lauantai 1. tammikuuta 2011

Menneen ja tulevan taitekohdassa
Uuden vuoden ensimmäinen päivä ! Menneen vuoden ehdottomat kohokohdat olivat  vuoden viime metreillä tapahtunut mummoksi tuleminen sekä uuden asian aloittaminen yhdessä miehen kanssa eli veneily Saimaalla. Oheiset kuvat viime kesän venereissuilta. Vauvelista en  täällä kuvia näytä vaikka niin haluaisinkin ylpeänä ikionnellisena pienokaisen mummina tehdä! Kun vauveli nukkuu rauhallisesti isukin vatsan päällä, tai makoilee kopassaan pientä nukkaa poskissaan, tai kun äitinsä syöttää vauvaa (ikiaikainen näky!)

Molemmmat tapahtumat tuovat elämään varmaan pysyviä muutoksia ja toivottavasti paljon iloa ja onnea! En varmaan vielä edes aavistakaan miten paljon. Joulun aikana juteltiin miehen kanssa, että tästä eteenpäin joulumme taitavat olla melkoisen miehitettyjä. Nyt meillä oli koko ajan miehen vanhimman tyttären perhe ja  nuorin tytär sekä käypäläisiä enemmänkin. Mikäli koko yhteinen pesueemme olisi täällä yhtäaikaa, tulisi vääjäämättä jo liian ahdasta. Ennen vanhaan nukuttiin siskonpeteissä ja samoissa huoneissa, mutta enää se ei e tunnu hyvältä! Mietittiinkin, että jatkossa voisi vaikka vuokrata suuren mökin tunturista  ja yhdistää joulu lomailuun. Olisi varmaan ihan hyvä ratkaisu kaikille.

Serkkuni on ratkaissut asian niin, että joka toinen joulu he viettävät lasten  perheiden kanssa yhteisen joulun ja joka toinen joulu lapset ovat puolisoidensa perheiden kanssa. Hyvä ratkaisu , mutta sopii perusperheelle. Meidän kohdallamme emme varmaan pääse noin selkeään ratkaisuun, koska muuttuvia tekijöitä ( lue ex-puolisoita) on kuviossa myös! Vaan eiköhän noiden asioiden kohdalta ratkaisut aina kuitenkin löydy! Pääasia on tietenkin että kaikki lapset mielellään kotia haluavat tulla!

Veneilyn osalta taas on monenlaisia suunnitelmia. Lähinnä on vuorossa helmikuussa venemessut Helsingissä. Mietiskelemme, että vaihdammeko veneen jo ensi kesänä ihan vähän suurempaan malliin. Sellaiseen, jossa on erillinen vessa.Käymme messuilla katsastamassa ehdolla olevaa mallia. Sen olen veneilyn noviisina oppinut että veneen tilaratkaisuilla on merkitystä enemmän kuin arvaakaan. Miten kasataan vuoteet ja miten ruoan valmistaminen ja astioiden säilytys sujuu. Ja entäs tavaroiden sijoittaminen! Saadaanko kaikki tarvittava helposti esille vai onko ne kaivettava kuinkakin hankalista onkaloista esille! Ja tärkein tietenkin, minkälaiset ovat veneen kansitilat, mahtuuko kannella tai perässä ottamaan aurinkoa, sopiiko sinne lukutuoli ja entäs auringonlaskun illalliset?

Enpäs olisi arvannut, etä odotan innolla venemessuja joskus! Ensi kesän veneilyviikot ovat jo tiedossa, ensimmäinen viikko heinäkuun alussa, jolloin Saimaalla on kyllä puoli Suomea kesätunnelmissa ja toinen viikko taas rauhallisemmassa syksyssä, jolloin siellä voi vaikka sen norpankin bongata!

Oikein hyvää alkanutta vuotta teille kaikille lukijoillenikin niissä merkeissä ja ajatuksissa kuin itsekukin tätä vuotta aloitteleekin!

En muuten enää käytä laskuria enkä yhtään tiedä kuinka paljon lukijoita blogillani tätä nykyä on. Uusia kommentoijia on ilmestynyt vanhojen uskollisten lisäksi, mikä on tietenkin mukavaa! Bloginihan on  päiväkirjan muotoinen edelleenkin, sellaisena sen aikoinaan aloitinkin. En ehdi tätä nykyä kovin paljon käydä kommentoimassa teidän blogejanne vaikka niitä kyllä käyn lukemassa säännöllisen epäsäännöllisesti.  Olen myös harventanut melko paljon blogin päivityksiänikin. Joskus tein sen paljon tiheämmin! No, kohta jään pitemmälle sairaslomalle, enköhän silloin bloggailekin enemmän , etenkään kun en voi ajaa edes autoa muutamaan viikkoon enkä siis juuri täältä kotoa pois pääse. Bloggailu on hyvä henkireikä toipilaalle!

12 kommenttia:

 1. Perheen kasvamisen lisäksi uusi yhteinen harrastus ja intohimon kohde miehen kanssa on todella hieno asia. Veneily vie varmasti täysin toisenlaiseen maailmaan ja irrottaa tehokkaasti arkihuolista. Ei mitenkään huono yhdistelmä, kun asutte siellä pohjoisen komeitten maisemien keskellä!

  VastaaPoista
 2. Ihania maisemakuvia. Hienon yhteisen harrastuksen löisittekin! Viime keväänä oltiin venemessuilla ja paljon mielenkiintoista katsottavaa löytyi. Tänä keväänä taitaa jäädä käymättä kun on muuta menoa.

  VastaaPoista
 3. Uteliaisuuttani kyselen, että missä päin pohjoista asustelette?

  Kauniita kuvia olet taas laittanu esille, ja mukava on tarinointiasi lukea; aivan kuin olisin itekki ollu teillä :)

  VastaaPoista
 4. Katriina; taidan tuosta veneilystä kirjoitella aivan kyllästyksiin asti. Ja sama luultavasti tulee tapahtumaan lapsenlapsenkin kohdalla. Mutta elämän tärkeimpiä juttuja molemmat ovat, energian ja voiman lähteitä.

  Rita; veneilyharrastus on odottanut kyllä kaikki odotukset! venemessujakin odotan kovasti. Tärkeätä meille vanhalle uudelle parille on ollut löytää tämä meidän yhteinen juttu.

  Jaana; asun Rovaniemellä Ounasjoen varrella. Mukava kun olet löytänyt tänne blogiini.

  VastaaPoista
 5. Kirjoita vain pienokaisesta ja veneilystä, ne ovat ihania aiheita.
  Ja jäänevät kohdallani vain haaveisiin joten mukava päästä näin blogin kautta mukaan.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Joulunaika sopii hyvin koko suvun juhlaksi. Silloin nähdään ja nautitaan yhdessäolosta.

  Hyvää uutta vuotta 2011 sinne ylös Lappiin.

  VastaaPoista
 7. Hienoja tärkeitä ja kivoja asioita on tullut elämääsi. Oikein antoisaa tätäkin vuotta 2011!
  Minä olen kuopannut venehaikailuni toistaiseksi, kun tulot tippuivat olemattomiin. Onneksi on tuo ah niin edullinen melontaharrastus :)

  VastaaPoista
 8. Myöhästyneet mutta sitäkin sydämelliset onnittelut uudelle mummille!

  VastaaPoista
 9. Veneily ja mummuilu ovat hienoja asioita:) paljon iloa tuovia. Olemme myös miettineet joulujen kokoonpanoa tulevina vuosina. Läheisten piiri on laajentunut, uusia ihmisiä tullut. Niin pieniä kuin suuriakin. Yhdessä joulua kaikki haluaisivat viettää, mutta missä? Mökin vuokraaminen kauniista maisemasta olisikin hyvä vaihtoehto.

  VastaaPoista
 10. Jostain tuli mieleen sananlasku: "Rauta rautaa hioo, ihminen hioo ihmistä."

  On upeaa löytää uutta yhteistä harrastusta ja löytää näin itsestään ja toisesta uusia puolia. Se rohkaiskoon etsimään ja löytämään myös uusia tapoja vanhojen perinteiden uudelleenarvioimiseen. Näin voidaan pitää se, mikä toimii ja etsiä toimimattomien tilalle uusia toimivia rakenteita.

  VastaaPoista
 11. Oikein hyvää uutta vuotta ja onnea mummolle tai mummille tai mammalle, kuinka vaan. Ja eikö olekin hienoa löytää elämäänsä uusia innostavia asioita? Ole rauhassa innostunut, kirjoita ja nauti!

  VastaaPoista
 12. Kiitos teille Mk, Arleena, Ruska,TuuliS, Valokin värsyjä, Mm ja Tuike! Jatketaan samaan tahtiin, joskus tiheämääläkin tahdilla toivottavasti!

  VastaaPoista