sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Katson kauas vaaran laelta

 Pitkästä aikaa vastailen  haasteeseen. Tämän sain uudelta blogituttavaltani Annelelta. Ideana on vastata ensin näihin Annelen lähettämiin kysymyksiin ja sitten tehdä omat 11 kysymystä ja jakaa ne 11 blogiin. Aloittelin vastauksia jo eilen  ja jatkan nyt,sillä yllättävän työläitä nämä vastaukset ovat. Tai ehkä en vain osaa sanoa asioita lyhyesti (näin toteaisi rakas veljeni mikäli olisi kyse FB-kommenteista). Postauksen kuvat ovat muuten eiliseltä päivältä, jolloin kävin tervehtimässä aurinkoa Ounasvaaran laella! Olinkin jo kauan kaivannut kiipeämistä vaaran laella ja avarien maisemien päivittämistä mielen sopukoihin!

1. Minkä vuodenajan ihminen tunnet olevasi ja miksi?

Syksyn lapsihan minä olen aina ollut, marraskuussa syntynytkin. Syksy saa minut energiseksi ja innostuneeksi. Syksyllä olen taipuvainen aloittamaan uusia asioista, jo kouluajoista muistan uusien koulukirjojen ja lukujärjestysten aiheuttaman viehätyksen. Minun kalenterini voisi hyvin alkaa syksystä.Syksyn sää on minusta myös ehdoton niin väriesän kuin kirpakoiden raikkaiden ilmojen vuoksi. Valokuva-arkistoissani on syksyn osuus kuvissa ehdoton ykkönen.

2. Kun nyt katsot oikealle puolellesi niin mitä näet?

Istun takkahuoneen sohvalla ja oikealla puolellani ovat ikkunat niin sanottuun koiraeteiseen, mikä muuten on muutostyölistallamme  kärkipäässä. Haaveilen tuosta nykyisin epämääräisenä varastona toimivasta kylmästä eteisestä vilvoitteluhuonetta, jota voisi käyttää vaikkapa saunomisen yhteydessä. Koiramme ei tilaa enää tarvitse. Kun koiralaumamme on supistunut kolmesta yhteen niin tämä viimeinen koiruli on liittynyt meihin ja viihtyy siellä missä mekin eli sisätiloissa.

3. Kut katsot vasemmalle puolellesi mitä näet?

Vasemmalla puolellani istuu nojatuolissa mieheni katsellen hiihtoa televisiosta. Hänen takaansa menevät puiset portaat yläkertaan (ovat nekin muuten työlistalla, portaat pitäisi hioa ja lakata)

4. Mistä asioista nautit elämässä?

Olen nautiskelija ja osaan iloita myös pikkuasioista. Viihdyn hyvin itsekseni oman rikkaan sisäisen maailmani kanssa  mutta tarvitsen myös toisten ihmisten seuraa, ääntä ja läsnäoloa.  Nautin  elämästä ylipäänsä. Päivittäin tunnen iloa ja tyytyväisyyttä elämän eri puolista. Näen elämän hyvänä ja arvokkaana ja se on ehdottomasti elämisen arvoista. Olen utelias elämän suhteen.

5. Jos sinun pitäisi valita väreistä punainen tai oranssi se mieluisampi, niin kumpi se olisi ja miksi?

Värianalyysin mukaan punainen vaatteissa mutta muuten nautin oranssistakin. Tähän aikaan suorastaan tarvitsen oranssin hehkua.

6. Mitä aiot tehdä huomenna?

Töihin, töihin. Mutta poikkeuksellisesti menen töihin vasta puolelta päivin ja aamulla minulla on treffit kuntosaliohjaajan kanssa. Tehdään uusi kunto-ohjelma. Minulla on aika usein töitä myös iltaisin kun ohjaan paria ryhmää. Kokeilen jos hiipuvan kuntosali-innon saisi takaisin  käyttämällä kuntoiluun aamupäivät!

