tiistai 5. toukokuuta 2009

Jäät lähti ,minä jäin


Joesta lähtivät tänään tästä meidän kohdalta jäät. Tuli kiire hakea kamera ja syöksyä rantaan.
Jäät nostivat veden, joten en päässyt lähelle kuvaamaan. Kuljeskelin pitkin rantaa ja ihmettelin jäiden lähdön voimaa. Vasta hetki sitten tuo ryskyävä epämääräinen sinne tänne leviävä vesi-ja jäämassa oli laaja ,avara jäätynyt pinta, jota pitkin oli mukava hiihdellä.
Jäiden lähtöön liittyy samaa kaihoa kuin muuttolintujen saapumiseen ja lähtöön. Muutos on taas edessä, talvi on lopullisesti ohi! Vanhassa blogissani esittelin Lapin luonnon kahdeksan vahvaa vuodenaikaa. Ne takaavat jatkuvan muutoksen ja maiseman elävyyden. Parhaillaan Lapissa eletään siis jäidenlähtökevättä!

Inkiväärillä on tämän viikon kollaasihaasteena harmaa. Harmaa on väri, jonka olen löytänyt elämääni vasta vanhempana. Nykyisin minulla on paljon harmaita vaatteita ja muutenkin pidän jopa harmaista päivistäkin. Kaiken värin ja hälyn keskellä on rauhoittavaa viipyillä harmaan keskellä, sumun, usvan, savun, iltahämyn , sadepäivän helittävänä. Kietoutua lämpimään shaaliin ja harmaisiin villasukkiin, Minusta harmaassa on elämää. Harmaaseen arkeen piiloutuu elämäkin joskus. Valitsin harmaaseen kollaasiin muutamia henkilöitäkin , kaiken kivien , puunrunkojen, veden keskelle!


Klikkaa kuvaa suuremmaksi!

14 kommenttia:

 1. Kaunis kollaasi! Tosiaan, vanhempana värit jotenkin haalistuvat ja harmaakin alkaa näyttää silmissä hyvältä.
  Tuo jäiden ryske on jotain sellaista, mitä en osaa oikein kuvitella, mutta jotain voin jo tuosta hienosta kuvasta arvailla.

  VastaaPoista
 2. Upeimpia jäiden lähtöjä olen nähnyt Torniojoen Matkakoskella...Kai minäkin olen vanha,kun pidän harmaasta :) Erityisesti tykkään yhdistää sitä violettiin. Rakastan kelomökkini harmaita hirsiseiniä...

  VastaaPoista
 3. Kuva toi mieleen taas kerran Ylikiimingin ja kuohuvan joen. Vaikka olen elänyt Kokemäenjoen rantakaupungissa, jäiden lähtö vie aina mielen Ylikiiminkiin. Rannalla olisi voinut olla vaikka kuinka kauan.
  Matti Saanion kuvia katselin juuri Suomen Kuvalehdestä. Upeita olivat.

  VastaaPoista
 4. Mahtavan jäidenlähdön olet kuvannut!

  Ja tuo kollaasi on kaunis, hillitty ja hienostunut.

  VastaaPoista
 5. Paljon kauniita harmaita, ihanan pysähtynyttä ja hiljaista hetken. Silti kokonaisuus on myönteinen, valoisa.

  VastaaPoista
 6. Terveiset rannalta teille kommentoijille! Kiitokset kauniista sanoista!

  En oikein malttaisi tulla sisään ollenkaan, niin jännittävää tuolla jokirannassa nyt on. Yksi koirista on litimärkä kun kahlasi siellä jäälauttojen seassa. Jäiden lähdöissä on jotain erityistä.Veljeni kaipaa etelästä eniten tänne juuri silloin.
  En tiedä liittyykö tuo harmaaseen mieltyminen ikään, voi olla. Muuttuuhan sitä pikkuhiljaa itsekin harmaaksi vuosien myötä, ainakin hiuksiltaan!

  Violetti ja harmaa on minullakin suosittu väriyhdistelmä vaatteissa. MM, isäni on kotoisin sieltä Kokemaäenjoen seutuvilta, lapsuudenmaisemiani, erilaisia kauniita nekin!

  VastaaPoista
 7. Kaunis kollaasi.
  Harmaa on vaikuttava väri. Selkeä ja jykevä.
  Jäiden lähtö on jotenkin haikeaa, jotain on taas takana. Uusi alkaa.

  VastaaPoista
 8. Saitpas oikein aitiopaikan seurata suuremmoista luonnon esitystä.

  Harmaassa värissä on harmoniaa. Käsittelemätön vanha harmaantunut lautaseinä, kiviaidat ja kivet, niissä vain on jotain niin ihanaa. Alkuperäisyys?

  VastaaPoista
 9. tosi on, että jäitten lähtö on vaikuttava tapahtuma nimenomaa virtaavassa joessa. Olin ihan unohtanut. Kiitos muistutuksesta upein kuvin.

  VastaaPoista
 10. Ihana kollaasi. Minusta harmaa värinä oli ihana joskus parikymppisenä joten en oikein yhdistä sitä vanhenemiseen. Toki kaunis se on mielestäni vieläkin. Ehkä elämässä on tuollaisia värikausia ja minulla se harmaakausi oli melkein 30 vuotta sitten. Terveisiä jo vihreäksi muuttuvalta Kirkkonummelta Marja-Leena

  VastaaPoista
 11. Kaunis harmaa kollaasi!
  Minäkin olen ihastunut enemmän ja enemmän harmaaseen väriin.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteistanne!
  Harmaan värin uusia ja vanhoja ihailijoita näyttää kertyvän lukijoiden joukosta!Tulin hetki sitten kotiin pitkän päivän ja iltamenojen jälkeen väsyneenä ja valmiina petiin. Tänään on voinut kyllä sanoa että ulkona on HARMAATA. Ulkona on sataa tihuttanut ja kaikki näyttää tosi harmaalta; taivas, maa (kun ei ole mitään väriä vielä) taivas, joki ilman jäitä! Harmaa tuossa mittakaavassa tekee kyllä olonkin vähän harmaaksi.

  VastaaPoista
 13. Ensimmäistä kertaa eksyin vierailemaan blogiisi :)

  Lueskelin tässä jo jotain tekstejäsi, mutta tulen lukemaan paremmalla ajalla lisää. Kirjoitat hyvin, kipeistäkin asioista, tykkään lukea.

  VastaaPoista
 14. Marika;
  Tervetuloa takaisin, mukavaa kun jätit vierailustasi kommentin vaikka vasta nyt sen huomasin!

  VastaaPoista