keskiviikko 23. helmikuuta 2011

En haluaisi luopua tästä rauhasta ja levollisuudesta

Niin se vaan on ,että tammikuussa aivan loputtomalta tuntunut sairasloma alkaa olla lopuillaan. Toiseksi viimeinen loma-aamu on menossa. Että minä olenkin nauttinut näistä kiireettömistä , levollisista , kauniista aamuista. Toivoisin, että edes hitusen voisin näiden aamujen rauhasta siirtää tuleviin työaamuihini.  Onneksi minulla on ollut ihana sijainen, joka on ilmeisesti kovastikin tehnyt töitäni niin ettei minua odota kauhea kaaos!
Nopeasti tämä seitsemän viikkoa on mennyt. Olkapää alkaa olla jo hyvässä kunnossa, vaikka fysioterapia vielä jatkuukin. Ihan entisensä se ei vielä ole, mutta paljon parempi kuitenkin kuin viime vuonna. Hyvältä tuntuu myös, että talven pimein ja kylmin selkä alkaa taittua. Nytkin ulkona on kaunis pikkupakkasaamu , enteillen jo kevääseen siirtymistä!
Lomaakin on onneksi jäljellä, maaliskuussa en taida ainakaan muutamaa päivää pidempää lomaa pitää. Ohjelmassa on silloin kuitenkin viikonloppu Oulussa naisystäväporukassa ja vauvan ihasteluviikonloppu Helsingissä ! Huhtikuussa saan vauvan vanhempineen lomailemaan tänne pohjoiseen.Toukokuussa lähdemme miehen kanssa Kreikkaan kahdeksaksi päiväksi, kesäkuussa suunnittelen Saksan reissua kummitytön rippijuhliin . Heinäkuussa odottaa Saimaa ja elokuun alussa esikoiseni ja Aussitytön hääjuhlat ja syyskuussa vielä toinen viikko Saimaalla! Eiköhän näiden välissä sujune työjaksotkin kuin siivillä!

Tulipa tässä melkoinen luettelo lähikuukausien kohokohdista, ehkä tarvitsin sen tähän tsemppaamaan itseäni töihin paluun tueksi. Kummasti alan tuntea lievää levottomuutta ja vähän jännitystäkin hektiseen työmaailmaani palatessani. En haluaisi luopua tästä rauhasta ja levollisuudesta....
Lopuksi vielä Riki Sorsan esittämä minulle hyvin mieluinen Joki-kappale. Joskus toisen joen rannalla asuessani tämä kappale tuntui ihan sielussa asti....

8 kommenttia:

 1. Luin kirjoitustasi jonkinlainen kaipaus sydämessäni... Tällä hetkellä, 35-vuotiaana, kahden melkein murkkuikäisen pojan äitinä, toivoisin elämääni jotain "pysähdystä" tuosta työelämän oravanpyörästä... Toisaalta, tiedän ja tunnistan itsessäni että ajattelemalla asiat toiselta kantilta jaksaa taas :)
  Sie olet ihanasti, rehellisesti kirjoittava blogiystävä; kiitos siitä <3 Ja toivon sinulle oikein rauhallista työn alkua!!

  VastaaPoista
 2. Jaana; ...kaipaus sydämessä... Niinpä. Mie olen ajatellut usein että nykytyöelämä on jotenkin niin kaiken täyttävää että vaikka työ olisi mielekästä ja kiinnostavaa niin siitä huolimatta voi väsähtää välillä. Eikä juuri taukoja äitiysloman jälkeen niin vain voi pitää. Mie aikoinaan tein melkein kymmenen vuota niin, että otin virkavapaata kesäisin ja pidin 2-3 kuukauden lomat, meillä oli maataloushommaa ex-miehen kanssa ja se mahdollisti taloudellisen puolen. Olen myös ollut vuoden osa-aikalisällä eli olin kaksi viikkoa töissä ja kaksi vapaalla, osa-aika lisä oli taloudellisesti edullisin. Näillä keinoin on täne asti selvitty. Vielä olisi kymmenkunta vuotta jäljellä, mitähän keksisi välillä; vuorottelvapaa, osa-akaeläke sitten myöhemmin... Suosittelen kyllä välillä järjestämään pysähdyksiä itslle. Niin ja olen myös vaihtanut työpaikkaani usemapaan kertaan, sekin virkistää!
  Kiitos rauhallisesta työn toivotuksesta!

  VastaaPoista
 3. Mukava, kun olet toipunut hyvin. Jospa se viikkojen rauha kantaisi pitkälle.

  VastaaPoista
 4. Stoneygate; näin toivon minäkin!

  VastaaPoista
 5. Hei Mareetta! Löysin mukavan näköisen blogisi. Kauniita valokuvia hienoista maisemista, mukavaa pohdintaa. Täällä poikkean tästä lähtien useasti kurkkaamassa kuulumisiasi. Mukavaa työn aloittamisen aikaa! t.mallamarja

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa Mallamarja! Mukava kun löysit blogiini!

  VastaaPoista
 7. Noita etappeja tarvitsee, jotta jaksaa. Arjen imu, vaikka sitä kuinka huokoistaisi, on sekä hyvässä että pahassa voimakasta. Mutta jo se, että istuu ja kirjoittaa joskus tänne, voi riittää.

  VastaaPoista
 8. Upeita valokuvia ja mukavaa pohdintaa. Kiva lukea!
  t. Merja Suomesta

  VastaaPoista