torstai 5. joulukuuta 2013

Hiljennä kurvissa sisko!

 Kuva työpaikan adventtikalenterista, laatikoista löytyy joka aamu jouluruno!

Olen kotona vaihteeksi taas flunssassa. Tuntui että juuri vasta toivoin edellisestä.Kehoni haluaa kertoa minulle jotakin , jonka minäkin hyvin tiedän vaan en jostain syystä kuuntele enkä varsinkaan ota infoa vastaan. Hiljennä kurvissa sisko!  Näin lukee aikoinaan miniälle antamassani jääkaappimagneetissa. Hänelle se on tehonnut, ainakin niin minusta näyttää kun siellä heidän muuttotohinoissaan viime viikolla  ja viikonloppuna olin.Ja hänellä on sentään koko ajan helmoissaan kaksi pikkumiestä.Tai ehkäpä se onkin juuri siinä. Kun on lapsia ja haluaa heidän parastaan, on pakko hiljentää tahtia ja laittaa asioita järjestykseen.

Foorumi oli Säätytalolla tuossa Tuomiokirkon takana. Hgissä oli vielä lumetonta.

Viime viikolla matkustin kaksi kertaa Helsinkiin ja takaisin; junalla ja lentämällä. Osallistuin  yhteen foorumiin ja yhteen työkokoukseen. Yövyin pojan perheessa, jossa hoidin iltaisin lapsia ja pakkasin , jotta poika ja miniä saivat tehdä viimeisiä töitä uudella asunnolla ennen muuttoa. Tosrati-iltana Kuusenkerkkä körötteli kanssani yöjunalla Rovaniemelle ja parin päivän päästä takaisin. Näin vanhemmat saivat muuttorauhaa. Kuopus oli hoidossa Helsingin isovanhemmilla.Kuusenkerkkä on jo tottunut matkaaja. Hän nukkkuu junassa hyvin ja on jo melkein unessa kun yöjuna lähtee. Aamulla on sitten jännää katsella maisemia junan ikkunasta.Itsekin onneksi nukun  junassa hyvin. Uudet suihkulliset hytit lisäävät vielä matkustusmukavuutta. 
Ei niinkään sen minisuihkun vuoksi vaan oman wc:n takia.

 


Tämän mummilareissun kohokohta Kuusenkerkällä oli isopapan eli minun isäni aikoinaan omille pojilleni tekemä puinen kaupunki pikkuautoleikkejä varten. Kaupunki on kärsinyt ajan saatossa. Puut ovat  kadonneet ja talot  rapistuneet, tietkin ovat kehnossa kunnossa. Kaupunki vaatisi saneerausta. Olen miettinyt puiden tekemistä huovuttamalla! Kuusenkerkkää ei huono kunto haitannut vaan leikki sujui hyvin! Isäni teki monia hienoja leikkijuttuja aikoinaan niin meille omille lapsilleen kuin myös lapsenlapsilleen. Suurin osa on tallessakin!
Sunnuntaina ehdin vielä nauttia pojan perheen uudesta asunnosta. Keittiö ja makuuhuoneet olivat jo kutakuinkin järjestyksessä, olohuone oli vielä täynnä laatikoita. Lähtö lentokentälle jäi niin viime tippaan että kun hyppäsin Sörnäisten metrosta taksiin niin aikaa koneen lähtöön oli 35 minuuttia. Henkisesti valmistauduin jo kotimatkaan yöjunalla vaan ehdin kuin ehdinkin koneeseen!

Alkuviikko töissä meni jälleen parin päivän paikallisessa työseminaarissa ja eilinen olikin sitten täynnä pikkusälää ja sähköpostin purkua lähes viikon fyysisen poissaolon jälkeen. En tiedä mistä flunssapöpö mukaan tarttui, mahdollisuuksia kun viikon varrella riitti! Mutta maanantai-iltana alkoivat nenä ja silmät vuotamaan tuttuun tapaan , eilisen vielä sinnittelin mutta tänään jäin suosiolla kotiin levähtämään.Onneksi ensi maanataikin on vielä vapaata joten enköhän nyt kuuntele kehoni viestejä ja olen ihan hissukseen.

