maanantai 23. joulukuuta 2013

Jouluolo löytyi omien korvien välistä!


Aatonaatto ja makoilen vielä sängyssä seurassani kaksi koiraa, joista omani vahtii mustasukkaisena kun pojan koira yrittää päästä lähelleni myös. Yläkerrassa nuoriso (=noin kolmikymppiset aikuiset) on aamupalalla ja mies lähti viemään autoa katsastukseen , jonka oli varannut ensimmäiseksi lomapäiväkseen heti aamuksi(katui tuota aikaa kyllä jo kovasti)!

On vähän joulupäivä olo, sillä eilen vietimme joulua vanhempieni luona 11 hengen voimin. Oman laajennetun perheeni lisäksi siellä olivat toisen siskoni perhe ja nuorin siskoni. Söimme pitkässä pöydässä perinteisen jouluaterian, joka ihastutti ainakin mukana olevaa australialaista naisparia, miniän ystäviä. He viettävät joulun  meillä myös. Huomenna omassa joulupöydässämme on suomalaisten herkkujen lisäksi kuulemma jotain hyvää australialaista kasvisruokaa sekä pari herkullista jälkiruokaa.

Nuoret lähtevät kohta retkelle Ranuan eläinpuistoon, joten rauhallinen päivä meillä on tiedossa. Illalla koristellaan kuusi, itse metsästä miehen kanssa haettu ja harviaisen kaunis yksilö tällä kertaa. Tai nuoret saavat koristella sen palattuaan!  Leppoisaa meninkiä meillä siis on! Monta joulua minulla on mennytkin tässä uudessa suurperheessäni löytää sellainen olotila, joka tuntuu sopivalta. Ketään ei varmaan yllätä, että se löytyi ihan omien korvien välistä!


17 kommenttia:

 1. Ihanaa joulunaikaa myös sinulle Maaretta! :)

  VastaaPoista
 2. Sieltähän se useimmiten löytyykin,
  mutta hyvä että löytyy, ettei jää kadoksiin kokonaan ;)

  Ihanaa ja rauhaisaa Joulua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalaa olisi jos joulumieli kadoksissa olisi. Omiin kokemuksiin ei sellaista mahdu, tai jos tarkemmin muistelee niin kyllä säröjä on joulumielessä joskus ollut!

   Poista
 3. Joulu on asettunut paikoilleen ja kaikki on hyvin;)

  Ajattelin tuota korvienväliä tänään töissä, kun kuusikymppinen työkaveri meuhkasi ruokapöydässä asiakkaansa murheista. Mietin sitä, kuinka nykyoppien mukaan kyse on valinnasta, ja kiittelin samalla mielessäni sitä, että olen itse löytänyt itseeni rauhan enkä kanna toisten huolia. Vaikka juttelimme asiasta, hän jäi pyörimään näitten ihmisten asioihin sen sijaan että olisi lähtenyt kotiinsa.

  Porukkajoulunne kuulostaa niin kivalta, minusta jouluna pitää olla paljon ihmisiä.
  Oikein hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun luin kommenttisi niin mietin ensiksi että kuka Virpi, uusi lukijako:-) Olin näemmä niin tottunut sinun vanhaan bloginimeesi ettei ihan heti totu tuohon oikeaan nimeesi.Vanhenemisen hyviä puolia on juuri tuo ettei viitsi enää kantaa koko maailman murheita harteillaan.

   Poista
 4. Rauhallista ja mukavaa Joulun aikaa !

  VastaaPoista
 5. Juuri näin, korvien välistä, omasta suhtautumistavasta asioihin ja ilmiöihin riippuu oma olotilan mukavuus, uskon minäkin
  Se kun sieltä välistä löytyy/toimii, niin on aika mukavan oloinen vapaa mieli kaikenlaisesta mahdollisesta stressinaiheuttajista.
  Upealta kuulostaa isolla porukalla ja monen ikäisten kesken vietetty jouluaika! Ja välillä siitä omiin oloihinsa vetäytyminen.

  Oikein hyvää joulua sinulle Maaretta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo omiin oloihin vetäytyminen oli aivan olennainen osa jaksamistani ja viihtymistäni. Sen opin vasta tänä jouluna.

   Poista
 6. Kylläpä osuit oikeaan joulurauhan löytymisestä.
  Rauhaisaa joulun aikaa sinulle! Terttu

  VastaaPoista
 7. Luulenpa, että tämän vuoden joulurauha löytyi täälläkin omien korvien välistä. Missään vaiheessa ei tänään kiirehditty, mutta silti kaikki ehdittiin mitä haluttiin. Hyvä tuo neuvo :)

  VastaaPoista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jokivarren Maaretta! Olen joulun aikana tutustunut minulle uusiin blogeihin, ja löysin sinun viehättävän blogisi. Liityn lukijaksi. Minä olen Tuulia Turusta. Hyvää Uutta Vuotta!

   Poista
  2. Tervetuloa lukijakseni Tuulia! Lisään sinunkin blogisi omaan sivupalkkiini!

   Poista