sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

On kotisetu mulla täällä, vaikka reissuun lähdenkin!


Siinä on  kuulkaa jotain mielen sopukoita kovasti koskettavaa kun satakolmekymmentäpäinen  sukulaisjoukko kajauttaa vaarojen ja järvien ympäröimänä suvun syntysijoilla "on kotiseutu mulla täällä, Peräpohjolassa,.." Harvoin laulu ja ympäröivä todellisuus niin hyvin yhteen käyvät!

Järjestyksessä toista äidin puoleista sukukokousta vietettiin lauantaina ja tapahtumasta jäi lämmin, mukava tunnelma. Tapaamisia päätettiin jatkaa edelleenkin ja seuraavaan suvun kokoontumiseen saamme jo kirjankin suvun mielenkiintoisista vaiheista. Tai en tiedä ovatko nuo vaiheet sen mielenkiintoisempia kuin kenenkään muunkaan suvun. Mutta itsestäni ne tuntuvat varsin kiinnostavilta! Nytkin oli mielenkiintoista tutkia kokouspaikan seinille ripustettuja kunkin haaran sukupuita ja miettiä mitä tarinoita ne kertovat.

Äidin puoleinen  suku on juurevaa maatiassukua. Juurilla on pysytty, kovin kauas suvun syntysijoilta ei ole lähdetty, Peräpohjolassa ollaan asuttu ja eletty. Taitaa  minunkin rakkauteni tänne jokivarteen olla tämän suvun geeneistä lähtöisin. Ulkomaille ei ole suvun vanhempi polvi juuri siirtynyt, ainoastaan Ruotsiin töiden tai miehen/naisen (= poikkinainti) perässä. Nuorempi polvi alkaa jo siirtyä muillekin maille tai ainakin etelämmäksi Suomea.

Illalla istuttiin kotiin palatessani vielä pitkään terassilla ilta-auringossa miehen kanssa konjakilla ja jatkettiin sukujemme ruotimista positiiviseen sävyyn kylläkin!


Ulkomaanystävän lapset lähtivät eilen jatkamaan Suomen lomaansa toiseen paikkaan. Heidän kanssaan viikko sujui  leppoisasti. Kiireettömiä, mahdollisuuksia täynnä avautuvia aamuja, lomatunnelmaa....
Tämä kesä on tuntunut melkein kuin lapsuuden kesiltä. Kelit ovat olleet upeat ja muutenkin oma tunnelma on käynyt yhteen kelien kanssa. Syksy  ja työt tuntuvat vielä hyvin kaukaisilta asioilta!


Kohta lähdetään miehen kanssa ajelemaan koti etelää ja Saimaan seutuja. Mukaan lähtee yksi koira, toinen jää pojan ja miniän hoiviin tänne kotiin, he kun jäävät kotimiehiksi.
Me mökkeilemme ensimmäisen viikon  ja toisen viikon veneilemme Saimaalla. Näistä kuulette sitten kun palaan tuttuun Jokivarteen elokuun alussa. Siihen asti annan mielen levätä näistä sähköisistä yhteyksistä!

Nauttikaa tekin ystävät kesäpäivistä ja  -öistä... niistä kuumistakin! Vielä on kesää jäljellä, onneksi!

8 kommenttia:

 1. Varmaan todellakin komean kuuloista tuo laulu!

  Nautihan sinäkin Saimaasta ja kesästä!

  VastaaPoista
 2. Kesämatka Saimaan aalloille kuulostaa juuri nyt upealta tavalta lomailla. Siihen kun lisää vielä vapautumisen infoähkystä, niin jo kelpaa!

  Antoisaa aikaa veneellä!

  VastaaPoista
 3. Oikein antoisaa lomaa, nauttikaa ja levätkää. Saimaan seudun maisemat ovat varmasti upeat.

  VastaaPoista
 4. Oikein ihanaa lomailua Saimaalla! Siellä on ihanaa...Pistäydyin siellä, +35 asteen lämmössä...:)

  Suku, juuret...niiden merkitys vain vahvistuu iän myötä!

  VastaaPoista
 5. Hieno kokemus saada sukua isolla joukolla koolle ja saada yhdessä laulu raikaamaan!

  Kesäsi ja lomasi jatkukoon edelleen yhtä ihanana!

  VastaaPoista
 6. Mukavaa lomailua Saimaalle.
  Täällä nautitaan varjossa vielä kesästä, kohta ei edes tarvita varjoa.

  VastaaPoista
 7. Oikein mukavata Saimaan lomaa!

  Suvusta on muutoin ihana saada tietoa. Itsellänikin on onni omistaa sukupuu isäni ja äidinisäni puolelta tuonne 1750-luvulle.

  Onhan sitä kesää vielä jäljellä - onneksi. Vaikka elokuussa alkaakin haiskahtaa syksy ja piemeä tulee liian aikaisin..Terveisin Marja-Leena

  VastaaPoista
 8. Kiitos ystävät kommenteistanne!

  VastaaPoista