torstai 7. elokuuta 2014

Muistojen paikkoja


Koivu on nähnyt isovanhempieni elämää, äitini ja sisarustensa leikit. Myös minä ja sisarukseni olemme koivun alla kulkeneet ja eläneet niinkuin kuin myös meidän lapsemme ja nykyään jo lapsenlapsemmekin.
Rakas näkymä edelleen.

Savusaunan lempeät löylyt kutsuvat saunaan vaikka savusaunan ykkösisäntä,  eli isäni, ei enää saunaa lämmitäkkään. Saunan lämmittää nykyisin mieheni. Poikani ja mieheni työnsivät viimeksi saunaa lämmittäessään isän pyörätuolissa katsomaan saunanlämmitystä. Neuvoja piisasi.
Nyt isä on kuntoutuslaitoksessa opettelemassa jalkaproteesin käyttöä.
Savusaunassa saunotaan rauhassa ja lempeästi, ajan kanssa. Pulahdetaan välillä Kemijokeen, istutaan tulilla välillä,  seurana  joko suvun naiset tai miehet sekä heidän juttunsa ja tarinansa. Savusaunassa kun on perinteisesti kaksi saunavuoroa. Ensin miehet, sitten naiset.


Tänä ihanana helteisenä kesänä ei töissä olokaan ole haitannut. Ilta illan jälkeen olemme ajelleet miehen  (ja välillä muidenkin) kanssa tähän hiekkasaareen iltauinneille kirkkaaseen hiekkapohjaiseen Ounasjokeen.

Pitkään tulevat säilymään tämän kesän muistot  kesästä, sellaisina loppumattomien hellepäivien lapsuuskesän mielikuvina. Muistan tämän kesän varmaan vielä mummona siellä kiikkustuolissakin.
Toivottavasti.

6 kommenttia:

 1. Olet saanut hienosti vangittua sinulle tärkeät tunnelmat ja paikat. Koska sinä olet aiemminkin kuvannut noita jokien saaria, niin osasin Taivaan tulia katsoessa kertoa noista saarista ja rannoista toisille:) Opettavaista tämä bloggauksesi.
  Hyviä uintikelejä! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä jokien saaret hiekkasärkkineen ovat mielipaikoojani. Niitä löytyy molemmista Lapin suurista joista, Kemi- ja Ounasjoista.
   Hyviä uintikelejä sinnekin! Niistä voi vielä varmaan jonkin aikaa nauttia.

   Poista
 2. Sukupolvien ketjua kunnioittavaa ja lämmintä on kesäsi ja blogisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elän keskellä sukupolvien ketjua tällä hetkellä. Vielä on olemassa minua vanhemmat ja tulossa on paljon seuraaviin polviin kuuluvia. Hienoa aikaa!

   Poista
 3. Tuollaiset paikat ovat kullanarvoisia kesästä nauttimisessa! Harmittelen, että kummankin vanhemmat asuvat meillä kaukana, toisella kun olisi mökki ja toinen asuisi jokirannassa. Olosi aika kiva kuumina kesäpäivinä olla veden äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikottain tulee vanhempien luona käytyä ja joka päivä omassa jokirannassa.Meidän tontti on rannassa vaikkei omaa rantaa olekaan.Rannan ja talon välissä on pieni puistotontti ja uima/veneranta.Ja hiekkasaariin pääsee veneellä.Lähimpään on vain n.100 m,soutuveneellä hyvä mennä.Kauimmaiseen saareen,tuossa kuvassa olevaan on n.4-5 km venematka.Olemme onnekkaita asuinpaikan suhteen.Osaisinkohan muualla kuin jokivarressa asiakkaan kun olen suurimman osan elämästä jokivarressa asunut.

   Poista