torstai 8. marraskuuta 2012

Lempeä, rauhallinen päivä


Pidän kovasti uuden makuuhuoneemme levollisesta tunnelmasta. Värimaailma on miehen tyttären perua (huone on hänen entinen), minulle uusia värejä, turkoosia, pehmeän sinistä, kermanvalkoista. Pidän myös ikkunasta avautuvasta näkymästä pihalle ja joelle. Tänä aamuna heräsin vasta yhdeksän jälkeen, koira kuorsasi lattialla vieressä, liekö juuri siihen kuorsaukseen heräsin. En kuullut edes miehen lähtöä töihin. Nukun tässa alakerran makuuhuoneessa paljon paremmin kuin ylhäällä. Alakerran huone on viileämpi ja tilavampikin. Niin, minulla on jälleen vapaata. Keskellä viikkoa olevat vapaapäivät ovat arjen luksusta! 
Mielessä oli yhtä sun toista tekemistä sisätiloissa mutta kun kuuntelin itseäni ja tuntemuksiani niin huomasin kaipaavani pitkää kiiretöntä kävelyä jonnekin mistä näkee kauas. Aurinkokin pilkahteli pilvien lomasta kutsuvasti ja niinpä laitoin innokkaan koiran valjaisiin ja suuntasin lähivaaraan. Oli tarve katsella kauas!


 

Ei uskoisi että tämä näkymä on ihan kaupungin kupeesta. Itse asiassa tästä vaaralta alkaa suuri asuinalue. Meidän kotimme on tuolla ihan alhaalla, taustalla oleva vaara on jo joen toisella puolella. Teki hyvää olla ulkona kolmatta tuntia ja etenkin valoisana aikana.Valoisa aika käy koko ajan yhä lyhyemmäksi. Työpäivinä ei enää valoisaa aikaa havaitsekaan ellei huomaa kurkistaa ikkunasta.


Kävelin takaisin kylän vanhemman puolen kautta. Laakeitten vaaramaisemien halusin vielä jatkaa rauhallisessa maisemassa. Latoja, niittyjä, vanhoja taloja, jotain niin turvallisen tuttua, vanhaa ja rauhoittavaa. Kotiin päästyäni keitin itselleni kupin kahvia ja kaivoin pakkasesta viikonlopusta jäänyttä toscakakkua. Siirsin kuvat kamerasta koneelle ja niitä käsitellessäni nautin kävelyreissustani vielä uudelleen. Illalla on Feldenkreis-liikuntatunti. Tykkään siitä kerta kerralta enemmän, se sopii tämänhetkiseen olooni aivan täydellisesti!

Huomenna haemme Kuusenkerkän päiväkodista, hän tulee meille jälleen yökylään. Sunnuntai-iltana matkustan  monimutkaisen ja -vaiheisen reitin kautta Saarijärvelle kuntoutukseen. Ensin yöjunalla Tampereelle, siellä junavaihto aamulla Jyväskylään ja Jyväskylästä vielä bussilla Saarijärvelle! Olisin voinut kyllä valita järkevämpien yhteyden päässä olevan kuntoutuspaikan. Meno vielä sujuu, mutta koska kuntoutus päättyy vasta lauantaina, en ehdi mihinkään päiväjunaan vaan olen kotona vasta sunnuntaiaamuna!

10 kommenttia:

 1. Ei ole valittamista näissäkään lenkkimaisemissa! Päiväsi kuulosti täydelliseltä ja tuollainen päivä antaa voimia valtavasti.
  Intoa kuntoutukseen! Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lenkki suuntautui aivan toiseen suuntaan, rantamaisemista poispäin. Hyviä lenkkimaisemia nämäkin.Eiköhän sitä taas jaksa vaikka huomenna on töissä vielä käytävä.Kuntoutusta odotan innolla!

   Poista
 2. Miellyttävät värit tuossa makuuhuoneessa! Voin hyvin kuvitella, miten siellä tuntuu hyvältä. Kummitätini makuuhuone oli 60-luvulla vaaleansininen kauttaaltaan ja senkin tunnelma oli jotenkin ihana.

  Hieno päivä itselle tuollainen, ja reipaskin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei olisi varmaan tullut valittua noita värejä itse, mutta kun tytär aika vasta vaihtoi tapetin ja huone maalattiin niin emme viitsineet alkaa uudelleen tapetoimaan. Sitäpaitsi jo tyttären kotona asuessa totuin ja tykästyin huoneen värimaailmaan! Vapaapäivät keskellä viikkoa ovat tosiaan ihania, sinähän sen myös hyvin tiedät. Ja sinulla tätä ihanuutta kestää koko viikon!

   Poista
 3. Kaihoisasti ihailen noita maisemia:) Hyvää kuntoutusjaksoa ja virkistäviä päiviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin oli tämän päiväinen vaaralle kipuaminen harvinaisempaa herkkua. Yleensä suuntaamme pitemmät kävelyt toiselle suunnalle. Toivon itsekin palavaani virkistyneenä takaisin kuntoutuksesta, kiitos vaan!

   Poista
 4. Upeat maisemat. Uskon, että noissa maisemissa sielu lepää ja väsymys kaikkoaa.
  Niin syvä rauha ja raikkaus henkii kaikkialta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arleena kauniista sanoista. Luonnolla on suuri merkitys asioiden saattamisessa oikeisiin mittasuhteisiin!

   Poista
 5. Mulla on tuo samainen tapetti tässä selkäni takana, omassa sopessani :) Ihanalta näyttää makuuhuone ja maisemat!! Mukavaa viikonloppua, terv. ingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän tapetin olet sinäkin valinnut:-) Leppoisaa viikonloppua sinnekin!

   Poista