keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Voi iloa kun aamuisin on jo valoistaVoi iloa kun aamuisin töihin mennessä ovat katuvalot jo sammuneet ja päivänvalo puskee esiin, samoin illalla palatessa saa ihailla neljän jälkeen auringonkajoa taivaanrannassa. Voimat ja energia kasvaa samassa mitassa valon lisääntymisen myötä. Auringosta ja kevään ensi pilkahduksista en vaan ole paljon ehtinyt nauttia.

Viime viikon reissuilla Tampereella ja Helsingissä oli räntäkelit, kaduilla sai tarpoa kymmenien senttien sohjossa. Ei näkynyt aura-autoja edes keskustassa saati sitten sen ulkopuolella. Muuten reissut olivat hyviä, Tampereella pari päivää työasioita pohdiskellen ja Helsingissä tiiviisti Kuusenkerkän kanssa. Sen verran oloni on vieläkin huononpuoleinen että palasin kotiin sunnuntaina aikaisella koneella ja iltapäivä sujuikin sitten kodin rauhasta nauttien. Mies oli tehnyt Lapin ukon keittoa ja lämmitteli saunaa, piti muutenkin hyvänä. Pienet erot silloin tällöin piristävät kummasti. Kaipaaminen on hyvä asia etenkin kun on tiiviisti olemassa elämässä se ketä kaipaa.

Tuon huonon olon vuoksi kävin sitten tänään jo kolmannen kerran työterveyshuollossa. Kolmas lääkäri kuukauden aikana tutki kurkun, kaulan  ja keuhkot, verikokeet otettiin ja uutta lääkettä määrättiin. Ylähengitysteiden tulehdukseksi tämä lääkäri, virolainen muuten ja huonoa suomea puhuva, määritteli tilani. Lääke on astmalääkettä tällä kertaa, piipusta otettavaa. Harmittaa kun jatkuvasti on sitkasta yskää joka iltaa kohden pahenee.Nyt on seitsemäs kipuiluviikko jo menossa. Töissä olen jo nyt ollut, vaikka sairaslomaa lääkäri kyllä tarjosi.Huomaa kyllä työpäivän jälkeen ettei olo ole normaali. En tavallisesti nokosia tarvi, mutta nyt olen usein havahdun harva se ilta sohvalta nukkumasta. Koiralenkin jaksan päivittäin tehdä mutta mitään suurempaa liikkumista en ole vielä yrittänyt. Hiihtämäänkään en ole päässyt vaikka odottamassa on uusi hiihtopuku ja viime keväänä hankitut sukset.

Perjantaina lähdetään kuitenkin ajelamaan Kainuuta kohti, Mukava hotelli odottaa meitä hemmotteluhoitoineen. Ja sukset otetaan mukaan,  pieniä lenkkiä aion tehdä.Koirakin jää hoitoon, joten hyvästi kaikki velvollisuudet ja pakot! Meille kummallekin tekee todella terää arjesta irtautuminen hetkeksi!


12 kommenttia:

 1. Onpa harmillisen pitkä tauti iskenyt! Keuhkoputkia laajentava lääke on mulla käytössä aina flunssassa, toivottavasti se auttaa sinuakin.

  Hotellilomanen kuulostaa mahdottoman houkuttelevalta kaikkine hoitoineen. Kyllä kelpaa talven keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei taidakaan taudissa olla kyse enää flunssasta vaan ehkä työoaikan sisätilaongelmat meneillään olevine remontteineen ovat aiheuttaneet hengitysteiden tulehdusta.

   Poista
 2. Ikävän sitkeää sairautta, harmi.
  Viime talvena töissä oli muutama nainen joilla kesti tosi pitkään tulehdustautia. Useamman kuurin joutuivat ottamaan. Sitä heidän kanssaan pohdittiin ja todettiin osaltaan stressaavan työn ja väsymyksenkin vaikuttaneen. Itse sairastelin joulun jälkeen. En muista milloin oikein kuumetta olisi ollut ja sitten pukkasi. Uskonpa vaan puoluskyvyn laskeneen liikarasituksen vaikutuksesta.

  Ihanalta kuitenkin kuulostaa tuo tuleva perjantai. Nollaa ja nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma oli ihana, tuli nollattua ja nautittua ja kumma kyllä sairaus ei vaivannut lomalla lainkaan...

   Poista
 3. Sitkeästä yskästäkin kyllä paranee kesään mennessä, todistan, yhden lähes koko talven yskinyt ja nyt hyvin voiva. Hoida silti kunnolla, ettei jää astmaa.
  On ihan pakko kysyä miten semmoinen Lapin Ukon Keitto tehdään ja mistä aineksista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapin ukon keitto tehdään poronlihasta, käristyslihakin käy. Mukaan perunaa, porkkanaa, sipulia ja koskenlaskijajuustoa . Mukaan voi paloitella vielä leipäjuustokuutioita. Tosi hyvää! reseptistä löytyy googlaamalla usiet aversioita, äijät ja ukost eivät tnnetusti ole niin tarkkoja reseptien suhteen..

   Poista
 4. Töissä ei ole kiva olla ns. puolikipeänä ja illat menee sit levätessä. Mutta oikein nautinnollista ja rentouttavaa viikonloppua!
  Samoin minua kiinnostaa tuo keittoresepti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittoresepti tulikin tuossa edellä. Ja kiitos jälkikäteen lomatoivotuksista, kaikki sujui hyvin!

   Poista
 5. Minäkin seuraan aamuisin sitä kuinka valo voittaa pimeän, täällä se on nyt kello 7.00-7.15. Energiavirrasta en vielä ole huomannut merkkejä, valitettavasti. Tämä on se vuodenaika, jolloinka minun kärsivällisyys on aina koetuksilla, haluen jo kevään, auringonpaistetta ja lämpöä!
  Voi, voi tuota sinun sairautta! Pidä hyvä huoli itsestäsi ja kyllä töistäkin voi olla pois, ei ne hommat siihen kaadu. Oletko jo kokeillut höyryhengitystä? Tuollainen pitkäaikainen sairaus on uskomaton rasitus keholle.
  Minäkään en tiedä, mikä se seillainen Lapinukon keitto on???
  rt. santtuanneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Resepti tulikin tuossa yllä. Sairaus kääntyykin näemmä toiseksi kuin itse ajattelin. Soitellaanpa taas piakkoin skypen kautta!

   Poista
 6. Hienot pitkät varjot hangella ja aamun valo näissä kuvissa. Täällä stadis vaan harmaa jatkuu ja jatkuu. Mutta se on hienoa, että päivä on pidentynyt jo vaikka kuinka paljon. Ja tahti sen kuin kiihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tällä viikolla aamulla sai jo nauttia auringonpaisteesta töihin mentäessä. Ihanaa!

   Poista