maanantai 25. maaliskuuta 2013

Että tällaista tänään
Kuvat vanhempien luota. Lauantai-iltana käytiin äidin 79-vuotissyntymäpäiväkahvilla.

Tänään olen aloittanut kuntoutukseen liittyvän Firstbeat-mittauksen.Pidän kaksi vuorokautta pantaa ihoa vasten rinnan alapuolella ja kirjaan puolen tunnin välein tekemiseni ympäri vuorokauden. Odotan mielenkiinnolla tuloksia. Tämä päivä näyttää tällaiselta:

klo 6.40 radio paukahtaa päälle
klo 7.00 viimeistään ylös sängystä
klo 7.15  aamupala; turkkilaista jogurttia, mansikoita, mustikoita , tyrnijauhetta ja luomumysliä
klo 8.00 lähtö kaupunkiin yhdessä miehen kanssa, pyörä auton kyytiin ja minä jäin pyrörän kanssa kuntosalille
klo 8.15-9.00 kuntosalilla
klo 9-9.30 kahvilassa; kahvi ja croissant + aamun lehdet
klo 9.50 pyörällä töihin
klo 10-11.30 töissä kaikenlaista.Työhuoneessa meno suursiivous, etsin vapaata työpistettä, vastailin puhelimeen, aloittelin tilastojen muokkaamista graafisesti, sähköposteihin vastaamista
klo 11.45 tosi pikainen lounas, kaalikeittoa lautasellinen, tuore sämpylä
klo 12-13 Asiakkaan kanssa tapaaminen etäyhteyden avulla
klo 13.00 Tilastojen vääntö jatkuu (en ole mikään haka muokkaamaan tilastoista graafisia esityksiä), puheluja, sekalaista sälä eli keskeytyksiä koko ajan, nopea kahvi jossakin välissä
klo 14.00 Akuutin asiakastilanteen selvittelyä, ensihoito paikalla
klo 15.00 Työnohjaajan kanssa sovittu haastattelu
klo 15.45 Työkaverin kanssa akuuttitilanteen purkua

Työpäivä oli poikeuksellisen lyhyt. Pidin kertyneitä vapaita vähemmäksi koska halusin viikonlopun taidekurssin jälkeen aloittaa viikon vähän kevyemmin. Sovittuja tapaamisia oli vain kaksi, joista toinen asiakas. En juuri saanut tehtyä mitään niistä asioista mitä olin ajatellut  vaan päivään työntyi kaikenlaista yllätystä. Se on tyypillistä työssäni. Ja usein rasittaa minua eniten. Tosin se kuuluu työnkuvaan myös!

klo 16.15 Kotiin pyörällä. Aurinko paistoi, keväinen keli
klo 17.00 Kotona tytärpuolen tekemän bataattikeiton lämmitys ja syönti
klo 17-19 Lököilyä, surffailua kannettavalla, telkkaria
klo 19 Toisen pyörän kaivaminen pihan varastosta ja sen roudaaminen Ulkomaanystävälle, joka tänään tullut Suomeen mutta majailee äitinsä luona keskustassa. Samalla auton lastenistuimen vienti lasteni isälle, joka hakee pitkän perjantain aamuna poikani perheen junalta ja he lähtevät saman tien maalle pääisäisen viettoon

Loppu illasta meneekin varmaan tuttua rataa. Koirien kanssa vielä pikkulenkki(tytärpuoli oli päivällä käynyt pitemmän lenkin), nukkumaan viimeistään kymmeneltä, sängyssä vähän lukemista ennen simahtamista.
Ja toivottavasti kunnon yöuni.  Viime yönä heräsin neljän aikoihin, työasiat tulvahtivat mieleen. Työstressiä on vähän olemassa koska jään kahden viikon lomalle ja ennen sitä on olemassa to do-lista.

Poikeuksellista on, että  tällä viikolla kaikki kolme työpäivää alkaa myöhemmin, tosi huomenna ja keskiviikkona työpäivä jatkuu sitten pitkälle iltaan.Huomennakin menen aamulla myös kuntosalille , mutta keskiviikkoaamu kuluukin sitten kampaajalla ja kosmetologilla! Ja torstain alkaa kahden viikon odotettu loma!


2 kommenttia:

 1. Voi miten reipasta! Aamusta heti kuntosalia ja pyörällä kotiin, illallakin vielä ulkoilua. Saa nähdä, mitä sykemittari kertoo stressistä ja palautumisesta. Luulisi ainakin, että liikunnan jälkeen stressitasot laskevat pitkäksi aikaa.

  Hyvää lomaa ja sen odotusta!

  Meillä ostettiin kerran työterveydestä tuollainen mittaus kaikille, mutta oma käyräni oli ihan tasainen beetasalpaajan takia. Henkilökohtainen palaute jäi myös saamatta, tuli vain kymmensivuinen käyrästö. Toivottavasti te saatte kunnon palautteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt joulusta alkaen käynyt sellaisella pienellä kuntosalilla, jossa laitteiden säätö tapahtuu oman ohjelmasi mukaisesti automaattisesti. Sali on mukava ja pukuhuonetilat ovat viihtyisät. Koko ohjelma kestää suihkuineen n. 45-60 min. Tykkään käydä siellä aamuisin ennen töihin menoa. Olen käynyt pari, kolme kertaa viikossa ja joskus vielä viikonloppuisinkin. Minuksi siis paljon! Saan mieheltä kyydin ja kävelen sitten töihin.

   Pyöräilyä olen vasta aloittelemassa tälle keväälle. On ollut vielä niin kylmää ettei ole tarjennut pyörän sarvissa. Iltalenkillä ei varmaan syke noussut kun lenkki oli noin korttelin ympäri:-) Valitettavasti kaikki tuo kuulostaa niin reippaalta, vaan paljon enemmän olisi tehtävä, jotta liikunnalla oikeasti tuloksia saisi. Nyt se on sellaista hyvän mielen liikuntaa. Sekin kyllä erinomaisen tärkeää!

   Meille on kyllä varattuna yksilöajat kunnon palautetta varten.Uskon siis että tietoa tarpeeksi tulee.

   Poista