sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Optimisteilla on hauskempaa vaikka pessimistit lopulta oikeassa olisivatkin

"Ajan mittaan voi osoittautua että pessimisti on ollut koko ajan oikeassa,mutta sillä välin  optimistilla on ollut paljon hauskempaa!" Näin luki pojan ja miniän syntymäpäiväkortissa tänään.


Täytin tänään 57 vuotta. En millään meinaa tottua ajatukseen, että kohta ikäni alkaa kuutosella.

Mutta koska tosiaan ihan varmasti olen enemmän optimisti kuin pessimisti niin minähän juhlin kun juhlan aihetta on! Juhlaa piisasikin  koko viikonlopuksi. Eilen olimme ulkona syömässä miniän vanhempien kanssa. He olivat täällä viikonlopuna kyläilemässä. Ja tänään söimme suurella porukalla meillä. Burgundinpataa, uunissa haudutettuja juureksia, karpaloita kinuskikastikkeessa, täytekakkua, toscakakkua, ihanaa Giulian -suklaata, punaviiniä , kuohuviiniä.... Ja lahjojakin riitti villasukista, lapasista, hierontalahjakorteista  My Saaga-rannekoruun. Olen kerännyt tuota Kalevala korun My Saaga-sarjaa jo jonkin aikaa, kohta alkaa olla ranneke täynnä!Nyt onkin sitten sellainen olo että loppuilta kuluu sohvalla tanssin parissa. Ennen sitä kuitenkin koiran ja miehen kanssa sulattelulenkille lumiseen maisemaan. Meille taisi tänään sataa pysyvä lumi. Ulkona on kauniin valkoista!

 
 

16 kommenttia:

 1. Onnittelut! Riemukkaan oloinen postaus, jota oli kiva lukea.
  Numerot ovat jo hätkähdyttäviä, pureskelen itsekin niitä, eilen kun vietin...heheh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun vuosilukusi taitaa olla sama kuin minulla tai ainakin hyvin lähellä, näin muistelen! Ei se auta kuin pureskella vaan...Onnea siis sinnekin, kippis!

   Poista
 2. Onnea! Ikähän on vain numeroita, asenne ratkaisee. Sinulla on ainakin tekemisen ja nauttimisen meininki. Samalla kymmenellä ollaan täälläkin; muutama vuosi vähemmän, mutta fyysisiä remppoja enemmän. (Niin ainakin luulen.)
  Valoa talven alkuun Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on että ikä on vain numeroita. Ei minulla ikäkriisiä ole, lähinnä ihmetyttää tämä vuosien karttuminen. Olen onnekas, minulla ei ole fyysisiä vaivoja lainkaan . Vuosi sitten olkapää vaivasi ja sehän sitten leikattiin ja se vaiva jäi taakse!

   Kiitos onnitteluista ja leppoisia alkutalven päiviä sinnekin!

   Poista
 3. Onneksi olkoon sinulle. Kolme vuotta jokainen päivä on elettävä erikseen ei se niin nopeaan kulu. Eikä elämä ole sen erillaisempaa vaikka alkaisi kuutosella, joten turhaa surra etukäteen sitä virstanpylvästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä varmaan oikeasti sure, kunhan ihmettelen. Ja oikeassa olet kolme vuotta on yli 1000 päivää!

   Poista
 4. The older the wine, the sweeter the taste...

  Many happy returns, nyt kun lontooksi tuli aloitettua.

  Muutama vuosi perässä tullaan, ja täytyy sanoa, että mitään ikäkriisiä en ole potenut, tuskin sinäkään? Päinvastoin, nyt sitä tietää ja tuntee itsensä, keskittyy niihin Todella Tärkeisiin juttuihin, saa olla itsekäs ja ei jaksa välittää mitä kukin tykönänsä minusta ajattelee! Voi mokata suvereenisti ja nauraa itse ensimmäisenä.

  Kuiteskin, loskan ja pimeän keskeltä ole lumesta himpun kateellinen.

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä vuosien ja päivien karttuessa osaa paremmin kerkittyä juuri noihin tärkeisiin juttuihin ja vähemmät tärkeät ohitetaan nopeasti. Ei enää juutu niin helposti kaikenlaisiin elämän koukkuihin!
   Lunta satoi koko yön ja aamu alkoi lumitöillä. TSe talven toinen puoli! Vaan pysyvä lumesta taitaa tulla, ainakin säätiedotukset näin lupailivat:-)

   Poista
 5. Paljon onnea syntymäpäiväsi johdosta. Olen jonkun kuullut sanovan, että nainen paranee vanhetessaan kuten viinikin, joten ei mitään hätää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Evangelina! Tuo viinivertaus on lohdullinen !

   Poista
 6. Myöhästynyt onnitteluni: Lämpöä, rakkautta ja monia iloisia vuosia elämääsi toivotellen bamiella

  VastaaPoista
 7. Onnittelut! Ihanat tuollaiset välivuosi pippalot ihanien ystävien kesken!
  Meikä täyttää kohta 58v. Aivan hissukseen totutun tavan mukaan nytkin. Mutta kun 60v täyttyy niin revähtää! Olen haaveillut pihajuhlista ja illallisista pihanurmikolla, vaikea yhtälö, kun marraskuussa synttärit... nehän voi pitää kuitenkin vasta kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman ikäisiä siis mekin ollaan, ja marraskuussa syntyneitäkin molemmat! En minä niin itse tykkää huomion nkohteena olla mutta juhlista tykään, niin olla mukana kuin laittaakin. Saksassa, missä ystävättäreni asuu, on aivan yleistä juhlia aikuistenkin kaikkia syntymäpäivä, ei vain pyörietä. Se on yksi kanssakäymisen muoto. Eikä niitä ole minun mielestäni koskaan liikaa. Järjestä synttärit marraskuisena pihajulina; toppapuvut päälle, rakovalkeat pihalle , ehkä kota tuulensuojaksi... Itse olen joskus ajatellut näin tekeväni:-)

   Poista
 8. Kommentti eläkeläispohdintaasi ja mahdolliseen ikäkriisiin :)

  Tällä puolella kuutosta ei oikeastaan tunnu erilaiselta kuin siellä sinun puolellasi. Vanhuutta ei välttämättä tarvita edes tekosyyksi mihinkään saamattomuuteen.
  Olemme ottaneet sen asenteen, että mennään eteenpäin niin kauan kuin jaksetaan. Se tietyllä tapaa rauhoittaa tilannetta. On ihan onnellinen, kun jaksaa mennä ja tietää, että joskus sitten eräänä päivänä ei enää jaksa. Äkkinäiset katastrofit voivat tulla eteen nuoremmallekin, joten niitä ei tarvitse liittää vanhuuden pelkoon. On ihan kivaa näin.

  Odottamaton sen sijaan oli kokemus, jonka monet muutkin eläkeläiset ovat kuulemma kokeneet: Yksi merkintä almanakassa täyttää päivän... Kun on vain se yksi tapahtuma, sitä suunnittelee ja valmistuu lähtöön ja kun se on ohi, siitä ei vielä pääse irti niin nopeasti kuin silloin, kun hetipikaa siirryttiin seuraavaan juttuun. Siksi onkin tärkeää, että se päivän ainoa merkintä olisi jotain positiivista. Ja löytyyhän niitä...

  Siis tervetuloa tänne kuutospuolelle aikanaan. Siihen asti nauti viitosestasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mm kommentistasi! Kunpa aina muistaisikin elää juuri tässä hetkessä eikä pujahtaa menneeseen tai kurkkia tulevaisuuteen.

   Poista