7. Minkä elokuvan olet viimeksi katsonut?

Olen elokuvafriikki ja katson paljon elokuvia kotonakin dvd:ltä. Viimeksi elokuvateatterissa kävimme mieheni kanssa uuden vuoden aattona ja leffavalintana oli kotimainen   Rakkauden rasvaprosentti, mikä muuten yllätti positiivisesti.

8. Jos sinulle nyt tuotaisiin lahja, niin mitä toivoisit sen sisältävän?

 En ole aikoihin enää lahjoja osannut toivoa,  tykkään kyllä lahjoista yllätyksinä. Viime aikoina lapsemme ovat harrastaneet aineettomia lahjoja ja se on minusta hyvä asia. Jouluna saimme lahjaksi sekä lahjakortteja hierontaan että kulttuuripalveluihin kuin myös kortin, jossa kerrottiin lahjanantajan tukeneen  hyväntekeväisyystyötä. Itsetehdyt lahjat ovat myös aina mukavia!

9.Mikä on sinun lempiherkkusi!

Herkku-sana viittaa kyllä valitettavan usein kohdallani makeisiin sellaisiin. Niitä riittää, mutta mainittakoon tässä vaikkapa Ben & Jerry´s jäätelö. Perjantai-ilta ja kyseinen jäätelö, elokuva ja takkatuli! Aivan herkkuyhdistelmä!

10. Mikä laulu sinulle tulee ensimmäisenä mieleen?

Tähän on helppo vastata. sillä koko joulunajan ja vielä sen jälkeenkin päässäni ovat kaikuneet koiramme saaman levyn  yhden laulun sanat mielessä ...olisinpa poliisikoira.... Miniäni teki ystävänsä kanssa koirille tarkoitetun levyn , jota he myivät pikkurahalla Espanjalaisen katukoirayhdistyksen hyväksi! Koiramme muuten tykkäsi myös levystä paljon!

11. Jatka lausetta 2-4:llä sanalla; Lähdin kävelemään...

Lähdin kävelemään maailman tehokkaimman lenkittäjän eli koirani kanssa (eikä neljä sanaa riittänyt..)
Ja nyt seuraavat omat kysymykseni:


1.  Mikä on tällä hetkellä elämäsi tärkein asia?
2.  Mitkä ovat olleet elämäsi käännekohtia?
3.  Ketkä ihmiset ovat elämääsi vaikuttaneet eniten?
4.  Mitä uutta olet oppinut viime aikoina?
5.  Mitä haluaisit oppia?
6.  Koska olet viimeksi kokenut intohimoa arjessasi?
7.  Koska olet viimeksi nauranut hersyvästi?
8.  Entä hassutellut?
9.  Mikä lukemasi kirja on viimeksi antanut sinulle ajattelemisen aihetta?
10. Jos olisitt nyt tekemässä mielikuvaharjoitusta paikasta, jossa voisit rentoutua täydellisesti, niin millainen paikka se olisi?
11. Jaa tässä  elämänviisaus , jonka allekirjoitat kaikesta sydämestäsi oman elämänkokemuksesi perusteella?

Näihin kysymyksiin voi vastata kuka niihin vetoa tuntee, mutta jaan nämä kuitenkin  11 blogiinkin niinkuin haasteessa kehotettiin. Ja nämä blogit ovat:

Ritan huone
Unelmaelämää
Runotalo
Jaana kuvaa
Solmukohtia-iloa kohti
Tuulintupa-TuuliStuga
Naisen elämää
Reppuun kasattua
Mielessä
Pieniä timantteja
Lähtölaskennan jälkeen-Count up26 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Todella kauniita!
  Oli kiva lukea vastauksiasi kysymyksiin:)
  Oikein hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, että jaoit haasteen minullekin. Vaikuttaa sellaiselta, jonka voisin toteuttaa, ainakin lupaan yrittää. Parasta olisi varmasti tehdä heti, sillä moni haaste on minulla jäänyt pöytälaatikkoon odottamaan. Haasteethan voi aina tehdä oman näköisesti - ne ovat siitä hauskoja. Aivan upea maisema oli tuolla ensimmäisenä kun saavuin tänne. Hyvät kysymykset olet tehnyt. Katsotaan nyt miten minun tällä kertaa käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jäänpä odottelemaan vastauksiasi ja uusia kysymyksiä!

