tiistai 22. tammikuuta 2013

Pehmopupu turvana

Niin se vain kävi, että jo toisen kerran tammikuussa sairastan flunssaa. Liekö jatkoa samalle taudille tai sitten vaan toinen flunssa.En muista koska olisin näin tiheästi flunssia potenut.

Lähdin hyvillä mielin viikonlopuksi Helsinkiin. Minulla oli vapaalippu Matkamessuille ja odottelin etukäteen mukavaa kiertelyä maailman ympäri eri kojuilla. Vaan puhti oli poissa jo ensi metreillä. Valtava ihmispaljous ja ruuhkat päällysvaatteiden säilytystiskeillä tuntuivat ylitsepääsemättömiltä.En jaksanut jonottaa vaan tallustelin takki päällä ja reppu selässä messualueen joten kuten ympäri ja istahdin lopulta kahville ja leivoksille kotoisalle kotimaan osastolle. Minussa ei ollut virtaa eikä innostusta ei sitten yhtään. Laitoin jaksamattomuuden messujen kuhinan syyksi. Muutos siirtyä oman kodin rauhasta ja leppoisasta aamutunnelmasta tuon ihmismeren keskelle oli liian suuri. Varmaan tuohon jaksamattomuuteen vaikutti myös kytevä flunssa.


Kuusenkerkän tapaaminen parin viikon tauon jälkeen oli kuitenkin yhtä juhlaa. Mummi sai tiiviisti tehdä kaiken hänen kanssaan. Kuusenkerkän sopeutuminen takaisin Helsinkiin ei ihan ongelmitta ole sujunut. Hän joutui 3-5-vuotiaitten ryhmään päiväkodissa ja se otti niin lujille juuri kaksi vuotta täyttäneelle taaperolle että rakas Pehmopupu on täytynyt olla joka paikassa mukana. Kekseliäät tarhan tädit laittoivat sen uloskin mukaan huppuun!Onneksi tämän viikon alusta Kuusenkerkkä pääsi ikäistensa ryhmään ja heti on viikko alkanut paremmin.

Nyt on vaan huoli ettei Kuusenkerkkä ja vanhempansa saanut tätä tautia, taitaa olla suuri riski heilläkin.Minulla flunssa oikein roihahti päälle heti kotiin saavuttuani, Nenä ja silmät vuotivat ja yskä oli kamala. En saanut nukutuksi juuri lainkaan ja senkin vähän puoli-istuvassa asennossa. Työpaikkalääkäri kirjoitti kahdenlaista yskälääkettä; limaa irroittavaa päivällä otettavaksi ja yskää hillitsevää yöllä. Viime yönä sain jo nukuttua parin kolmen tunnin jaksoissa kun kävin aina ottamassa yskänlääkehuikat. Tänään on jo sitten vähän parempi päivä .Eiköhän se tästä olo kohene pikkuhiljaa.Nyt jo jaksaa katsella Yle Areenastakin vanhoja sarjoja. Eilen ei vielä jaksanut.

10 kommenttia:

 1. Voi raukkaa, tosi kipeä pitää olla, jos et jaksanut matkoistakaan kiinnostua! Ehkä saat muutaman päivän levätä parantelemassa itseäsi. Telkkarin tallennukset ovat ihanaa ajanvietettä, kaikkein parasta on minusta katsoa sairaana jotain ikisuosikkia, vaikka Mamma Miaa.

  Minäkin jäin loppuviikoksi kotiin lepäämään. Kävin tänään lääkärissä, kun verenpaine nousi taas niin korkeaksi ja rinnasta puristaa. Ei kuitenkaan ollut mitään vikaa sydämessä.

  Viehättävä kuva pikkupojasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä telkkarista, tietsikasta ja dvd:stä on iso ilo sairaslomalaiselle. Kun ei oikein jaksa lukeakaan mitään vuotavien silmien vuoksi. Tänään ajattelin katsoa Pienen suklaapuodin pitkästä aikaa...

   Onneksi tuo sinun sydämesi on opettanut sinut kuuntelemaan itseäsi ja pysähtymään tarvittaessa.Leppoista loppuviikkoa sinulle!

