tiistai 9. maaliskuuta 2010

Ja menoksi taas!

 Jokivarren Maareta tyyliä

Huomenaamulla lähden jälleen Helsinkiin ja matkalaukku ammottaa levällään. En millään jaksaisi miettiä mitä siihen pakkaisin. Tulen takaisin vasta sunnuntai-iltana ja edessä on monenlaista menoa; työkokouksista ristiäisiin, joten erilaista vaatettakin täytyy mukaan pakata. Toivoisin kovasti että omistaisin naistenlehtien  esittelemän garderobin: pari kolme perusväriä ja sopivaa tehostetta mukaan. Ajattomia, linjavia vaatteita, sopivia tilanteeseen kuin tilanteeseen! Valitettavasti vaatekaappini ei koostu tuollaisesta garderoobista vaan enemmän ja vähemmän vuosien mukaan kertyneistä suosikeista ja niistä, jotka vaan roikkuvat kaapissa kun en raaski poiskaan heittää. Sitäpaitsi vaatteita on yksinkertaisesti liikaa! En ole myöskään taipunut jakkupukuihmiseksi enkä kovin leninki-ihmiseksikään , vaikka tällä hetkellä toivonkin että olisin.
Kai tämän ikäisellä ihmisellä pitäisi jo olla asiallisia vaatteitakin kaapissa!!

Tuntuu että ennen vanhaan täti-ihmisillä oli aina sopiva leninki niin häihin kuin hautajaisiinkin aina kaapissa (ja lyyrat rintapielessä). Löytyy minultakin sentään yksi lyhythihainen pikkumusta ja yksi hihatonkin, mutta kumpikaan niistä ei nyt sovi  näihin kuvioihin. Ja kesävaatteista löytyy enemmänkin mekkoja, värikkäitäkin!

Täytyy kai ryhtyä sovitussessioon tässä illan päälle. Se onkin sitten taas toinen juttu!
Kun vetää kokovartalopeilin  edessä päälleen vanhoja vaatteita  niin  kaikki alkavat  näyttää ennenpitkää huonoilta vaihtoehdoilta. Tai ainakin malli alkaa näyttää...

Tässäpä tämä ilta taas vierahtikin blogin äärellä ja vanhoja kuvia selatessa. Laukku on edelleen pakkaamatta ja vaatteet sovittamatta. Koiratkin ulkoiluttamatta!! Mutta epäilemättä reissusta kehkeytyy siitä huolimatta ihan mukava ja niillä kamppeilla pärjätään mitä mukaan valikoituu!Ei ole vielä sellaista reissua ollut, mikä vaatteiden takia olisi pieleen mennyt.

Enemmän kai tämä on sitä varsin tuttua reissuunlähtöahdistusta, joka helpottuu heti kun kone siivilleen nousee.
Sain onneksi työasiat tehdyksi niiltä osin kuin pakko oli, joten hyvä mieli on senkin vuoksi lähteä.

Olemme varanneet viikonlopuksi hotellin miehen kanssa kun tiesin että tämä reissu ajoittuu melko kiireiseen aikaan. Saammepa nauttia kahdenolosta ja hotellielämän luxuksesta välillä! Nuoret ovat luvanneet viedä meidät teatteriin lauantai-iltana ja sunnuntaina juhlimmekin sitten miehen lapsenlapsen ristiäisiä. Ja viikonloppua ennen olen kahdessa eri työkokouksessa!


Takaisin palatessa ei ole pitkä aika pääsiäiseen ja sen jälkeiseen lomaan. Keväthanget ovat parhaimmillaan ja odotan jo hiihtoretkiä jäällä Jokivarressa!

Nautitaan siis keväästä ja arjen iloista, juhlahetkistäkin välillä!

8 kommenttia:

 1. Joo, tuttua on tuo vaatesovittelu.;)
  Mukavaa päästä kuitenkin mielenkiintoisiin ja vaihteleviin tilaisuuksiin. Oikein nautinnollista hotellielämää!

  VastaaPoista
 2. ihania hehkeitä pinkin ja fuksian sävyjä löytyy ainakin noista kuvista. Mukavaa matkaa :)

  VastaaPoista
 3. Hienosti totesit että "Ei ole vielä sellaista reissua ollut, mikä vaatteiden takia olisi pieleen mennyt." Tulin tuosta oikein hyvälle mielelle, samoin kuvistasi, ovat iloisia. Täyteen buukattu reissu, mutta varmasti mukava ^^.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Rita! Enköhän nautikin sopivasti...perjantaina ajattelin mennä Yrjönkadun uimahalliin naisten vuorolle sillä aikaa kun odottelen miestä , hän tulee vasta perjantai-iltana. Tykkään kovasti tuon vanhan uimahallin tunnelmasta...

  Millan lempivärejäni ovat fuksian ja pinkin sävyt.ja musta!

  Tuuluska; täyteen buukattu reissu on kun on tuollainen yhdistelmä kaikkea. Mutta mukavia juttuja kaikki onneksi, työkokouksetkin:-)

  VastaaPoista
 5. Kauniita vaatteitahan sinulla näkyy olevan! Vai ovatko nuo niitä kesävaatteita?

  Minullekin on tullut mieleen nuo menneitten aikojen muodolliset mekot ja jakkupuvut, joihin isoäitini pukeutui: aina löytyi sopiva joka tilanteeseen. Nyt saman asian saa ajaa mustat housut ja musta neuletakki. Ja vaatteet ovat aina ongelma juhlissa. Olen menettänyt kokonaan tuntuman ja kiinnostuksen muotiin.

  VastaaPoista
 6. Vaatteet ovat joskus hakusessa, tuntuu ettei löydy sopivaa. Mutta kun aikansa pruuvailee niin oikeat on matkassa.

  Pääsiäinen on tosi lähellä, kevät tekee tuloaan. Päivä on taas pidempään valoisaa.

  Mukavaa reissua.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa kun joku uskaltaa pukeutua muuhunkin kuin mustaan.
  Kaikkein tärkeintä on löytää se juhlamieli, ja vaatteet joissa viihtyy.
  En minäkään osaa käyttää jakkupukua, se ei vain tunnu omalta vaatteelta.

  Mukavaa reissua ja kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Katriina,mie aina välillä innostun muodistakin tai oikeastaan eniten muodin värieistä jos sattuu sopivat muotivärit kohdalle. Niinkuin nyt vaikka violetin ja fuksian sävjä on näkynyt pitkään:-)

  Arleena, juuri tuo pruuvailu välillä ahdistaakin. Se seurauksena makuuhuoneen sänky pursuilee koeteltuja vaihtoehtoja...

  Mk; enemmänkin väriä vaatteissa voisi kyllä käyttää, siis muulloinkin kuin kesällä!

  VastaaPoista