torstai 13. syyskuuta 2012

Kuntoutuksessa

Palasin reilu tunti sitten iltakävelyltä . Iltakävelyn maisemat ovat Saarijärveltä, kuntoutusviikkoni miljöösta.Kuvat ovat Pyhä-Häkin kansallispuistosta ja tämän iltaiset kuvat Summassaaren Haikankärjestä.

Tuntuu, että tankkaan syksyn värejä, tuoksuja ja raikkautta itseeni. Tuon toiseksi alimmaisen kuvan suopursumaton tuoksu oli huumaava. Näky juhannusviikolla on varmaan uskomaton kun suosursu kukkii!

Pari päivää kuntoutusviikkoa vielä jäljellä. Mietin että jaksaisinko vaihtaa mukavan oloasuni vähän vetävimpiin ja lähteä ravintolaan parille viinilasilliselle toisten ryhmäläisten kanssa. Vähän lupailin heille kun en ole vielä yhtenäkään iltana  siellä istunut.

Minulla on käytössäni oma huone ja olen nauttinut omasta  rauhasta ja hiljaisuudesta päivän ohjelmien jälkeen .  Hyvää lukemista, paljon unta. Tänään pyöräilin ennen päivällistä Saarijärven keskustaan ja kävin tutustumassa mm. Saarijärven taidemuseoon. Pyöräily otti melko lujille, Lainapyörä ei ollut kummoinen ja matka oli mäkinen. Ymmärrän nyt hyvin yhden ryhmäläisemme sähköpyöräinvestoinnin kun veivaa näitä Keski-Suomen mäkiä työmatkallaan!

Tämän päivän työelämän pohtimisen aiheena on ollut miettiä töidemme mukavuus-, venymis- ja epämukavuusalueita. Etenkin epämukavuusalueita!

4 kommenttia:

 1. Kuvat kertovat kaiken! Maisemat siellä ovat minullekin mieleisiä, ja voin kuvitella, miten antoisaa on olla kuntoutuksessa. Mukavia jatkopäiviä!

  Sähköpyörä ei täällä tosiaankaan ole hullutusta, sen hankinta on tullut mieleen. Voisi olla pienempi kynnys lähteä töihin pyörällä, jos ei tarvitsisi hikoilla ensimmäistä tuntia perille päästyä:)

  VastaaPoista
 2. Keski-Suomen maisemat ovat kauniita; viljapeltoja ja järviä, metsää, kumpareita. Se mitä minä lappilaisena kaipaan on avaruus tai sen tunne. Metsät ovat minulle liian tiheitä ja puut paksuja .Kaipaan myös korkeita vaaroja/tuntureita, niitä, joiden laelta näkee kauas! Tuota sähköpyörää minäkin olen mielessäni pyöritellyt vaan hinta on liian korkea . Ja jäisikö sitten työmatkojen teho hyödyntämättä?

  VastaaPoista
 3. Sähköpyörää olen minäkin miettinyt kun nämä meidän maisemat ovat hyvin mäkiset ja edes 24 vaihteisella ei pääse mäkeä ylös ....
  Kuulostaa hyvältä tuo sinun työkuntoutus, lähtee vähän eri pohjalta kuin meillä, meillä pääpaino on liikunnassa ja ruokavaliossa, vähemmän filosofointia ja mietintää. Olisi kyllä parempi miettiä asioita, koska paljon on asenteesta kiinni, miten työhön suhtautuu jne.Itse mietin koko ajan mutta ei siitä itsekseen miettimisestä aina ole hyötyä.
  Tv. santtuanneli,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä teilläpäin sähköpyörä olisi varmaan aivan ehdoton...Paljon tosiaan kuntoutuksessa työasioita mietitään. On sekä yksilökeskusteluja, ryhmässä miettistä että alustuksia . On tuttuja asioita mutta kyllä muutamisa pohdittavia erilaisia näkökulmiakin.

   Poista