lauantai 17. elokuuta 2013

Kaipaan vesille ja tulille
Olen kaivannut kovasti vesille ja tulille, hiljaisuuteen luonnon äärelle. Mutta viikonloppu on kulunut sen sijaan ihmisten ja muiden puuhien parissa. Äidin kanssa Wanhoilla markkinoilla, porukalla syömässä, Terran hyllyjen välissä vanhan ystävän kanssa varttitunnin päivitys kummankin  muuttuneista elämänvaiheista sitten viime näkemän (tälläinen sujuu vain naisilta). Nyt satelee vettä reippaasti, niin paljon että pitkästä aikaa sai kotonakin sytytellä lamppuja.

Jospa huomenna saataisiin aikaiseksi  ajella miehen kotikylälle mustikkaan, järven rannale tulistelemaan, metsää haistelemaan. Illaksi on varattuna kesäteatteriliput.

Parin viikon päästä edessä on onneksi syksyinen veneviikko Saimaalle. Tällä kertaa aikaa on yli viikkokin jos vain säät suosivat! Sen jälkeen lähden miniän ja vauvan kanssa muutamaksi päiväksi Upsalaan, jonka yliopiston konferenssissa miniällä on puheenvuoro . Minä työntelen vavelia vaunuissa pitkin Upsalaa kaunista vanhaa kaupunkia ihaillen.

Tämän kesäine pätkälomani on tuntunut hyvältä. Näissä välipätkissä työ on tuntunut kevyeltä ja helpolta kun tietää että on vain muutaman viikon jakso. Syyskuun puolen välin jälkeen on sitten  pitempiä työjaksoja edessä mutta silloin olen varmaan jo valmiskin  siihen. Nyt haluan vielä nauttia elokuun ja alkusyksyn luonnosta rauhassa.

Alla olevat kuvat viime syksyn Saimaan veneilyviikoltamme, häämatkaltamme!4 kommenttia:

 1. Noh, jos tuommoisille vesille on päässyt ja noista maisemista nauttinut, on varmasti jatkuva veto takaisin, eihän sitä voi mikään voittaa. On niin houkuttelevia kuvia, varsinkin nuo neljä viimeistä suorastaan upeita!

  Minustakin on ollut taas kiva sytytellä valoja illalla. Ja sateessa on tuntunut kynttilänvalo jotenkin lohduttavan lämpimältä ja kotoiselta. Joka vuosi jaksaa ihmetellä samoja ilmiöitä, jotka tuttuudessaan ovat myös jotenkin lohduttavia.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Ei ihme, että tuollaista kaipaa :)

  Kyllä noissa pätkälomissa on vain puolensa - saavat jaksamaan paljon paremmin työelämässä!

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihania kuvia! Upeat maisemat, värit, tunnelmat.....kaikki kohdallaan. Tulilla on erityisen ihana istuskella juuri syksyisin iltojen hämärtyessä ja viiletessä. Luonnosta ja sen kauneudesta saa voimaa arkiseen aherrukseen.

  VastaaPoista