maanantai 10. elokuuta 2009

Lempeni , lämpöni annan


Matkalta oli kiire kotiin. Niin kiire, että tällä kertaa emme tuhlanneet kenties kesän viimeistä hellepäivää ajamiseen, vaan lastasimme auton ja itsemme yöjunaan ja hupsista, aamulla olimme aurinkoisessa Lapissa!

Kyllä reissu ihan mukava oli. Ehdin käydä veljen luona viettämässä mukavan iltapäivän heidän puutarhassaan. Näin myös veljen vaimon ihanan kahvila-sisustuskauppayhdistelmän, hänen unelmansa. Serkkutapaamisessa muisteltiin menneitä ja haaveiltiin tulevasta. Asuntomessuilla jatkettiin haaveilua ja ideointia. Serkun pihalla ilta-auringossa päätettiin myös, että ensi kesän serkkutapaaminen pidetään minun luonani ja mukaan kutsutaan myös miespuoliset serkut ja kaikkien puolisot ja kumppanit sekä vanhemmat eli yhteensä meitä taitaa tulla silloin 25 h!

Sunnuntai kotona vietettiin joella. Siinä missä Kemijoki on kivinen ja rantatörmät jyrkät, on nykyinen jokeni Ounasjoki rannoiltaan matala ja täynnä hiekkarantaisia saaria ja poukamia.
Tämä kesä on ollut ihmeellinen. Lapissa on ollut lähes Väimeren ilmasto ja useita viikkoja.

Eilen illalla sää kääntyi ja taivas täyttyi tummista pilvistä. Ukkonen jyrähteli ja jo tervetullut sade kasteli kuivuuden kynsissä olleet pihamaat istutuksineen.

Vietän vapaapäivää tänään. Sää on edelleen pilvinen ja varmaan pilvet kohta valuvat sadetta.
Ei haittaa. Aurinkoa täynnä olevia ja leppeän onnellisia lähes lapsuuden muistojen kaltaisia kesäpäiviä on vietetty riitävästi tänä kesänä.

Kohta nousen sängystä, ihan kohta....

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, joista välittyy kesän lempeys ja rentous!

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia, Lapin kesä on todella ollut uskomaton muidenkin mielestä!

  VastaaPoista
 3. Kivaa, että matkanteko onnistui ja ilmoja riitti vielä kotiin palatessakin. Niinpä on näkynyt päivittäin sääkartalta pohjoseen helteisimpiä lukemia mitä maan eteläpäähän. On tämä upeaa elokuuta.

  VastaaPoista
 4. Houkuttelevia hiekkarantoja ja -särkkiä, hellettä ja lämmintä uimavettä, lomalorvimista ja huimaa vauhtia, sitä näistä kuvista välittyy. On tosiaan yhtä hyvät ilmat kuin konsanaan lapsena.

  VastaaPoista
 5. Kesäistä, kesäisempää ja kesäisintä. Kuvista niin ihanasti aistii kesän syvintä olemusta :)

  VastaaPoista