sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Linnavuoren maisemissa


Ajoitimme häämme veneviikkomme mukaan. Tietenkin. Minnekä muualle häämatkamme voisikaan suuntautua kuin noihin yhä tutummilta tuntuville vesistöille.Heti hääviikonlopun jälkeen suuntasimme pariksi päiväksi lepäilemään Järvisydämen upeisiin mökkeihin Rantasalmelle. Sen verran olin uupunut juhlatohinoista ja edellisen viikon työkiireistä, että nukahdin melkein heti mökkiin päästyämmekuudeksi tunniksi, käväisin valveilla illalla pari tuntia ja sitten vielä kahdentoista tunnin yöunet päälle. Mutta siinä se sitten oli. Seuraavana påivänä olin jo voimissani jälleen. Myönteinen stressi onneksi lähtee lepäämällä!


Kolme vuotta sitten ensimmäisenä venekesänä ajattelin, että syksyllä veneily ei varmaan ole mitään. Kuinka väärässä olinkaan! Nyt melkein syyskesän veneilyt voittavat keskikesän viikot! Saarissa ja vesillä on syksyllä hiljaista, usein saamme omia hienot laiturit ja satamat itsellemme. saaret ovat marjoja tynnä ja luonto on upeita värejä täynnä. Ensimmäisen veneyön vietimme tänä vuonna Sulkavan Linnavuorella. Tuo Linnavuori on kiinnostanut meitä aina , mutta se vaatii veneellä sellaisen ylimääräisen silmukan, että on jäänyt tähän asti tekemättä. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka oli!
Syksyn venereissulla on aina mukana Zorro-koiramme. Kesällä on liian kuumaa ja ihmisiä niin paljon enemmän liikkeellä ettemme koiraa mielellään silloin ota mukaan. Mutta meidän lapikoiramme on oppinut melko hyväksi venekoiraksi , vähän  liiallinen vauhti pelottaa mutta muuten se nauttii veneilystä ( ja etenkin silloin kun mennään maihin)!Saimaalla on merkillistä se, että vaikka kuinka päivällä on pilvistä niin illalla auringonlaskun aikaan  taivas repeytyy esiin pilvien lomasta. Nyt ihailimme veneestä illalla myös alkavaa kuutamoa. Nämä iltahetket ovat veneilyn parhaita puolia!

7 kommenttia:

 1. Kauniissa ja tunnelmallisissa maisemissa olette häämatkanne seilanneet! Syksyn parasta antia ovat värit; siis nauttikaamme niistä.
  Mukavaa kuntoutusviikkoa sinulle! terv. Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntoutusviikko alkanut hyvin, allajumppaa ja reipas sauvakävelykenkki kauniissa harjumaastossa päivän ohjelmassa!Nuo häävenematkan maisemat olivat tosiaan taas melkein sanattomaksi vieviä. Suomen vesistöalueet ovat niiiinn upeita!

   Poista
 2. Maisemakuvista vei tällä kertaa voiton ihana Zorro! Onpa kaunis lapinkoira, ja nimi sopii naamiokaverille kuin nakutettu. Syksy on ihanaa lomailuaikaa Suomessa, jollei nyt koko aikaa sada kaatamalla, nautin ainakin itse viileistä aamuista ja hiljaa heräävästä luonnosta, syksyn lempeydestä ja väistyvän kesän viimeisistä voimannäytteistä.

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zorro on tosiaan elementissään kun päsee metsään ja luontoon!Enole ennen veneilyn aloittamista lomaillut syksyisin pitempään mutta nyt kun jo kolmatta vuotta olen pitänyt syksyisin reilun viikon loman, olen ymmärtänyt kuinka hienoa aikaa se on lomailla!

   Poista
 3. Onnittelut naimisiinmenon johdosta! Zorrolle rapsutukset.
  Mikä sen parempi häämatkan kohde kuin Saimaa - no tietysti Lappi :o)

  VastaaPoista
 4. Niin vielä että Zorro varmasti haluaisi tavata Lillin saaritreffeillä!

  VastaaPoista
 5. Wau! Todella kauniissa maisemissa olette häämatkanne viettäneet :) Onnea vielä kerran!! Rapsutusterveisiä myös ihanalle Zorrolle :) Lapinkoira on ilmeikäs ja kaunis koira. Paras ;)
  t. Ansku & Oula

  VastaaPoista