perjantai 3. tammikuuta 2014

Mikä on tämä hiljaisuus?

 Jouluaattoateria

 Miniän koristama kuusi

Pikkumiehet ihastelevat raketteja kotikadullamme

Uuden vuoden kakku


Uuden vuoden skumpat kotikadulla

Kuusenkerkkä kukkulan kuningas

Mikä on tämä hiljaisuus? Musiikkia korvilleni! Auton perävalot vilahtivat ja nuorimman pojan perhe lähti pariksi päiväksi Taattolaan. Ollaan miehen kanssa pari päivää kahden ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon. He tulevat takaisin sunnuntaina vielä pariksi yöksi ennen paluuta Helsinkiin.

Eilen keräsin joulun tontut, enkelit ja muut koristeet laatikoihinsa odottamaan seuraavaa joulua. Innokkaana avustajan toimi Kuusenkerkkä 3 v ja lattialla vähintäänkin yhtä innokkaana tarkailijana toimi Tuohitorvi  6 kk. Kuusikin sai lähteä, pihakuusi sen sijaan sai vielä vähän armonaikaa, samoin ulkojouluvalot. Odottakkoon kunnes aurinko näyttäytyy ensimmäisen kerran!

Niin se sujui tämäkin joulunaika, oikeastaan hyvinkin leppoisasti. Kaikki lapsemme ovat näemma hyviä joukkuepelaajia, tottuneet siihen että kaikki ei ole niin justiinsa suuressa porukassa. Kaikki myös osallistuivat yhteisiin hommiin. Sain usein astua valmiiseen pöytään. Ehkä haasteellisimpia olivat yöt , ainakin herkkäuniselle. Nykytalot eivät ole äänieristyksiltään mitään huippuja joten hankkimilleni korvatulpille oli käyttöä ainakin näin lopussa kun kolme vilkkaansorttista pientä miestä oli yhtäaikaa talossa.

Uuden vuoden vietimme viimeisen päälle perinteisesti. Pienimmäisetkin osallistuivat tinan valuuseen ja ammuttiinpa rakettejakin siihen aikaan että pojatkin saivat ihastella säihkettä. Ruokatarjoilu oli vähän nyyttäriperiaatteella; joulukalojen ja poron tähteistä leipomani piirakat maistuivat, samoin kyllä ihan nakit ja perunasalaattikin. Miehen nuorimmainen tytär taikoi upean kakun ja jäädykkeen jälkkäriksi. Juhlijoita oli miehen kaikki lapset  perheineen ja minun nuorin poikani perheineen. ja kaikki myös yöpyivät, tällä kertaa kodinhoitohuonekin toimi majoitustilana. Puolen yön aikaan me aikuiset skoolasimme kuohuviinimaljat kotikadullamme yhdessä naapureiden kera ja nautimme ilotulituksesta! Pitkästä aikaa oli kivajuhlia uutta vuotta Aiemmin meillä on usein uudeksi vuodeksi talo tyhjentynyt ja olemme olleet joko kipeinä tai muuten tyrmässä jouluhässäkän jälkeen.

Nyt emme ole kumpaakaan vaan ihan onnellisesti  ja terveesti väsyneitä, ja tämä väsy menee ohi kun saa aamulla nukkua vähän pitempään!

Huomenna onkin sitten edessä vähän toisenlaista tunnelmaa. Menen äitini kanssa heidän vanhan perheystävänsä hautajaisiin. Tämä vanha rouva oli aikoinaan minulle hyvin tärkeä ihminen. Nuorena kävin usein heidän luonaan Helsingin Kulosaaressa imemässä suuren maailman vaikutteita. Perheen jo aiemmin edesmennyt isä oli minun isäni nuoruuden kavereita ja myöhemmin heidän kesäpaikkansa oli ja on edelleenkin vanhempieni kodin lähellä  Miehen puoliso, jonka hautajaisiin siis huomenna menemme, oli täältä Rovaniemeltä lähtöisin ja hän viettikin viimeiset vuotensa synnyinseudullaan.


Vanhempieni kotipihaa joulunajan kaamoksessa

4 kommenttia:

 1. Kaikkea hyvää toivon sinunkin vuoteesi, voimaa läheisistä ihmisistä ja ennenkaikkea terveyttä ♥

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis tuo kaamosvalossa kylpevä luminen maisema. Täällä etelässä mustaa ja sateista eli melkoisen ankeaa. Ei saa hyviä kuvia otettua ainakaan meikäläisen kuvaustaidoilla ;) Ihanalta, vauhdikkaalta ja vilkkaalta kuulosti tuo teidän vuodenvaihteenne vietto! Viettäkää nyt vastapainoksi leppoisaa loppiaista. Kaikkea hyvää tähän alkaneeseen vuoteesi ja voimia suruun ♥

  VastaaPoista
 3. Runsautta ja rentoutta, siltä kuulostaa, ja sen paremmaksi ei voi vuodenvaihde enää tulla! Kiva kun huolto pelaa molempiin suuntiin ja nuoretkin ovat oma-alotteisia. Meillä ei se onnistu yhtä hyvin, pitää aina pyytää apuvoimia, joskus toiseenkin kertaan. Toisaalta saadaan itsekin hotellipalvelua, kun Vantaalla kylässä ollaan:)

  Paljon iloja tällekin vuodelle!

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja tunnelmallista. :)
  Ja oi, takuulla ihanaa päästä istumaan valmiiseen pöytään. :)

  Onnellista alkanutta vuotta siulle. :)

  VastaaPoista