torstai 27. kesäkuuta 2013

Ilta Kaitasaaressa ja toinen ukkosta paossa Kuopiossa


Päivitän blogiani poikkeuksellisessa paikassa ,nimittäin hotelli Puijonsarvessa Kuopiossa. Eilen jouduimme muuttamaan matkasuunnitelmaa, tosin melko suurpiirteistä sellaista, koska mies teloi polvensa veneessä niin pahasti että katsoimme parhaaksi (tai minä katsoin, koska ajatus kapteenin tulehtuneesta polvesta veneessä 30 asteen helteessä ei tuntunut hyvältä) ajella lähimpään kaupunkiin jossa polvi saataisiin hoideltua kuntoon. Kuopion KYSsissä sitten vietettiin yksi ihana kesäilta jonottaessa. Puolelta öin nuori kandi  vihdoin laittoi tikit polveen ja ohjeeksi tuli  10 päivää ilman uimista ja saunaa!Siitä me ei tykätty!

Kuopio oli kuitenkin ihan mukava poikkeamiskohde ja minulle melko outo kaupunki. Ja  koska kaupunkiin  kuten ilmeisesti koko maahan iski oikein kunnon ukkosmyrsky , oli ihan mukava olla retkisataman sijasta lähellä sivilisaation turvaa. Ja sitäpaitsi miehen polven lisäksi myös minä saan hoidella itseäni, koska poltin puolet selästäni oikein kunnolla.Istun nimittäin useimmiten  veneen katolla ajon aikana ja arvatkaapa tällä helteellä kuinka aurinko ihoon ottaa kiinni. No, minä kulutin päivällä aikaa ukkosen aikana kaupoissa ja törsäsinkin melko lailla kesägarderoobin uudistamiseen. Miten ne vaatteet näyttävätkin niin erilaisilta j kiinnostavilta toisessa kaupungissa!

Mies päivysti veneessä satamassa ja kun palasin ostoksilta ja näin miten ukkospuuskat venettä pyörittelevät  niin ehdotin miehelle että mitäpä jos pidetään kunnon huolto itsellemme hotellin suojissa ennenkuin jatkamme venematkaamme. Ei se hassumpaa ole tämäkään etenkin kun on viikon jo viettänyt vaatimattomissa mökkioloissa ulkohyysineen ja veneessä, joa ei mikään luksussellainen ole!

Tuo postaukseni alussa kuva on Kaidan saaren retkisatamasta missä vietimme toissayön. Ilta oli upea eikä saarella ollut lisäksemme kuin yksi vene. Kaidan saarella on avoin sauna jota voi vapaasti lämmittää. Ennen saunaa mies grillasi nuotiolla siikaa ja uusien  pottujen, voikastikkeen, raikkaan salaatin ja valkoviinin  kera ateria ilta-auringossa veneessä nautittuna oli  mieleen painuva. Loppuilta kului saunoessa ja uidessa. Minä rakastan järvessä uintia ja pulahdan veteen joka välissä.


Kelien suhteen olemme olleet todella onnekkaita. Koko juhannuksen mökillä oli upea sää ja niin on ollut veneviikkommekin aikana. Sininen, tyyni järvi , pilvipoutainen taivas, Saimaa parhaimmillaan! Ukkosmyrräkätkään eivät haittaa, ne kuuluvat hellekesään myös!

8 kommenttia:

  1. Upeat kuvat! Mukavaa lomanjatkoa, pipipolvesta ja paloselästä huolimatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! Kuvat otettu kännykameralla kun jäi kamera johtoineen veneelle enkä saanut niitä kuvia tänne. Eiköhän pipipolvi ja paloselkäkin parane!

      Poista
  2. Ihania kuvia! :) Me myös eli minä, mieheni sekä koiruudet rakastetaan järvessä uimista ja tällä reissulla ollaankin liottu vedessä heti ensimmäisenä aamulla, monesti päivän mittaan ja vielä illan päätteeksikin ;) Kesän parhaista asioista ollaan nautittu ihan täysillä. Oikein mukavaa loman jatkoa ja pikaista paranemista teille molemmille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu tosiaan että olisi ollut vesillä vaikka kuinka kauan aikaa ja toisaalta taas aika menee liian nopeasti... Sama minulla, aamulla ensimmäisenä on phlahdettava ja illalla ennen nukkumaanmenoa eli ihan kohtapuoliin. Aurinko juuri laski täällä Purtosaaressa ja maltan hetkeksi asettua koneen ääreenkin. Ei ole muuten yhtään hassumpaa että kannettava on mukava, saa kuviakin mukavasti siirettyä. Äsken sen tein ja 162 kuvaa siirtyi koneelle!

      Poista
  3. Lomaelämää parhaimmillaan tosiaan! Ensimmäinen kuva on läkähdyttävän ihana, ja venekuvassa saatan tuntea hetken tunnelman, sen verran nuoruuden veneilyistä jäi mieleen. Kaikesta voi ottaa ilon irti, vaikka suunnitelmat menevätkin uusiksi. Kuopio on minustakin kiva kaupunki, kun olemme anopin kanssa sinne kesäisin ajelleet. Ja vieraasta kaupungista löytää paljon paremmin vaikka kesävaatteita kuin kotoa;)

    Auvoista lomanjatkoa! Minullakin alkaa nyt viiden viikon loma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veneily on mahtavaa. Neljäs kesä meillä menossa ja hyvin muistan sen eka kesänä tapaamamme pariskunnan, joka kertoi viettävänsä 30.kesäänsä Saimaalla eikä vielä kyllsätytä. Kuopiossa oli tosi paljon hyviä kauppoja ja kun sattui vielä aleaika ja olin yksin liikkeellä , niin olipas mukavaa!Että mitä löysin; luonnonvalkoisen pellavajakun ja mustat pellavacaprit, ohuen hellemekon, siniset caprit(pidän capreja koko kesän, myös töissä!), pari ohutta ruutupaitaa ja yhden topin. Niin ja vielä uudet bikinit. Kaikki olivat hyvässä alessa joten ostosten loppusumma oli siedettävä!

      Poista
  4. Mukavissa tunnelmissa olette olleet. Toivottavasti polvi ja selkä tulevat kuntoon. Onnistuneen kaupunkivalinnan teitte, sillä Kuopio on kaunis kaupunki ja ne kaupat ovat siellä paljon kutsuvampia kuin kotikaupungissa. Viikon päästä se on käyntikohteena.
    Oikein mukavia uinti- ja veneilysäitä! Terttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuopio oli tosi kiva kaupunki, paljon jäi vielä katsottavaakin etenkin kun aika meni shoppaillessa.Sen huomasin kun hyppäsimme satmassa katujunan kyytiin aikomuksena jäädä satamassa pois mutta istuimmekin kyydissä koko kierroksen.Junakuski Martti oli lupasakka savolainen ja koska äänentoistolaite oli epäkunnossa, onneksemme, kuljettaja kertoi itse juttuja kaupungista ja laulaa luikautti joka väliin että Kallavees, Kallavees...

      Poista