maanantai 9. joulukuuta 2013

Onneksi ilonaiheita riittää!Viides joutilaan leppoisa vapaapäivä menossa. Sopivasti ulkona on kunnon paukkupakkanenkin joten saa ihan rauhassa lämmitellä taloa ja istuskella tulen ääressä. Meillä onkin ollut tuli joka päivä joko leivinuunissa tai alakerran varaavassa takassa. En ole tehnyt oikein mitään muuta kuin vaan hipsutellut ja tassutellut ympäriinsä, lukenut ja katsellut Yle Areenalta suosikkejani, joita jäänyt rästiin. Ne ovat edelleenkin pohjoismaisia sarjoja kuten norjalainen Koko kansa viettelijä, islantilainen  Kansijuttu tai ruotsalainen Solsidan. Sen eilistä jaksoa alan muuten kohta katsomaan! En ole leiponut mitään enkä juuri siivonnutkaan(paitsi muutaman sotkulaatikon; yhdessä säilytän lautasliinoja , toisessa kynttilöitä ja kolmannessa leivontajuttuja).

Tämä pysähtyminen on tehnyt minulle oikein hyvää. Flunssakin väistyi takavasemmalla ja olo alkaa olla fyysisestikin hyvä. Keitin eilen ison kattilallisen kaalikeittoa. Juu, juuri sitä kaalikeittodieetin soppaa, minusta se on oikeasti hyvää! Tarkoitus ei ole aloittaa mitää kuuria, mutta vahva kasviskeitto tuntuu olevan sitä mitä kroppani nyt tarvitsee ennen joulun ajan syömisiä. Syön toki siis muutakin ruokaa, dieettijutut ovat kohdaltani ohi, näin uskon!Keitin eilen myös muutakin , sillä mies sanoi illalla että " keitäppä meille kiisseliä kun on niin pakkanen!".
Ja miepä keitin. Ja kyllä tuo soppa lämmittikin, myös mieltäkin. Laitoin siihen paljon mansikoita ja mustikoita,itsepoimittuja, sekä keitin sen oman pihan viinimarjoista tehtyyn mehuun! Laitoin uuniin vielä uuniohrapuuron  hautumaan, joten hyvän aamupalan sain vielä tänäänkin.

Tämän päivän aikana mietiskelen miten osallistun työpaikan Omailo-näyttelyyn. Työhyvinvointiryhmässä meillä on ollut koko vuoden teemana Pysähtyminen kiireen keskellä ja omista voimista huolehtiminen. Ideoimme  tähän teemavuoden loppuun näyttelyn, johon kaikki työntekijät voivat tuoda omia ilonaiheitaan. Kaikki voivat laittaa ilon aiheensa näytteille mihin haluavat, nimellä tai ilman, ulos tai sisälle! Mukaan voi kirjoittaa tarinankin jos siltä tuntuu . Olen ollut iloinen kuullessani viestejä sieltä täältä, että näitä ilonaiheita on esille tulossa. Mietin kovasti mitä itse näyttelyyn veisin ja miten ilonaiheen esille laittaisin.

Onneksi näitä ilonaiheita riittää! Lapsenlapset, koti ja perhe, ystävät, luonto ja valokuvaus, koira, melominen, Saimaa ja veneily,matkustaminen, maalaus, elokuvat, lukeminen - näistäpä joku/jotkut pääsevät mukaan minun osuuteni! Torstaina pidämme juhlalliset näyttelynavajaiset ! Ilonaihe tämäkin!

4 kommenttia:

 1. Pelkät kuvat jo kertovat ihanista onnen hetkistä; arkipäivän olosta kotosalla, aamukahvin, lehden ja takkatulen ääressä. parasta. Luksusta uunissa haudutettu ohrapuuro ja marjaisa kiisseli!
  Ja vielä kaalikeittoakin, täydellistä!

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus ja onneksi olosi alkaa jo olla parempi...
  Tuo teidän työpaikan omailo-juttu kuullostaa ihanalta :)

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! Paljon iloisia asioita, kuten paranemisesi :) Mmmmm... uunipuuroa ja marjakiisseliä, vesi herahtaa kielelle!
  Tuo Omailo-juttu kuulostaa hirmuisen kivalta. Sinulla riittää ilonaiheita, joista valita, ihanaa! :)

  VastaaPoista
 4. Oohh, Omailo ja työhyvinvointiryhmä! Kuulostaa lähes utopistiselta ja hienolta! Ihanan näköinen kiisseli :) Terv. ingrid

  VastaaPoista