sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Siellä jossakin on se maa

 
Vanha tuomi vanhempieni kotipihalla

Ensimmäinen viikonloppu aikoihin, jolloin olo alkaa olla sellainen tavallinen eli perjantai-iltana vähän väsyttää työviikon jälkeen mutta  lauantaina ja sunnuntaina jo jaksaa vaikka mitä. Eilen ajeltiin vanhempien luokse siskoni ja mieheni kanssa. Sisko siivoili ja minä tein ruokaa meille kaikille sille päivälle sekä vanhemmilleni seuraavaksi viikoksi suuren kattilallisen keittoa. Leivoin vielä piirakankin. Mies  teki lumitöitä ja korjaili kaikenlaista mitä vanhassa talossa eteen tulee koko ajan. Suunnittelimme, että jatkossa  ainakin kerran kuukaudessa toteutamme tälläisiä tehopäiviä.  Ensi viikolla menemme vanhempiemme kanssa katsomaan Rovaniemen teatteriin Kun vielä muistan esitystä. Esitys pohjautuu Carolan lauluihin ja näyttelijöiden sekä esityksen musiikista vastaavan muusikon omiin kokemuksiin muistisairaiden läheisenä olemisesta. Carolan  menehtyi Alzheimeriin  siinä viidenkymmenen ikäisenä. Tiedän jo etukäteen että ripsiväriä on turha laittaa esitykseen. Otsikon laulu on eräs esityksessä esitettävistä lauluista, edellä on lauluun linkki. 


Tämä päivä onkin sitten mennyt kaikenlaisessa puuhailussa. Matot ovat ulkona ja tuolit nostettuna pöydälle, mistäköhän löytyisi se virta , joka saisi tarttumaan imurinvarteen? Kaikenlaista muuta on tullut tehtyä kyllä kuten järjestettyä kaikki lehdet aikajärjestykseen ja pinoihin, siivottua korulaatikot, mallailtua taulujen järjestystä ja nyt sitten istutaan molemmat läppäreiden kanssa tässä työpöydän ääressä. Mies surffailee tutkimassa tabletteja ja minä ,  no sen arvaattekin. Tuotos on tässä. 

6 kommenttia:

 1. Järkyttävää oli Carolan kohtalo! Hän oli kyllä näillä lakeuksilla todellinen lahjakkuus ja olsi varmaan terveenä ollessaan yltänyt Suomea laajememmalti suosiota saavuttamaan.

  Mielenkiintoinen teatteri-ilta teillä tiedossa ja mahtavaa tuo teidän seurue, vanhempiesi kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös aina tykännyt Carolasta ja hänen vahvasta, vähän käheästä mollivoittoisesta äänestään. Myös hänen laulunsa ovat olleetsanoituksiltaankin hienoja. kestävät myös hyvin aikaa. Ikivihreitä. Seurue on hyvä vaikka vähän jännittääkin miten tekstit ja laulut meihin vaikuttavat.

   Poista
 2. Ostin viime vuonna Carolan tuplakokoelman, ja muistin taas, mikä hieno laulaja hän olikaan. Oli mielenkiintoinen henkilökin silloin aikanaan. Aikamoinen kohtalo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni Carolan elämästä on kirjoitettu kirjakin. Täytyy hankkia se käsiini, en nimittäin oikein muista noita hänen viime vaiheitana. Ei niistä varmaan kauheasti julkisuudessa puhuttukaan, sen verran traaginen hänen kohtalonsa oli. Täytyy itsekin hankkia tuo hänen tuplakokoelmansa. Minulla on Carolan levyjä kyllä, mutta meidän levysoitin on tällä hetkellä varastossa, tallella kyllä vielä!

   Poista
 3. Oi Carola oli aivan upea laulaja, tapasin hänet pikkutyttönä Helsingissä ja sain häneltä karkin, muistan sen aina. Vanhempana sitten tajusin että kuka hän olikaan.
  Nautinnollista teatteri-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carola on aivan ilmeisesti ollut aikanaan vaikuttava laulaja ja vahva persoona, ristiriitainenkin taisi olla. Kiitos, toivon itsekin elämyksellistä iltaa!

   Poista