maanantai 3. toukokuuta 2010

A lovely lady and a grumpy old man live here

Herään henkiin näihin aikoihin huhtikuun oikukkaiden kelien jälkeen. Oikukkaat on kelit näillä leveysasteilla vielä toukokuussakin, mutta luonnossa tapahtuu koko ajan niin paljon ja niin valtavalla voimalla että säät eivät haittaa .
Tänäänkin vietin rantatörmillä jälleen pari tuntia. Eilen joki oli jäässä ja tänään monin paikoin jo vapaa. Siinä missä eilen polku oli kuljettava, täytyi nyt etsiä kiertotie. Ja kuovien huuto kantautui kaikkialla!


Pihalla saattoi myös jo vähän haravoida. Viime syksynähän talvi yllätti ja piha jäi haravoimatta kokonaan.
Suunnitelttin siinä haravoidessa monenlaisia pihatöitä, tämä suunnitteluvaihehan  on melkein parasta. Viime syksynä tehdylle patiolle mies aikoo rakentaa kaasugrillille oman katoksen. Patiota laajennetaan myös hieman kun huomattiin, että se voisi ulottua seinään asti kun poisteaan seinän vierustalla olevat pensaat, jotka muutoinkin olisivat joutaneet pois!

Talon etupihan seinustalla oleva kukkapenkki pääsee myös uudistettavaksi. Sitä reinustamaan laitetaan muurikiveä ja samalla etupihalta tehdään laattakäytävä patiolle. Ja alapihan kiviportaat rakennetaan uudestaan. Ja kiviportaiden ympärille  penkereeseen perustetaan kivikkopuutarha. Ja pihan perimmäinen perukka raivataan kunnolla loppuun. Ja perunamaakin olisi kiva olla. Ja  ja ja ....

Mutta stressiä emme onneksi näistä hommista ota. Jos ei kaikki tule valmiiksi, niin tuleehan seuraava kesä ja sitä seuraava.


Kuvat viime kesältä uudelta patiolta ja alapihan terassilta. Meidän pihan tyylimme ei ole kovin tyylipuhdas. Monelaisia oleskelupaikkoja löytyy ja niitä ollaan rakenneltu enemmänkin hetken innostuksen kuin pitkäjänteisen suunnittelun tuloksena. Kyllä minä kovasti kävelylenkeillämme ihastelen upeita ja taidokkaita pihoja, mutta ihastelut eivät riitä saamaan niitä omalla pihalle. Sitäpaitsi vaikka puuhastelusta tykkäänkin, ei pihasta saa muodostua työleiriä. Kesällä on  niin paljon muutakin tekemistä kuten vaikka istuskella rottinkikeinussa ja katsella ja kuunnella kesäiltaa!

Ps. Tuon ovimaton mies sai tyttäriltään viime kesänä syntymäpäivälahjaksi! Lieneekö sen tarkoitus kertoa jotain talon asukkaista?

4 kommenttia:

 1. Tuollainen ovimatto kävisi meillekin, heh heh.
  Oikein hyvää kevättä! Taitaapa pohjoinen kesällä kutsua, on vähän sellainen kutina...

  VastaaPoista
 2. Äijä; ei se minun mies oikeasti mikään äreä onneksi ole, mutta ehkä minuun verrattuna tempoltaan rauhallisempi.Ja ryppyjä sillä on vähän enemmän kuin minulla :-)

  Tervetuloa vaan pohjolan kesään sitten kun se päättänee tänne tulla!
  Mekin suunnitellaan juhannusviikoksi patikointireissua vielä pohjoisemmaksi, tunturimaisemiin!

  VastaaPoista
 3. Tuo ovimatto on samaa sarjaa kuin tyttäriltäni saamani magneettitarra, jossa on kuvattuna aamuäreä salamasäkkärätukkainen nainen ja teksti:
  "Give This Scary Lady Some Coffee"

  VastaaPoista
 4. Mm; joskus tälläisett jutut ovat osuvia ja oikeasti hauskoja, vaikken mikään huumoritekstien ystävä muuten olekaan!

  VastaaPoista