tiistai 29. heinäkuuta 2014

Ihmeellinen heinäkuu


Täällä ollaan taas pienen tauon jälkeen. Katsotaan kuinka usein ehdin päivittelemään, Tuumasin, että mukava tännekin on kuitenkin jälkiä jättää jos ei muuta niin ainakin itseäni varten. On mukava palata vanhoihin juttuihin tätäkin kautta joskus.

Viikon verran olen jo ollut töissä tänä ihmeellisenä heinäkuuna, jolloin lämpömittari huitelee melkein tropiikin lukemissa. Töissäkin ollut ihan outoa. Hiljaista, onneksi viileääkin sisällä. Ollaan istuttu ulkona keinussa päiväkahveilla ja jotenkin kaikki on toiminut kuin hidastetussa elokuvassa.  Ymmärrän oikein hyvin eteläisen Euroopan siesta-aikaa. Loma meni tuttuun tapaan reissatessa. Ensin viikonloppu Joensuussa, sitten reilun viikon veneily Savonlinnasta Joensuuhun ja Pielista pitkin Pieliselle ja Kolille. Taas löydettiin kappale kauneinta Suomea. Loppuloma kuluikin mökillä ensin yhden lapsenlapsen kanssa ja sitten vielä viikko kotona pojan perheen kanssa. Siinä runkoa. Paljon väliin mahtuu erilaista menoa ja meininkiä, onneksi rauhallisiakin hetkiä. Riippumattoonkin olen ehtinyt muutaman kerran ja terassin riippukeinu on edelleen joka-iltaisessa käytössä. Ennätyksen olemme tehneet kesäteattereiden suhteen kun olemme käyneet katsomassa peräti viisi esitystä, pari reissun aikana ja kolme täällä Rovaniemellä.


Auringonlaskuista ja iltauinneista, tientenkin myös päiväuinneista olen nauttinut niin kotona kuin muuallakin. Kotoisessa Ounasjoessakin vesi on ollut kuin linnunmaitoa, 24 asteista.Tuo kuva yllä on otettu keskeltä Pielisen selkää, josa yövyimme pienessä saaressa. Postauksen ensimmäinen kuva on vanhempieni luota savusaunan rannasta. Sinne taas ensi viikonloppuna kokoonnumme suvun kesken viettämään sauna-ja nyyttäri-iltaa. Tuo ranta on minun sielunmaisemaani, yhtä monista. Kai niitä voi olla monia.

4 kommenttia:

 1. Ihan alkuun tervetuloa Maaretta takaisin!
  Olen samaa mieltä, että kiva postailla, vaikka vähän harvemminkin, sillä tänne "päiväkirjaan" on mukava palata myöhemmin uudelleen ja uudelleen..... ja sitten joskus, kun ei enää välttämättä muista kaikkia tapahtuneita asioita, niin täältä ne tärkeimmät ainakin löytyvät ;)
  Tuskin maltan odottaa että pääsemme vielä joskus veneellämme Pieliselle ja Kolille. Uskon että maisemat ovat todella upeat. Upea on myös tuo kuvassa oleva sielunmaisemasi, joita todellakin voi olla monia, minullakin on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Postailen omalla tahdillani, harvakseltaan varmaan ainakin jonkin aikaa. Teen postauksen vielä tämän kesän veneilystä. Toivottavasti ehdin ennenkuin lähdemme syyskuussa taas vesille viikoksi.

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin! Kiva kun tykkäsit Pohjois-Karjalan maisemista ja kyllä Pielinen onkin upea järvi ja Kolikin siinä rannalla "menettelee".
  Mukavaa kesän jatkoa! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terttu! Ihastuin kyllä Pieliseen tosi paljon. Jylhiä kalliota ja hiekkarantoja, erämaatunnelmaa. Tykkäsin myös Kolista, etenkin sen tarjoamista maisemista. Toki vietimme ihanan sateisen sunnuntain melkein kahdestaan kylpylässä Kolin huipulla. Hieno kokemus sekin:-)

   Poista