maanantai 2. heinäkuuta 2012

Juhannusviikko vesillä


  

 
Kuvat puhukoot tällä kertaa enemmän. Kesän ensimmäinen veneilyviikko on takana ja vietimme sen Pihlajavesi-Puruvesi seuduilla. Kauneinta Suomea minun mielestäni ovat nuo maisemat. Juhannukseksi eksyimme Kerimäen lähellä olevan hotellin vierasvenelaituriin ja se olikin napakymppi. Laiturissa ei ollut muita ja lisäksi saimme omaan käyttöömme vanhan puusaunan jossa viihdyimmekin  siihen asti kunnes oli juhannuskokon aika. Hotelli sijaitsi muutaman sadan metrin päästä laiturista ja saunastamme,joten saimme olla omassa rauhassamme, mutta kokolle sinne hotellin rantaan ihmisten ilmoille hipsimme saunapuhtaina kuten asiaan juhannuksena kuuluu.

Juhannuspäivänä teimme retken Iso-Hytermän saarelle, joka olikin varsin hieno kokemus. Saaren omisti aikoinaan paikallinen vallesmanni vaimonsa Pikku-Julian kanssa ja lapsettomana pariskuntana he suuntasivat vapaa-aikansa saaren rakentamiseen. Luonnonkauniilta saarelta löytyi kauniita vanhoja rakennuksia ja rakennelmia. Emme olisi kyllä ikinä löytäneet saarelle ilman paikallisten vinkkiä. Kerimäen kirkonkylän punaisten aittojen laiturissakin vietimme yön ja kävimme tutustumassa paikkakunnan upeaan vanhaan puukirkkoon. Muutama yö vietetiin luonnonsatamissa kuten meillä on tapana ollut.

Veneilyn lumo ei ainakaan yhtään vähentynyt tälläkään reissulla. Tuskin jaksan odottaa elokuun loppua kun taas pääsemme vesille. Silloin meillä onkin tiedossa vallan erityinen veneilyviikko!

Veneilyviikon jälkeen vietimme viikon miehen tyttären perheen mökillä, siitä seuraava kuvapläjäys! Nyt ollaan jo kotona. Huomenna menen töihin muutamaksi päiväksi ja sitten taas jatkan lomaani. Loppuviikosta meille saapuu Ulkomaan ystävä perheensä kanssa ja Kuusenkerkänkin perhe kotiutuu lomaltaan, joten kun on metsissä ja vesillä vietetty aikaa kahdestaan pari viikkoa, on taas aika sosiaalistua!

6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja tunnelmia! Olette löytäneet alueen helmiä ja löytämänne saari kuulosti tosi kiinnostavalta.
  Leppoisaa kesän jatkoa! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo saari oli todella löytö! kannattaa käydä jos noilla vesillä liikkuu. Ja sinne kai järjestetään veneretkiäkin, ainakin tilauksesta. Muutenkin tuntuu , että vaikka oppaita ja tietoa löytyy esitteistä ja netistä vaikka kuinka paljon niin parhaimmat vinkit löytyvät paikallisilta ihmisiltä suoraan. Leppoisaa kesän jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Pakko se on kai uskoa, että jossain päin Suomea on ihan oikeasti kesä! Täällä pääkaupunkiseudulla mennyt vähän sadetta pidellessä.

  Ja pakko uskoa, että veneillä voi muuallakin kuin merellä. :)

  Tervetuloa takaisin, kaivattu on, varsinkin ihania kuvia.

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin sadepäiviä oli, mutta lämpöä riitti ihan mukavasti ja iltaisin viimeistään aurinko tuli esiin. Muutama hellepäiväkin joukkoon mahtui. Uomassakin tarkenin käydä vaikka järviveden lämpötila vaihteli 14-16 asteen välillä! Tosiaan, veneillä voi muuallakin kuin merellä. Onneksi sillä minua ei merelle saa, on liian aavat ulapat minulle! Saimaan suurilla selilläkin on aina tarkistettava tuulitilanne!

   Poista
 3. Hienoja kuvia ja tunnelmia vesiltä:)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana kuvasarja. Täällä vain ihmettelen ja mietin, kuinka paljon minuun on täytynyt vaikuttaa kahden kesän "laivatyö" juuri noissa maisemissa... Rakastin etenkin laivan liikkumista ja lipumista ohi saarien ja selkien. Ja muistan, miten ostimme Puruveden muikkuja nuottakalastajilta...

  VastaaPoista