keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Pieni paatti joella?

Tänään koiralenkillä havaittua: 1 kpl pihakivetyksen pesijä, 1 kpl auton kesärenkaiden vaihtaja, 3 kpl tyttöjä hyppäämässä hyppynaruilla sekä mopoja ja skoottereita lukematon määrä. Lämpöasteita oli lähes kymmenen ja leppoisa lounatuuli puhalteli. Kevättä ilmassa oli vahvasti, vaikka aamulla oli lätäköt jäässä ja koirat saivat edelleen suorittaa aamupeuhaamiset lumihangessa.

Mies potee venekuumetta. On surffaillut netissä ilta toisensa jälkeen ja tehnyt suosikkilistaa. Valikoimat ovat huikeat, liekö laman vaikutusta , että ihmiset luopuvat ylellisyyksistään (onko pieni paatti ylellisyyttä?). Minuunkin on tuo kuume tarttunut ja se vain nousee, kun ajattelen kesäiltaa ja pienen paatin sytkytystä jokivarren suistoissa, pysähdyksiä hiekkasaarilla, tulilla istumista kesäyössä, onkea veneen perässä ja savukalaa ja valkkaria!


Olisiko paattimme vaikka tälläinen?


Täällä ei kyllä kovin pitkälle veneellä pääse ,kun toisella joella tulevat vastaan voimalaitokset molemmissa suunnissa ja toisella vapaana virtaavalla joella kosken kuohut. Mutta tarpeeksi tutkimista taitaa kyllä löytyä. Ja veneen mukana tulee traileri, ei ole kova homma suunnata suuremmille vesillekään! No, katsotaan miten käy! Laantuuko kuumeemme vai saanko esitellä täällä paattimme.

Liekö tämä leppeä lounatuuli saanut minut muutenkin siirtymään haaveiluosastolle , koska olen suunnitellut syksyksikin jo reissua Ulkomaanystävän kanssa. Meillä on ollut tapana tehdä vuosittain yhteinen viikon ystävyysmatka kahdestaan jonnekin päin maailmaa (toistaiseksi kyllä on riittänyt vielä Eurooppa).

Luin uudesta Latu ja Polku -lehdestä pyöräilylomasta Hollannissa ja se innosti surffailemaan! Innostukaa tekin, olkaa hyvä! Haaveita ja unelmia pitää elämässä olla! Sitäpaitsi monet niistä ovat vaarassa jopa toteutua, koettu on.

10 kommenttia:

 1. Ihania ovat nuo kuvasi (vihreä kollaasi+muut) ja söpö on paattikin. Katselin myös Hollannin kuvat ja nekin näyttivät houkuttelevilta!
  Jatka unelmointia ja kuvaamista, niin mekin saamme nauttia unelmistasi!
  Lämmintä kevään jatkoa sinnekin! toivottaa Terttu

  VastaaPoista
 2. Terttu; muistathan itsekin unelmoida!
  Leppeitä kevätpäiviä sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Jopas sattui! Jos ei venettä vielä valittuna, niin tässäpä olisi hyttipaattien kuvia. Mies ja poika näitä tekevät. http://www.naviga.fi/

  Aivan ihana olisi tuollaisessa ympäristössä, kuten Hollannissakin, pyöräillä! Sehän sopisi sinulle mainiosti, kun saat työmatkapyöräilystä hyvää pohjakuntoa. Belgiassa, Hollannin naapurina olevat ystävämme lähettävät joskus vastaavanlaisia maisemakuvia. Kyläkutsuun ei vielä(kään) ole tartuttu. Poika kyllä vaimoineen käynyt. Samanlaisia dyynejä löytyy muuten täältä meiltä, Vattajalta.

  Minäkin uskon hyvin vahvasti, että haaveilla on taipumusta toteutua. Useimmat haaveet kun ovat toteutuneet - monet viisaammasti kuin on edes ymmärtänyt haaveillakkaan.

  VastaaPoista
 4. Meillä ei ole venetarvetta. Johtuu siitä, että en nauti veneen kyydissä rannanreunaa kauempana. Laivalla sen sijaan voin matkustella.

  Mutta uskon, että se on nauttiva harrastus, varsinkin kesäillan hämyssä auringonlaskun aikaan.

  VastaaPoista
 5. Haastoin sinut juuri äsken blogissani.

  VastaaPoista
 6. Mekin asumme veden äärellä ja aina silloin tällöin paatti-aihe vilahtaa puheissamme. Mutta ei ainakaan vielä ole sen aika. nyt rundataan pitkin palloa, kun on vielä terveet jalat.

  VastaaPoista
 7. Aivan upea kuva. Kuvassasi on eksoottinen tunnelma.

  VastaaPoista
 8. Rita; täytyypä käydä tutsutumassa miehesi ja poikasi paatteihin! Miehelläni tosin taitaa jo olla paatti valittuna:-)

  Villiviini; kiitos, käynpä katsomassa mllainen haaste odottaa!

  VickiLi, perso kun olen niin ajattelin tehdä molempia, veneillä ja rundata!

  Virve; kiitos! Kuva on otettu aikaisin aamulla ja viistosti vastavaloon, siitä eksoottinen tunnelma varmaankin johtuu.

  VastaaPoista
 9. Arleena, jäit välistä...Minulle joki on turvallinen vesistö ehkä siksi että asun kahden valtavirran risteyksessä. En ole mikään vesi-ihminen minäkään, suuret järvet ja meri pelottavat silloin kun myrskyää. Tyynillä vesillä sen sijaan viihdyin aavoilla selilläkin.

  VastaaPoista
 10. Ihana paikka kerta kaikkiaan. Sumu on ihana ystävä, eikö?

  VastaaPoista