Joulua ei meillä ole valmisteltu juuri lainkaan. En yleensäkään ole niitä, jotka järjestelmällisesti vetävät rukseja listaansa done, done, done. Jouluvalot kyllä on laitettu ulos ja sisään (mies laittoi).Yhden valkoisen amarylliksen olen hankkinut, täytyisi istuttaa se kauniimpaa ruukkuun kaupan muoviruukun sijasta.

Suunnitelmamme Lapin joulusta suurine mökkeineen ei toteudu tänäkään vuonna. Kaikki viisi lasta perheineen ovat kyllä tulossa ja päälle vielä Aussiminiäni kaksi australialaista ystävää. Yhden järkevän löydön olen sentään havainnut kun olen miettinyt joulun logistiikkaa ja järjestelyjä. Nautin kauniista asetelmista ennen joulua sillä joulun aikaan kun talo on täynnä, on turha rakennella mitään koska joka paikka on täynnä lasten leluja, läppäreitä, I padeja, I phoneja ja ties mitä.Olemme myös sopineet jo etukäteen ruokajärjestelyistä eli jakaneet vastuuta. Yritän myös löytää rennon asenteen ja jättää turhan nipottamisen pois. Itse asiassahan on aivan mahtavaa että meille on tulossa joukko upeita nuoria  joulun viettoon! Sitäpaitsi,kyllä he välillä käyvät muissakin sukulaisisaan joten noita välituokioita voi käyttää levähtämiseen. Ja tammikuun puolivälissä meillä on miehen kanssa varattuna viikko palmujen alla Kanarialla, silloin ainakin on mahdollisuus levähtää!


6 kommenttia:

 1. Todella aiheellinen kehotus itse kullekin, mutta ihan aina ei vauhtia vaan pysty hiljentämään, vaikka haluaisikin. Ihanaa, että pääset sentään viikoksi tammikuussa nauttimaan auringosta, lämmöstä ja levosta :) Minä täällä ihan huokailin ihastuksesta, sillä minusta tuo puinen kaupunki on tosi hieno!! Kyllä sillä kelpaa lasten leikkiä. Kuusenkerkkäkin näyttää kasvaneen ihan hurjasti. Suloinen pikkumies ♥ Rentouttavaa ja rauhallista itsenäisyyspäivää sinulle ja koitetaan nyt kovasti molemmat tahoillamme saada itsemme taas kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen jo kunnossa Ansku, viiden päivän lepo teki tehtävänsä. Sinä sen sijaan taidat olla vielä heikolla hapella. Tekemättömät työt ahdistavat, ne kannattaa laittaa odottelemaan kunnes paranet vai mitenhän se mahtanee onnistua!
   Tota on että tuo tammikuun aurinkoviikko auttaa jaksamaan kummasti!

   Poista
 2. Ihana kalenteri työpaikallasi...Kumpa meillekin saisi yhteishengen sellaiseksi että tuollaiset asiat olisivat arvossaan....

  Ja Lapin Joulu...voi joskus sinne tahdon, vaan ei ole täälläkään aika vielä tänä Jouluna.

  Ihanaa itsenäisyyspäivän aattoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa joulun odottelua sinullekin Hanna! Työpaikan hyvällä hengellä on suuri merkitys työssä jaksamiseen. Mekin olemme tietoisesti parantaneet sitä useamman vuoden ajan ja nyt tehty työ tuottaa hdelmää!

   Poista
 3. Tohinaa ja tapahtumia riittää, kiva! Viisasta löysätä ja jättää joulun välipäivätälläilyt vähemmälle ja keskittyä vaan rakkaiden kanssa yhteiseen oleskeluun.

  Tammikuussa Kanarialle, ihanaa! Käy joululahjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella tehnyt hyvää olla hissun kissun nämä viisi päivää. Huomenna menen töihin jo aivan eri ihmisenä! Itsestään on tärkeää pitää huolta.

   Poista