   Poista
 3. Kiitos. Vastaan tavalla tai toisella :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta! Sattui niin sopivasti tämän aamun mietteitteni kanssa yksiin, että alkoi heti mieli askarrella vastauksia :)

  Ihania talvimaisemia ja ennen kaikkea talven värejä kuvissasi. Varsinkin taivaissa on upeat värit.

  noeijoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän aikaan pakkaskeleissä värit ovat upeat! Jäänpä odottelemaan sinunkin vastauksiasi!

   Poista
  2. Vastaukset osoitteessa hopsula.blogspot.com

   Poista
 5. Kauniita kuvia ja maisemia; ei ihme, että tuonne tekee mieli.
  Toivon itsekin pääseväni ulos, kun olen nyt flunssan kourissa.
  Mukavaa viikkoa ajatusten ja remonttihaaveiden keskelle! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun flunssani näyttää vihdoinkin olevan ohitse. Nyt alkaa kunnonkohennus. Toivottavsti sinunkin flunssasi olisi jo ohimenovaiheessa. Minä muuten olin melko lailla potilaana pari viikkoa tuon flunssani vuoksi. Sitkasta lajia se oli!

   Poista
 6. Mahtavia talvimaisemakuvia! Vastauksiasi oli kiva lukea.
  Ja tosi mielenkiintoisia nuo laatimasi kysymykset, kiitos haasteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä! Toivottavasti saan lukea kysymyksiini vastauksia sinunkin blogistasi:-)

   Poista
 7. Meillä on kyllä paljon yhteistä! Voisin vastata syksystä sanasta sanaan samalla tavalla. Nautit elämän pienistä asioista ja yksinolosta omien ajatusten seurassa. Yövalvominen ei ole koskaan ongelma, kun heittäytyy omien ajatustensa virtaan, yöllä vaan vapaampaan. Elokuvat, valokuvat ja muun kulttuuritarjonnan nautiskelu on meille myös yhteistä.

  Omat kysymyksesi ovatkin sitten astetta kinkkisempiä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä juttu kun tulee toimeen ja jopa viihtyy itsensä hyvässä seurassa.Yksinolo ei minulle ole koskaan ollut ongelma vaan nautinto!

   Sainpahan kerrankin kysellä isekin;) En oikein aina jaksa kiinnostua pikkusäläkysymyksistä vaikka joskus niitäkin on toisista kiva lueskella ja mikä ettei joskus vastata itsekin.

   Poista
 8. Katselin kuviasi,ne on todella kauniita, erik. pysähdyin tähän, ovatko talvikuvasi Kolin vaaroilta, viime kesänä kun kävin siellä ja otin kesä kuvat.Tervetuloa katselemaan minunkin kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kuvani kiinnostavat. Kuvat ovat omalta lähivaaraltani Ounasvaaralta. Käynpä kurkkaamassa sinunkin kuviasi.

   Poista
  2. Tervetuloa myös blogini lukijaksi Pepita! Klikkaan myös itseni sinun blogisi lukijaksi. Kurkkasin sinne nopeasti ja kivalta blogilta tuntui:-)

   Poista
 9. Kiitos haasteesta, Maaretta. Vastasin kysymyksiisi. Ne olivat todella hyviä - ajatuksia herättäviä. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos haasteesta Maaretta, kysymyksesi ovat hyvin mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä, siksi yritän löytää hyvän hetken vastata haasteesesi. Yleensä nämä on ajanpuutteen tai jotenkin vaan jääneet vastaamatta. Sössin sivullani viestisi jotenkin, enkä saanut sitä julkastua sivullani. :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ymmärrän oikein hyvin ettei haasteisiin aina löydy aikaa, niinkuin ei moneen muuhunkaan asiaan. Minä luulin itse sössineeni kommenttini kanssa sivulasi:-)

   Poista
 11. Niin ja unohtui sanoa, etta ihania kuvia! Juuri tuollasia nyt kaipasinkin Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mikäpä upeissa maisemissa upealla säällä on automaattikameraa käyttää...

   Poista