusalueet ja Itävallan vuoristotiet ja tunnelit! Matkalla tutustuin myös mielenkiintoisiin ihmisiin kuten arkkitehtiporukkaan, joka oli kierrellyt Suomessa tutustumassa Alvar Aallon sunnittelemiin kohteisiin, pariin historioitsijanaiseen, jotka olivat menossa stipendiaateiksi Roomaan .Ihmeellisintä oli kuitenkin se että samassa bussissa (bussi oli tosiaan reittibussi) matkusti nuori nainen, joka oli osallistumassa samalle työleirille . Meille yhteensattuma selvisi vasta loppumatkasta, jolloin ryhdyimme tarkemmin keskustelemaan minne suuntaamme Roomasta? Kumpikaan meistä ei ollut saanut tietoa, että työleirille olisi osallistumassa muita suomalaisia. Arvatkaa , ystävystyimmekö? Tosin en ole aikoihin hänestä enää kuullut?
 
Työleiri onkin jo  sitten toinen juttu. Kokemus oli ikimuistoinen eikä varmaan ihanampaa ensi tuntumaa Eurooppaan olisi voinut saada. Ihmiset, luonto, erilainen rytmi, tuoksut, näkymät! Oikeastaan kaikki nuo saavat minut edelleenkin säännöllisesti reissaamaan! En muista olenko täällä jo kertonut siitä,  kun ostin viime reissultani Berliinistä hienon raaputettavan maailmankartan. Olen nimittäin pitkään haaveillut seinälle ripustettavsta kartasta johon voisin merkitä paikat, joissa olen käynyt. No, ostamani kartta oli raaputuskartta ja niinpä innoissani ryhdyin raaputtamaan. Ainoa vika hommassa oli että olin ostanut maailmankartan . Enkä minä ole matkustanut kuin Euroopassa. Eurooppa oli maailmankartalla vähän kuin  pieru  Saharassa, pieni pläntti kartalla. Minun maailmanvalloittajan tunnelmani lässähti melko lailla eikä asiaa auttanut vaikka miehen vastalauseista huolimatta raaputin  koko Venäjänkin esille (vaikken ollut käynyt kuin Moskovassa, Muurmanskissa ja Viipurissa). Karttaa ei siis ripustettu meidän seinälle. Mutta hankin kyllä vielä Euroopan kartan!
 
Niinkuin tästä postauksesta arvaatte, poden matkakuumetta! Liekö seurausta sairasloman ajan nettisurffailuista..
 
Odotan parhaillaan Ulkomaanystävän Skype-puhelua. Hän innostui Lissabonista ja alustavasti olemme suunnitelleet reissua sinne toukokuussa helluntain aikaan! Tiedättekö edullisa lentovinkkejä sinne tai hyviä kohtuuhintaisia hotelleja? Tai muita vinkkejä?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti