sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Villiintyköön ja rehottakoon puutarha rauhassa tämän kesän


Että saunan jälkeen osaa olla autuaallinen olo! Meillä on kotona puulämmitteinen sauna ja siinä löylyt ovat pehmeät ja kipakat yhtäaikaa. Sähkösauna ei samaan pysty.  Viikko ollut töiden puolesta vilkas ja kyllä muutenkin. Vanhempi poika tuli aussivaimonsa kanssa torstaina ja kummasti  ohjelma aina nuorten myötä lisääntyy ja aktivoituu. Tänään olimme koko porukalla vanhempieni luona  lounastamassa. Tein ruoat valmiiksi jo eilen illalla, joten oli hyvä keskittyä vain sosiaaliseen puoleen.

Kelit ovat täälläkin surkeat ja koleat niinkuin kai muuallakin Suomessa. Ylimmäisessä kuvassa olevilla , miniältäni saamilla puutarhakengillä ei ole ollut paljon käyttöä tänä kesänä. Olen päättänyt että puutarhahommista hyppään yli tänä kesänä. Ensi kesänä sitten keskitytään taas puutarhaan! Villiintyköön ja rehottakaan nyt rauhassa!

Säästä huolimatta olin reipas ja tein reissun pyörällä. Matkaa kertyi pyörän mittariin 44 km.Kunto on todella kasvanut sillä matka sujui helposti. Eilen ostimme miehen kanssa molemmat urheiluliikkeen alesta Rukan ohuet ulkoilupuvut, joiden luvattiin kestävän hyvin sadetta ja tuulta, kuulemma pakkastakin. Takaisin pyörillessäni satoi lähes koko matkan enkä kastunut joten hyvä ostos oli. Myyjä sanoi, että puku soveltuu erinomaisesti pyöräilyyn ja melontaankin.

Pahimman sateen ajaksi hakeuduin reitin varrella olevaan yleiseen grillikatokseen jossa napsin nämä kuvat kameran pitkällä zoomilla. Kuluipa aika sateen heltiämistä odotellessani hyvin!

13 kommenttia:

  1. Kesäinen kuvasarja - kesällä...
    Rehottaa - kovasti rehottaa täälläkin.
    Sateessa pihamaa kasvaa kovalla vauhdilla . kukkaa on vaikka muille jakaa.
    Terveisiä Alakitkalta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo rehottaa kuulostaa itseasiassa mukavalta...On hyvä välillä antaa rehottaa ja kasvattaa omaa sietokykyä rehotuksia kestämään. Jonkun aikaa kun katselee niin rehotus alkaa näyttää runsaalta ja rehevältä!

      Poista
  2. Hyvin olit "joutoaikasi" käyttänyt! Me kärvennytään täällä helteessä, ei se sekään hyvä ole. Nyt iloitsisin sateesta! Kukat ja rikkaruohot! kasvavat sateella todella nopeasti, meidän alkuikesä kun oli hyvin sateinen, myös marjasato oli erinomainen tänä vuonna. Ja olen kuullut, että on tulossa huippu viinivuosi = paljon sadetta alkukesästä ja nyt kovat helteet.
    Rt. santtuanneli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on myös hyvä marjavuosi, En muista koska olisin hilloja nähnyt niin paljon kuin tänä kesänä suolla.Mustikoitakin on tulossa hyvin...mansikat puolestaan eivät tahdo kypysyä sateiden ja viileän sään takia. Huomisesta alkaen on taas luvattu lämpimämpää- Minusta täällä sellainen 20 astetta on oikein sopiva. Jaksaa puuhatakin jotain eikä luonto liikaa kärsi kuivuudesta.

      Poista
  3. Eihän se puutarha sieltä mihinkään häviä, vaikka välillä pitää vähän paussia. Joskus on vain hyvä ottaa aikaa ihan itselle...kauniita kkuvia olet saanut pyöräolyretkelläsi. Olen haaveillut tuollaisesta pitemmästä pyöräilyreissusta, vielä tässä saattaisi ehtiäkin... Mukavaa viikkoa sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä häviä mihinkään , ei tosiaankaan. Vähän on opeteltava ummistamaan silmiään pahimmista kohdista. Suosittelen pyöräretken tekemistä. Minä olen pyöräillyt huhtikuusta asti lähes joka päivä töihin. Joskus on matka tuskaa tuottanut vaan enimmäkseen tuntunut tosi hyvältä. Päiviitäistä työmatkaa tulee yhteensä 15-16 kilometriin riippuen mitä kautta ajelee.

      Poista
  4. Voisin sanoa että tiedän tunteen! Saimaalta palatessamme oli pihamme viidakoitunut ja rehevöitynyt siihen malliin, että heitin ns. puutarhahanskat tiskiin! Kitkin heti kotiin tultuani vaan rumimmat ja isoimmat rikkaruohot ja päätin että ensi kesänä sitten.....ehkä ;)
    Kyllä ne lämpöisemmät kelitkin sieltä jostain vielä palaavat iloksemme ja jos ei, niin saunotaan sitten itsemme lämpimiksi, ja kyllä, puulämmitteinen sauna on paras! Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saimaa on syyllinen minunkin puutarhan rapistumiseen. Meilläkin siellä kuluu vähintään kaksi ja puoli viikkoa parhaasta puutarhanhoitoajasta, joten ei kannata kovin haasteellista ja vaativaa puutarhaa suunnitella. No, ei minulla sellaista tosiaankaan ole eikä tulekaan. Itse asiassa pidän vähän rönsyilevästä ja rehottavasta pihasta.
      Lmäpimien säiden pitäisi osua tänne päin huomisesta alkaen, saas kattoo!

      Poista
  5. Ja onnea reippaasta pyöräilystä! On se vaan ihanaa :) Tässä kohtaa kesää tulee muutenkin vähän lopahdus "puutarhan" kanssa, ja ei oikein jaksa enää tsempata. Meillä on joku (rotta?) muuttanut pihagrilliin ja sekin pitäisi pyydystää, höh. Mutta ensin sinne Saimaalle taas. Tosi kauniita kuvia! Tuo viimeinenkin. tervingrid

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyöräily on ihanaa vaikka eilen vastatuuleen puskiessani ei siltä joka vaiheessa tuntunutkaan!Niinpä muuten usein tulee lopahdus puutarhahommiin tässä kohtaa, totta! Minulla lopahdus tänä kesänä ollut valitettavasti pysyvämpää.Kiitos kehuista!

      Poista
  6. Oliko se ulkoilupuku kuinka kallis? Tosi hyvä se nähtävästi ainakin on ja sinulla on ihailtavan reipas asenne huonoa säätä kohtaan. Minunkin pitäisi satsata kunnon ulkoiluvaatteisiin. Kerran läksin pyöräilemään 15 km reippaassa vesisateessa ja tuulipukuni päästi veden läpi niin helposti että menomatkan jälkeen oli kaikki vaatekerrokset aivan märkinä. Alla ollut pehmeä verkkatakki imi vettä oikein kivasti. Tulomatkalla oli olo todella märkä ja paleli. Sateessakin olisi ihan mukava pyöräillä jos olisi vedenpitävä ulkoiluasu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoilupuku on Rukan mallistoa ja se maksoi 40 % alessakin 240 euroa (housut ja takki). Puku sopii kaikkeen ulkoiluun ja melontaakin, joten sitä varmaan tulee käytettyä,Olen myös huomannut että ostaa kunnollista ja laadukasta niin sellaiset vaatteet kestävät vuosia, vuosikymmeniäkin!Minulla on edelleenkin käytössä yli kymmenen vuotta sitten hankittu hyvälaatuinen paksumpi ulkoilupuku.

      Poista
    2. Onhan siinä hintaa mutta varmasti on sen arvoinen. Se varmaan pitää ihan rankkasateenkin? Et varmaan vielä ole ehtinyt testata;-) Minun tuulipukuni maksoi alessa vain muutaman kympin mutta ei se kyllä sitten juuri mitään pidäkään. Kovempi tuulikin tahtoo päästä läpi. Viime kesänä kun olin pyörällä liikenteessä ja olin jo polkenut yli puolen tunnin matkan ja perille oli enää jotain 10 min niin alkoi kauhea rankkasade. Se ehti tulla tuulipuvusta läpi ja kastella minut läpimäräksi juuri sopivasti ennen kuin pääsin perille. Että otti päähän siinä vaiheessa kun ilman vaihtovaatteita olin liikkeellä.

      Poista