   Poista
 2. Kyllä se flunssa vie voimat,lepo on todella tärkeää.
  Ihana tuo pupu ja se on varmasti tärkeä vielä monta vuotta :). Omilla lapsenlapsillakin sellaiset on ja kerran ajelin illalla pitkähkön matkan heille viemään aasi-pehmon, kun unohtui meille, uni ei olisi tullut muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kuusenkerkälläkin on Pupuja ainakin kolme, yksi täällä mummilassakin, tosin vähän erilaisessa asusteessa. Pupun osti Kuusenkerkän Taata ihan paikallisesta Citymarketista ja hyvä puoli on että se näyttää pysyvän valikoimissa. Koskaan ei tiedä mistä se lempijuttu tulee! Nyt on Pupu vieläkin tärkeämpi kun tutti annettiin muuton yhteydessä oravalle:-)

   Poista
 3. Oi, kun olisin tiennyt! Siellä matkamessuilla tallailin tovin, kunnes päätin lähteä Kappeliin lounaalle, olisin poiminut mukaani. :) Mä en muista, koska olisin sairastanut flunssaa. En ehkä ole mikään rautaisen terveyden ihminen, mutten uskalla sairastua, kun en tiedä, kuka koko arkirumban pyörittäisi.

  Voi Kuusenkerkkää, ihan tulee mieleen ajat, kun omani jouduin päiväkotiin "hylkäämään" ja veljekset vuoden ikäerolla sentään aloittivat yhtäaikaa. Äiti taisi potea suurempaa eroahdistusta kuin pojat.

  Jollet ole vielä katsonut, niin tsekkaapa Areenalta Lillemorin tarina (Hinsehäxan). Ollaan muistaakseni ruotsalaisen tv-draaman ystäviä molemmat.

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vi olimme messuilla samoihin aikaan, mukava olisi ollut törmätä, vaikka kuntoni ei rapoinen ollutkaan:-)

   Kuusenkerkkä oli täällä Rovaniemellä asuessaan vuoden päiväkodissa ja se sujui hyvin. Tarha oli pieni ja hyvin kodinomainen.Mummi taitaa potea suurinta tuskaa tuossa päiväkotiasiassa, mutta nyt onneksi vaihto omanikäisten ryhmään on helpottanut tilannetta. Pehmopupukin on palannut turvamiehen pestistään alkuperäiseen homaansa unikaveriksi.

   Lillemorin tarina on katsottu ja jälleen erinomaiseksi katsomiskokemukseksi todettu. Nyt onkin vähän tyhjä olo kun monet tutut sarjat ovat loppuneet. Onneksi vielä menee Vallan linnake ja Konttori. Vallan linnakkeestahan ovat menossa ensimmäisen tuotantokauden jakson, mie aloin sarjaa seurata vasta toisena kautena. Nyt on mielenkiintoista katsoa vaikka erokuviot, joita parhaillaan sarjassa pyöritellään.

   Poista
 4. Siirtyminen leppoisasta aamutunnelmasta pääkaupungin kuhinaan ja messuyleisön sekaan koettelee kyllä voimia. Yleensäkin tuollaiset kaupunkireissut kysyvät kuntoa. Itse jaksan ja tykkään, kun on tuollaisilla reissuilla aina hotellissa majoitus. Sinne on hyvä päästä sitten välillä levähtämään.


  Mainio tuo pupu-kaveri pienelle turvaksi ja henkiseksi tueksi!

  Paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotellimajoitus olisi kyllä hyvä Helsingin reissuilla ja joskus olemme sen valinneetkin. Mutta nyt kun meillä asuvat molemmat lapsenlapset Helsingissä niin yövymme heidän perheissään. Haluan sekä viettää paljon aikaa pienten kassa kuin tarjota heidän vanhemmilleen pitkät aamu-unet ja muutenkin mahdollisuuden kahdenkeskiseen aikaan.Olipa puhetta jopa että lasten vanhemmat voisivat mennä hotelliin yöksi! Meidän pitää järjestää noita ihania ja tarpeellisa rentoutusviikonloppuja muualle kuin pääkaupunkiseudulle!

   Poista