torstai 23. kesäkuuta 2011

Blogissa hiljaista mutta elämässä vilkasta
Eteinen pursuaa tavaroita, vaikka vannoin että tällä kertaa selvitään vähillä tavaroilla. Olisi kai lähdettävä reissuun polkupyörällä niin tuo toive ehkä toteutuisi. Huomenaamulla lähdetään ajelemaan miehen kanssa itäistä Suomea kohti ja juhannusta vietämme todennäköisesti Punkaharjun maisemissa missä miehen tytär perheineen  tällä hetkellä lomailee. Heti juhannuspäivänä jatketaan matkaa mökille tyttären perheen koirien kera. Napataan ne edes mukaamme kun emme vielä saa heidän puolitoistavuotista naperoa mukaamme! On vähän helpompi heidän lomailla ilman kahta koiraa.  Oma koiramme jää kotiin miehen nuorimman tyttären hoteisiin. Enää meillä ei siis ole kuin yksi koira. Kova ikävä on vielä minun vanhaa koiraani, 14 -vuotista uskollista ystävääni. En kestä juuri ajatella koiruliani kun vedet tulvahtavat silmiin, sen verran koville koirasta luopuminen otti.

Onneksi nämä viimeiset kolme viikkoa ovat olleet työntäyteisiä kun olen opiskellut illat ruotsia. Mutta nyt se on ohi. Tänään oli loppukoe ja kaipa se läpi menee. Kaikkea sitä eteen vanhana tuleekin ja vielä ihan omasta valinnasta!Loppukesästä aloittelen sitten gradun tekoa...

Täällä blogissani on ollut hiljaista, taitavat kohta minulta kaikki ystävät kadota kun en ole ehtinyt kommentoida missään. Ehkä  tulee rauhallisempikin aika joskus! Tosin heinäkuussa saan poikani perheen pikkumiehen kanssa tänne pariksi viikoksi ja Ulkomaaystäväkin tulee viikoksi heinäkuussa. ja elokuussa onkin sitten vanhemman poikani häähulinat, Australiasta saapuu  miniän sukua Suomeen enemmänkin.  Ja äitini ja isäni tilanteesta en ole vielä maininnut mitään. Oivoi, monelaista on sielläkin meneillään  ja tuloillaan. Ollaan tehty erilaisia hakemuksia ja äiti yrittää sopeutua uuteen tilanteeseen eli Alzheimerin tautiin ja  taudin mukanaan tuomiin lääkkeisiin  ja myös autottomaan elämään. Hän joutui vihdoinkin  luopumaan ajokortistaan

Mutta nyt on tarpeen kaksi ja puoli viikkoa ihan vaan miehen kanssa kahdestaan mökillä ja sitten veneilemässä Saimaalla! Viime tingassa tänään kävin lainaamassa muutaman romaanin kirjastosta  mukaan. Riippukeinu ja järvi odottavat. On aika huokaista ja rentoutua!Seuraavia viikkoja ei ole ohjelmoitu millään tavalla!

Oikein leppoisaa juhannusta ja kesälomia kaikille blogisytävilleni ja satunnaisille kurkkijoillekin!

9 kommenttia:

 1. Rauhallista ja ihanaa Juhannusta ja koko kesää :)

  VastaaPoista
 2. Täyttä elämää kaikenlaisine puolineen, tulee mieleen lukiessa. Isänikin oli juuri ollut muistitutkimuksissa, ja hänelle lääkäri oli sanonut, että A:sta ei ole kyse, kun hän oppii vielä uusia asioita tietokoneen käsittelyssä. Se ei kuulemma siinä taudissa enää onnistu. Mutta yhdeksännellä kymmenellä alkaa luopumisten aika olla lähellä.

  Ihanaa irtiottoa kaikista arkisista huolista ja kesän iloa lomaasi!

