sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kajakin sinisen vesille lasken


Kun aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta, lämpömittari huitelee hellelukemissa ja on SUNNUNTAI, niin mitäpä sitä odottelemaan. Aamukymmeneltä pakkasimme kajakkeihin pyyhkeitä, evästä, lukemista (jota ei kyllä tarvittu) ja suuntasimme kotirannasta Ounasjoen ylitse ja pientä tyyyntä pudasta pitkin seuraavaa kylää kohti

Reilun matkaa melottuamme olimme taas suurella joella ja kun putkahdimme sinne pienemmältä väylältä niin näimme meille aivan uudet hietikot. Tuonne! Emme olleet niitä aikaisemmin huomanneet väylällä liikkuessamme koska venereitti kulkee joen toista puolta.

Ei muuta kuin leiri pysyyn ja ensimmäisen kerran uimaan.  Vesi oli uskomattoman lämmintä vielä tähän aikaan.Jokea sai kahlata melkein puoliväliin ennenkuin tuli tarpeeksi syvää uimiseen.


Hetken päästä huomasimme että emme olleetkaan yksin! Saari on hevossaari eli kesällä siellä laiduntaa lauma hevosia; kauniita, uteliaita hevosia!

Paitsi tämä, joka ei meistä paljon piitannut! Katseli ylhäisenä rantatörmällä leväten eikä välittänyt meidän takia päivälepoansa keskyttää.

Ja pian hiekkasaaremme alkoi kiinnostaa muitakin..


Monenlaista venekuntaa särkillä kävi, me viivyimme pisimpään!


Kolmen maissa lähdimme melomaan takaisin samaa reittiä. Melontamatkaa tuli kymmenisen kilometriä. Hartioissa jo tuntuu !

4 kommenttia:

 1. Ihana sunnuntaipäivä viettää se noin ja loistava sää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntui että täälläpäin tänään koko kaupunki oli ulkona, kuka missäkin! Helteestä otetaan kaikki irti. Ja säätiedotus lupaa samanlaisia kelejä ensi viikollekin. Seuraava lomani alkaa torstaina, toivottavasti vielä silloinkin kelejä piisaisi!

   Poista
 2. Suorastaan kateeksi käy! Ei oikein onnistu enää minun krempoillani. Ja aivan ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Igor! Terveydestä saapi kyllä olla kiitollinen. Ja hyvä on että pää pelaa vaikka muutoin kremppoja ropassa olisikin. Mieluummin niin päin toivoisin ainakin omalle kohdalleni.

   Poista