keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Elämäsi parhaita päiviä eivät ole menestyksen päivätToista päivää taas sairaslomalla. Tällä kertaa minut tainnutti äkillinen vatsatauti, liekö sitten paljon meillä töissä kiertänyt norovirus. Eilen aamyöstä ( aamuviiden jälkeen) vein miehen aamukoneelle kun ollaan aikoinaan sovittu että heitetään toinen silloin kun tarvetta on. Muutoin olisi lähdettävä jo paljon aiemmin airport-taksilla.Oikeastaan voisi mennä ihan tavallisella taksillakin vaan miten se on niin tiukassa tuon taksin käyttö vaikka työnantaja sen maksaisikin! Aamukahden aikaan alkoi vatsaa kivistää ja heti lentokenttäkeikan jälkeen olikin syöksyttävä vessaan ja siellä sitten pysyinkin seuraavat tunnit. Sen jälkeen iski totaalinen uupumus. Hyvä kun jaksoi koirat päästää välillä takapihalle. Ihan kamala tauti.

Tänäänkin on ollut vielä olo ihan nollissa.Pienen lenkin jaksoin sentään käydä auringonpaisteessa jäällä ja kiikuttaa kaikki vuodevaatteet ulos pakkaseen. Siellä ne ovat edelleenkin vaan siitä ei kai haittaa ole. Pakkanen nitistää pöpöt tehokkaasti.Muutenkin on olo vähän alamaissa. Minulla on ollut koko elämäni kerran kuukaudessa matalapaine ja olen yhdistänyt sen kuukautiskiertoon.Ja näkyy tuo jatkuvan edelleenkin vaikkei kuukautisia ole  enää pariin vuoteen ollutkaan. Oloon kuuluu epämääräinen  väsymys, kaikki tuntuu ylipääsemättömältä, huolia keksitään jos ei niitä ole. Olen oppinut elämään jotenkuten tämän olon kanssa. Tiedän sen menevän ohi  Ulkoilu auttaa ja kaikki tekeminen, kunhan saisi vaan aikaiseksi. Tosin ne tekemisetkin usein menevät pieleen niinkuin äsken kun yritin skannata vanhoja kuvia uudella skannauslaitteella. Kuva jäi jumiin sisälle ja ohjeissa lukee ettei laitetta saa avata kuin huollossa. Pitäisikö minun viedä laite muka sen takia huoltoon??? No, en kuitenkaan yritä itse räpeltää laitetta enempää vaan odotan rakasta insinööriäni kotiin. Huomenna on uusi parempi päivä. Tämä olo saa jo riittää!

Työhuoneen ikkunan pieleen tuikattuna minulla on näitä päiviä varten joitakin kortteja ja mietelauseita jotka auttavat. Kuten vaikka tämä:

Elämäsi parhaita päiviä eivät ole menestyksen päivät,
vaan pikemminkin ne,
jolloin masennuksen ja epätoivon hetkellä päätät kääriä hihasi ja
nousta vastaamaan elämän
haasteisiin
ja olet varma , ettäponnistelusi tuovat sinulle
paremman huomisen


7 kommenttia:

 1. Juuri tänään ajattelin kiitollisena, että onneksi ei ole niitä hormoniheilutteluja enää, kyllä niistä paljon riesaa oli monenkymmenen vuoden ajan! Minun elämänlaatuni parani estrogeenilla ja kohdunpoistolla.

  Ehkä positiivinen ihminen tarvitsee kerran kuussa oman pysähtymisen, jolloin saa vähän aikaa märehtiä asioita. Mahatauti vetää mielen maahan vielä vielä varmemmin. Tämän perusteellisen puhdistuksen jälkeen on pakko paistaa aurinko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Katriina! Tämän päivän fiiliksistä kertoo hyvin myös seuraava: Kuurasin vessanpeiliä kun huomasin että minulla oli aurinkolasit yhä päässä iltapäivän koiralenkin jäljiltä. Oli hyvä että huomasin ne ennenkuin lähden hakemaan miestä iltakoneelta.Mielessä oli nimittäin muutama kipakka sana siitä että meidän energiateholamput pitää vaihtaa suurempiin:-)

   Poista
 2. Tuttua, ja merkille pantavaa, että aina tuollaisen matalan kauden jälkeen seuraa kuitenkin aina jotain hämmästyttävän hyvää! Aivan kuin vaatisi käydä tuolla alakulon syövereissä jotta sitä seuraa joku uusi hämmästyttävä oivallus. Tuollaiset oivallukset ovat selkeyttäneet ja lisäänneet ymmärrystä omasta itsestä/elämästä.

  Tuollaiset ja vastaavat mietelauseet kyllä palvelevat hyvin tarkoitustaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on näin!Mutta ajattelen usein tälläisinä hetkinä vakavasti masentuneita ihmisiä, joilla toivo on hukassa tai kadonnut kokonaan. Nyt on jo parempi mieli. Koti on melkein kokonaan siivottu ja viikonloppu tulossa. Pari mukavaa työpäivää tiedossa. Ja mieskin tuli kotiin työreissultaan:-)

   Poista
 3. Hormonit heittää ja mieliala vaihtuu, tuttua juttua on itsellekin, mutta onneksi ne ovat ohi menevää :), ainakin on kiva huomata ettei ole yksin näiden asioiden kanssa.
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan toinen mieliala on jo usemman päivän ollut! Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista