torstai 17. joulukuuta 2009

Viime tipan ihminen
Olen tunnetusti viime tipan ihminen. Sellainen voi olla kun ei ole kovin stressaantuvaa tyyppiä.Sellainen ihminen käyttää kaksi vapaapäiväänsä joulukorttien tekemiseen ja tietokoneensa valokuvien järjestämiseen eikä anna minkään häiritsevien ajatuksien ottaa sijaa. Niinkuin että sunnuntaiaamuna pörähtävät nuoret australialasvieraineen meille . Tai että  koti on edelleen siivoamatta. Siis vaikka tekisi sen marttojen siivouksen (tavarat kaappeihin ja kynttilötä palamaan). Leipomistarvikkeet on hankittu, mutta ei leivottu.
Puhumattakaan niistä opiskeluesseistä, joita varten itse asiassa nämä vapaapäivät ensisijaisesti olivat - ovat siis esseet kirjoittamatta.

Aikani täällä blogimaailmassa surffailin ja ihastelin kortteja ja sitten luin  Katriinan korttisouvista   ja tajusin että viime tippa kohdaltani meni jo (se halpa päivä). Perustin kuitenkin oman korttitehtaani ja väkersin  kortit itse, pitkästä aikaa!
Laitoin ne postiin ja vielä muutaman teen tänä iltana, laitoin myös paketteja ! Huomasin  muuten,että joulukortti-ja pakettilistani kansainvälistyy! Kortteja lähtee jo moneen maahan ,ja pakettejakin. Molemmilla pojillani kun on ulkomaalaissyntyiset kumppanit! Liityin juuri vanhimman poikani äidin Facebook-kaveriksi. Hän asuu Australian Sydneyssa! Toisen poikani vaimon äiti asuu Floridassa ja isä Moskovassa! Kun ei nuorena päässyt (lue rohjennut)itse maailmalle tuovat lapset maailman tänne!

Siis rentoja joulunaluspäiviä teillekin blogisiskot ja -harvat veljet! Jokivarressa nautitaan pakkasista ja poltellaan kynttilöitä ja lyhtyjä sisällä ja ulkona!Posted by Picasa

13 kommenttia:

 1. Täällä myös eräs myöhään liikkeelle lähtenyt ... kortteja tehtiin viikonloppuna ja tietysti lähtevät maailmalle liian myöhään! Mutta ajatus on hyvä;)

  VastaaPoista
 2. Fikinja; parempi myöhään kun ei lainkaan!Mukava kun löytyy muitakin viime tipan ihmisiä....

  VastaaPoista
 3. Jokivarressa on maailma mallillaan ja niin on emäntäkin! Ollapa tuollainen, itse saisin kauhean hepulin kirjoittamattomista esseistä. Siitä tulikin mieleen, että lopetin 10 v sitten yhden yliopistokurssin kesken, kun en saanut keväällä kahta viimeistä esseetä kasattua. Niin vähästä jäi arvosana kiinni.

  Yhtä rentoa otetta jatkoonkin!

  VastaaPoista
 4. Katriina, eiköhän se ole niin, että minä voisin hieman luopua tästä viime tipan tyylistäni ja sinä hieman siitä hepulien keräämisistä; olisi molemmilla ainakin välillä helpompaa!Ei minua oikeasti nuo esseet huoleta, kyllä minä saan ne tehdyksi!Olen sitäpaitsi saanut mukavasti jo opintopisteitä kasaankin, enemmän kuin mitä odotin!

  VastaaPoista
 5. Mukavankuuloista elämää siellä Jokivarressa. Ja ihanasti ajateltu tuo että Kun ei nuorena päässyt (lue rohjennut)itse maailmalle tuovat lapset maailman tänne!
  Minä nautin tänään pakkasista leipomusten ja kuuman uunin kupeessa, se oli vallan lämmin paikka ^^

  VastaaPoista
 6. Tuuluska; leipomishommat ovat edessä. Ajattelin kyllä että leivomme piparit sitten yhdessä; australiaisminiän on hyvä opetella meidän joulutapojamme. ja ehkä teemme jonkun australiasleipomuksen myös! Huomenna täällä näyttävät pakkaset väsityvän hetkeksi, lämpötila putoaa tuonne kymmenen asteen tuntumaan mikä on jo tosi inhimillinen lukema! ja lumisadettakin lupailee, se on myös erittäin toivottua, sillä nyt ei lunta ole juuri nimeksikään, huurretta vaan!

  VastaaPoista
 7. Kauniit talviset valokuvat ovat hienoja joulukorteiksi. Talvista tunnelmaa.

  Sinullahan on kansainvälistä sukua, matkata saa melkein maailman ympäri, jos sukuloimassa aikoo käydä.

  VastaaPoista
 8. Arleena, valovat valikoituiva korttien aiheiksi ihan siitä syystä ettei oikein muuta materiaalia kotoa tähän ex tempore-korttitehtailuun löytynyt! Mutta olin kyllä tyytyväinen tuloksiim, niistä tuli hienoja. Ja tuli samlla opeteltua uusi väritulostimen käyttö - sillähän voi tehdä vaikka mitä!!
  Ainakin Australia on toivelistalla ja Floridaankin on kutsu käynyt, siellä on kuvistä päätellen upea talo merenrannalla odottamassa!

  VastaaPoista
 9. Täällä vielä yks viimetipan ihminen. En anna asian kylläkään stressata.
  Joulukorttisi ovat erittäin kauniita ja niitä on tosi mukavaa askarrella, eikö vaan?
  Nämä pakkaset ja lumi tuovat minulle joulumieltä. Olen jäädyttänyt parikymmentä jäälyhtyä ja jouluaattona ne kaikki saavat kynttilän sydämeensä.

  VastaaPoista
 10. Aimarii; lumilyhdyt on minullakin ollut milessä vaan täällä on ollut liian kovat palkkaset niiden tekemiseen. Nyt on luvattu lauhtumista... Viime jouluna laitoin lumilyhtyjen sisälle punaisia tulppaaneita , että olivat ihania!

  VastaaPoista
 11. Upeaa tuo osaksesi tullut kansainvälisyys!

  VastaaPoista
 12. Rita; sanos muuta!Mahtava asia on tutustua läheltä eri kulttuureihin!

  VastaaPoista
 13. Viime tipan ihminen minäkin! Muutenkin kuulosti kyllä tutulta: että innostuu pariksi päiväksi kirjoittamaan jolukortteja, vaikka olisi kaikkea muutakin. Mutta asiat tärkeysjärjestykseen: tässä minäkin istun, vaikka siivoukset odottaa ( onneksi on pimeä aika, ei kaikki pölyt näy ja kuusihan roskaa kumminkin...)

  Sinulla on kansainvälistä porukkaa sekä omat, että perheen uudet jäsenet. Minä olen unohtanut vieraat kielet käytön puutteessa niin, että jännittäisin varmasti kamalasti, jos olisi ulkomaalaisia tulossa pidemmäksi aikaa. Vaan siisnähän se kielitaito tietysti pikkuhiljaa palailis.

  Oikein mukavaa joulun aikaa ja kiitos kommentista blogissani. Yritän sinnitellä eteenpäin.

  VastaaPoista