perjantai 20. marraskuuta 2009

Hämäränhyssyttelyä


Enää pari päivää ja alkaa loma. Sanon näin vaikka viikonloppua aloittelen, koska teen töitä viikonlopunkin tällä kertaa. Mutta lomaa onkin sitten koko ensi viikko ja vielä seuraava maanantaikin. Ulkomaanystävä heitti facebookissa kutsun luoksensa Reininlaaksoon, siellä kun on vielä syksyisen lämpimät kelit. Valittelin nimittäin tätä pimeää, harmaata, loskaista marraskuuta. On täällä luntakin aina välillä mutta koska mittari pyörii enemmän nollan ylä- kuin alapuolella niin lumi sulaa ja muuttuu loskaksi aika ajoin! Aurinkoa ei ole näkynyt pitkään aikaan ja kaipaan sitä jo nyt.

Surffailin kuitenkin Ryan Airin sivuilla mutkan ja hetken jo ajattelin tekeväni kaupat lennosta, sillä edestakainen lippu olisi ollut Saksaan n.60 euroa! Taas ajattelin että jospa asuisin lähempänä Tamperetta, niin olisin suihkaissut kylästelemään Saksaan. Mutta täältä olisi tullut vähintään kaksinkertainen lisämaksu junalipuista ja myöskin kaksi ylimääräistä yötä. Päätin siis jaksaa odottaa tammikuun alkua ja tulevaa Rooman reissua Ulkomaanystävän kanssa.Kodista muodostuu aina tähän aikaan oikea pesä. Hämärä , pehmeä luola,, kynttilänvaloineen ja villashaaleineen. Kirkkaita valoja ei tee juuri mielikään sytytellä. Eikä pesästä tekisi myöskään mieli mihinkään lähteä. Vaikka onkin välillä niin tehtävä. Ensi viikolla pidän kyllä ainakin yhden täydellisen villasukkapäivän. Se alkaa nukkumalla niin pitkään kuin unta piisaa. Mies on töihin lähtiessään vienyt koirat ulos joten saa heräillä ihan omaan tahtiin ilman koirien märkää halausta. Sitten rauhallinen pitkä aamupala Lapin Kansan ja radion kera, kynttilän liekki lepattaa aamupäivän hämärässä! Sen jälkeen tunnustelen varovaisesti mitä keho ja mieli haluaisivat tehdä vai haluaisivatko mitään?

Kenties voisin vaikka käpertyä sohvannurkkaan kirjan kanssa, tai tehdä pitkän lenkin jokirannassa koirien ja kameran kanssa. Hierojalla voisi varata ajan vai saisinko peräti itseni liikkeelle ihmettelemään kaupungin alkavaa joulutohinaa. Tai ehkäpä ehdin tehdä noita kaikkiakin lomapäivinä. On minulla opiskelutehtäviäkin; kirjoittamista ja yksi tenttikin. Onneksi tentti on heti alkuviikosta .Rauhallista hämäränhyssyviikonloppua teille muillekin kotipesissänne viihtyville! Ripustellaan jouluvaloja ja poltellaan kynttilöitä valoa ja kevättä odotellessa!3 kommenttia:

 1. Ai kun on kivat kuvat ja mukava ulkoasu koko blogissa!
  Hämäränhyssyä ja kynttilöitä tässä kaipaakin, kun lumi on vienyt valon mennessään.

  Loma taitaa tulla sinulle hyvään aikaan opiskelu- ja työkiireiden jälkeen ja sopivasti ennen joulutouhuja. Mukavia ja energisiä päiviä toivotellen!

  VastaaPoista
 2. Olipa taas niin mukavaa luettavaa! Ihanaa välillä tuollainen valinnan vapaus, loma. Kaamoksesta huolimatta nautin tästäkin ajasta. Toki meillä oli tänään mitä parahin aurinkopäivä.

  Pitkä matka teiltä on maailmalle lähteä, kun se on meiltäkin täältä puolestavälistä. Antaa kyllä suuren arvon, kun edullisen matkan löytää. Tänä syksynä ei löyetty eikä mihinkään miehen työkiireiden vuoks edes keretä.

  Hyvä näin, nautitaan kotonaolosta!

  VastaaPoista
 3. Katariina, loma tuli tosiaan oikeaan aikaan. Akkujen lataus on välillä tarpeen.

  Rita; teilläpäin näyttää olleen aivan ihania kelejä postauksistasi päätellen:-) Täällä on ollut tosi loskaista ja harmaata jo pitempään eikä toisaan auringosta ole kuin muisto vain vähään aikaan.
  Mutta harmaassa säässä poltellaan kynntilöitä ja hämärhyssytellään rauhassa! Kyllä se aurinkokin taas täneekin ilmestyy aikanaa ja sitä makeammalta se silloin tuntuu!

  VastaaPoista