  VastaaPoista
 3. Hyvää lomaa! Olette ajatuksissani.
  rt. santtuanneli

  VastaaPoista
 4. Näinpä se menee, elämä vilkasta ja blogissa hiljaista, tuttua on. ;)
  Ihailla pitää tätä vanhaa väkeä, kun sairauksistaan, lisääntyneistä vaivoistaan ja puutteistaan huolimatta pärjäävät kotonaan. Toisaalta on rohkaisevaa huomata, että peli ei ole kuitenkaan menetetty vaikka vanhuus ja vaivat alkavat omatoimisuutta ja itsenäistä elämää rajoittamaan. Myönteinen suhtautuminen ja asenne ongelmiin auttavat jokapäiväisessä elämässä, se on nähty. Jos juku välillä vaipuu synkkyyteen, auttaa toinen vuorostaan valoisuuteen, näin se menee.

  Vai ruotsinkielen opiskelua, sillälailla! Kielitaito avartaa! Hienosti opiskelusi edistyy, nostan kukkahattuani sinulle!

  Voi, suruasi, uskollisen koiraystävän menetystä. Osanottoni. Kyllä haikein mielin häntä tulet muistelemaan pitkään, ennen kuin suru väistyy ja vain ne iloiset muistot saavat vallan. Kyllä itsellänikin vielä Saima-kissamme menetys tuntuu raastavana.

  Oikein hyvää, levollista ja virkistävää juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
 5. Hienoahan se vain on että on paljon elämää myös netin ulkopuolella.
  Mukavaa kun kuitenkin ehdit välillä päivitellä tapahtumia.

  Rentouttavaa juhannusaikaa ja lomamatkaa!

  VastaaPoista
 6. Kommentoin juuri toisaalla myös lemmikin luopumisen surusta. Se sopinee sinullekin:
  "Lapsen ja vähän isommankin suru on alussa aika lohduton - ja kyllä ne lemmikit ovat mielessä kauan vielä isommillakin. Kuka nyt rakkaastaan haluaisi luopua."

  VastaaPoista
 7. Kuulostaapa elämänmakuiselta :) Antoisaa kesää ja lomaa teille!

  VastaaPoista
 8. Hei,

  kiitän blogistasi, tulin tänne uuteen vanhan blogisi sivustolta.

  Halusin vain kiittää kovasti vanhoista kirjoituksistasi. Itse olen nyt siinä vaiheessa kuin sinä huhtikuussa -07. Vielä en kyllä ole ollut niin rohkea kuin sinä ja uskaltanut sanoa sitä miehelle. Siis omaa eroajatustani.

  Vanhat tekstit ovat vielä lukemisessani kesken, joten en tiedä missä vaiheessa olet tässä uudessa elämässäsi/ blogissasi. Aion kyllä lukea ne, antavat minulle kovasti voimaa.

  Ihanaa jatkoa sinulle
  t. nyt anonyymi (vaikka google-tili onkin)

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti lomanne on rentouttava ja säät suosivat:) Minua samoin elämä vie niin, ettei kommentoida paljon ennätä, mutta mukana kuljetaan vaikkei aina mitään ennätä sanoa.

  Sinulla on tuo kirjaintarkistus, niin laitan tämän minkä olen laittanut kaikille tarkistettaville ja blogiinikin sivun siitä:


  *Aloitin kampanjan tuota kommentointia tosi paljon hidastavaa kirjaintarkistusta vastaan. Bloggerissa on nykyään oma roskapostintorjuntaohjelma ja ainakin minulla se suodattaa tosi hyvin roskat pois. Eli mene hallintatilaan, sieltä asetukset, josta kommentit ja siellä 'Näytetäänkö sanavahvistukset kommenteissa?' ruksi kohtaan ei näytetä:) Se nopeuttaisi kommentointia tosi paljon, kiitos jo etukäteen.

  Blogin pitäjälle vaivalloisempi, mutta kävijälle mukavampi tapa kontrolloida kommentteja on kommenttien tarkistus ennen julkaisua, joka sekin löytyy ym. asetuksista.*

  VastaaPoista