sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Rauhaa ja kauneutta Aholansaarella


Veneilyn helmiä ovat erilaiset paikat ja alueet, joista ei tiedä etukäteen juuri mitään.Joka niemen takaa avautuu uusi maisema, uusi maailma. Siihen en kyllästy varmaan koskaan. Yksi tämän kesän reisumme helmiä oli Syvärin Aholansaari. Saari oli körttijohtaja Paavo Ruotsalaisen asuinpaikka ja vanha pirtti toimii museona nykyisin. Emme antaneet körttiläisyyden meitä säikäyttää vaan koska emme halunneet rantautua läheisen Tahkon loistohuviloiden tuntumaan niin valitsemme tämän meille tuiki tuntemattoman saaren. Olimme ainoat veneilijät uudessa hyvässä vierasvenelaiturissa.Saarella toimii hyvinvarustettu leirikeskus ja mökkejäkin sieltä sai vuokrattua. Päärakennuksen ravintolassa söimme hyvää lohikeittoa ja saarella kiertely oli veneilyn jälkeen mukavaa vaihtelua.

Parasta kuitenkin oli kun löysimme kävelyreitin varrelta viehättävän rantasaunan ja saimme kuin saimmekin lämmittää sen illalla. Siinä ilta sitten kuluikin! Mies lämmitteli saunaa ja minä nautiskelin saunan terassilla. Saunoimme pitkän kaavan mukaan ja pulahtelimme kirkkaaseen Syväriin  lukemattomia kertoja. Illall istuimme vielä saunan jälkeen laiturilla  viiniä maistellen ja katselimme kuinka etelästä päin valui mustia ukkospilviä saarelle päin. Yöllä sitten kova ukkonen jyskyi ja paukkui. Mies nukkui mutta minä katselin kun veneen kattoikkunasta salamat leiskuivat tummalla taivaalla. Vähän pelottikin!

4 kommenttia:

 1. Onpa ihana paikka! Mahtavia tunnelmakuvia <3 Tuolla jos jossain niin sanotusti sielu lepää. Kun seuraavan kerran Saimaalla veneillään, niin tuonne mennään taatusti rauhoittumaan ja nauttimaan, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 2. Tahkon reitti oli minusta kaunis ja mielenkiintoinenkin. Ja siellä sai olla melko rauhassa, ainakin kesäkuun viimeisellä viikolla!Veneillessä kaipaa välillä säpinää ja välillä rauhaa. Tai niinkuin me, enimmäkseen rauhaa:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneillessä mekin kaipaamme enimmäkseen rauhaa :) Ehkä siksikin viimeisin Saimaan reissumme oli niin onnistunut, koska olimme enimmäkseen muualla kuin etelä-saimaalla ;) Seuraavan kerran kun Saimaalle suuntaamme, olisi tarkoitus lähteä Savonlinnasta Varkaus, Leppävirta, Kuopio, Tahko-linjalle :) Ihanaa kun on paljon uusia, kauniita paikkoja joihin tutustua.

   Poista
  2. Mekin olimme jo toista kertaa tällä reitillä, tosin eka kerralla ei menty Syvärille!Syksyllä olemme usein Etelä-Saimaan ueilla saarilla,silloin sinnekin mahtuu meikälaisetkin, jotka tarvitsevat tilaa ympärilleen. Ei niin että kylki kyljessä ollaan!Syksyiset tulistelut ovat hyvin jääneet mieleeni kun pimeässä yössä istuskellaan nuotiolla muiden veneilijöiden kanssa. Jutut ovat silloin parhaita, vhän niinkuin Lapissa tulilla!

   Poista