sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Raukean sunnuntain puuhastelua


On pakkaspäivä, ja vielä viimainen harmaa sellainen. Puin vaatteet päälleni vasta iltapäivällä kun Bonustytär jo huhuili syömään. Hän oli muuten valmistanut uunissa broilerinfileitä ja tehnyt lisukkeeksi bataatimuusia ja hyvää salaattia! Hän kokkaa mielellään ja soveltaa jo hyvin reseptejä. Minä kokkaan melkoisen paljon ohjeitten perusteella, toki vähän luovien välillä kaapin sisällön mukaan.

Olen opetellut tänään tekemään valokuvakoosteita  musiikin kera. Ohessa kooste viime kesän Saimaan kuvista. Yhden hienon koosteen tein ikävissäni pojanpoikani kuvista, sen tein Lapin äidin kehtolaulun säveliin. Löysin sen uudenlaisena sovituksena  Ville Leinosen  tekemänä. Hauskaa puuhaa!

Niin ja sattuihan tälle viikonlopulle toinenkin uusi asia. Olen jo pitkään  haaveillut geokätköilystä ja eilen olimmekin yhdessä miehen kanssa kursseilla opiskelemassa tätä puuhaa. Niinkuin arvelinkin jo etukäteen, mies innostuikin asiasta kovasti ja rekisteröidyimme alan sivustolle yhteisellä nimimerkillä. Tarkoitus on etsiä kätköjä niin täältä lähiseuduilta kuin jatkossa reissuiltakin.

Illaksi ajattelin riuhtaista itseni elokuviin, Rovaniemellä näyttää olevan kaksi vaihtoehtoa: Hella Vuolijoesta kertova leffa ja ranskalainen elokuva Täysihoito, pääosassa Audrey Tatou. Vuolijoen leffaan en enää ehdi joten tuo kepeähkö komedia on sitten valintani. Eikä varmaan yhtään hassumpi vaihtoehto laiskalle sunnuntaille!

7 kommenttia:

 1. Tosi hieno kooste Saimaalta! Tulee ikävä Saimaata ja kesää.
  Geokätköily on ollut mielessä monta kertaa, pikakurssikin käyty ja lehtijutut luettu. Olen noudattanut toistaiseksi sitä varoitusta, että jos annat tälle harrastukselle pikku sormen, se vie koko käden. Moni tuttava harrastaa sitä ja kehuu, miten ulkomaillakin tulee menneeksi hienoihin paikkoihin, joihin ei muuten osaisi mennä. Saa nähdä, milloin minä siihen kunnolla hurahdan.
  Onnea uudelle harrastukselle ja paljon ihania nähtävyyksiä, myös Saimaalta! terv. Terttu

  VastaaPoista
 2. Tuota kuvakoosteen ja musiikin yhdistämistä pitäisi itsekin opetella. Ehkä kun on seuraavan kerran olotila, mitä nyt tekisin. Itse harjoittelin viikonloppuna lumikenkäilyä - hauskaa sekin.

  VastaaPoista
 3. Tuli kesäinen tunnelma, kun kuun telin ja katsoin videosi
  En osaa tehdä noita, pitäisi opetella

  VastaaPoista
 4. Terttu; juuri noin meille taisi käydä, eli olemme hurahtaneet lajiin!

  Stoneygate2011; Kiitos ja mukavaa kun kävit!

  Ehlana; lumikenkäily on tosiaan hauskaa, tosin melko raskasta.

  Arleena; suosittelen opettettelemaan. Windowsilla on sellainen helppo ohjelma kuulemma, millä onnistuu helposti, photostory on se nimeltään:

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia, ihania elämyksiä! Musiikki elävöitti onnistuneesti koko koosteen. Taitavasti tehty.

  VastaaPoista
 6. Meillä jo lapsenlapsilla on oma geokätkökoodinsa... Kun aikansa kulkee isänsä kanssa, käy näinkin. EN siis ihmettele, että teille näin kävi :)

  VastaaPoista