torstai 18. kesäkuuta 2009

Juhannusta odotellessaTänään töiden jälkeen lähdin kaupungille vähän kiertelemään ja istuskelin kaikessa rauhassa kahvilassa keräämässä voimaa kauppakierrosta varten kun tajuntaan jysähti , että olin luvannut lähettää pojalleni Helsinkiin vanhan liinavaatekaappini .Aikaa kaapin tyhjentämiseen ja roudaamiseen jäi 45 min. Mutta kaappi saatiin kuin saatiinkin lähtemään Transpointin kautta ja nuoret saavat järjestää tavaransa vanhan kaapin uumeniin. Tuon vauhdikkaan episodin jälkeen käytiin vielä ostamassa juhannuksen herkut juomineen ja kotiin päästyäni olinkin niin sippi että otin poikkeukselliseti tunnin tirsat! Koiralenkki sitten nokosten jälkeen ja nyt istun lempituolissani maistellen kuivaa omenasiideria!

Juhannussuunnitelmat eivät ole meillä kovin ihmeellisä tänä vuonna , koska ollaan vielä töissä ja koska jo viikon päästä talo täyttyy tulevien häiden takia. Molemmat pojat miniäehdokkaineen majailevat meillä, samoin morsiamen kaaso ja pikkusisko ja ... en ole oikein edes pysynyt kärryillä suunnitelmissa. Juhlaa ja säpinää on tiedossa tarpeeksi silloin.

Huomenna ehkä ajellaan veneellä vanhempieni luo, missä on perinteinen savusauna ja naapurissa sukulaisten yhtä perinteinen juhannuskokko. Tämä suunnitelma on kovin sääsidonnainen. Jos keli on yhtä kolean harmaa kuin tänään niin juhannustani saa siivittää suunnitelma B. Oma takkahuone takkatulineen ja muutama lempileffa (enkä ole erehtynyt vuodenajasta).

Päätin muuten sitten jäädä lyhennetylle työviikolle syyskuusta alkaen. Käytännössä teen nelipäiväistä työviikkoa tai sitten pidän vapaan kuukausittain pidempänä vapaana, ehkä käytän noita molempia vaihtoehtoja. Onneksi saan vapaasti itse asiasta päättää. Tuntuu hyvältä.

Täällä blogimaailmassa on jo kovin hiljaista, taitavat ihmiset lomailla jo. Vähän niinkuin kaupungin keskustassa juhannusaattona!

Minä jatkan pikkuhiljaa virittäytymistä jussinviettoon!
Posted by Picasa

14 kommenttia:

 1. Leppoisaa juhannusta, Maaretta.

  Kuulostaa hyvältä tuo lyhennetty työviikko!

  VastaaPoista
 2. Sinä ainakin siis olet paikalla SusuPetal! Mukavaa juhannusta sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Säpinää riittää siis elämässäsi, myönteisissä merkeissä. Onnittelut syksyn työratkaisusta, se on kaikki kotiinpäin, oman hyvinvoinnin eteen.

  Lutuista juhannusta savusaunan ja muun mukavan merkeissä!

  VastaaPoista
 4. Hyvää juhannusta sinnekin! Aatto valkeni täällä harmaana ja sateisena...
  Eipä ole Blogistaniassa tullut pyörittyä, muuta tekemistä :)

  VastaaPoista
 5. Katriina; syksyn työratkaisuni tuntuu kovin hyvältä pitkällisen pähkäilyn jälkeen. Ja jälleen ratkaisuun päädyttyäni ihmettelin että mitä ihmeen mietittävää tuossa nyt oli. Pieni juttu mutta silti tuottaa paljon iloa syksyllä

  Levollista juhannusta itsellesikin ja muulle perheellesi!

  Krisse/Vaarala; Mukavia Jussinjuhlia sinne Vaaralaankin!

  Äijä; Eikö ole mukava kun on elämää Blogistanian ulkopuolellakin! leppoissa juhannusta sinulle ja perheellsi:-)!
  Harmaata on muuen täälläkin, ei taida keskiyön aurinkoa näkyä täällä ensi yönä :(

  VastaaPoista
 6. Oikein mukavaa juhannusta sinne jokivarteen säästä huolimati, eikun paksusti päälle ja menoksi:)

  VastaaPoista
 7. Hyvää Juhannusta! Vielä näin aattona on täällä netti-ihmisiä paikalla.

  VastaaPoista
 8. Aurinkoista juhannusta sinne jokivarteen. Jossainhan sen auringon ON paistettava vaikka Kirkkonummella onkin harmaata. Onnittelut ratkaisustasi työn suhteen. Työ ei ole koko elämä vaikka joskus sitä erehtyykin niin luulemaan. Tuosta harhakuvitelmasta olen nyt onnistunut tässä muutaman vuoden aikana pääsemään eroon. Terveisiä Kirkkonummelta Marja-Leena

  VastaaPoista
 9. Hyvää juhannusta, Maaretta!

  Sateen jälkeen rupesi aurinko jälleen paistamaan. Vai pitäisiköhän sanoa, että vaihteeksi. On ollut kovin kalseat kelit joka puolella Suomessa, mutta ehkäpä kesä uskaltautuisi vihdoin. Lyhennetty työviikko vaikuttaa hyvältä idealta. :)

  VastaaPoista
 10. Kiireitä sinulla. Minulla jo väliaikaisesti helpotti juhlien osalta.

  Ottaisin heti lyhyemmän työviikon, jos se minun hommassa olisi mahdollista. Varmasti hyvä ratkaisu.

  Mukavia juhlia teille, koska ne sitten onkin.

  VastaaPoista
 11. ´Minnekäs sitä täältä... Hyvää uutta viikkoa! Hienoa kun sait järjestettyä lyhyemmän työviikon ja voit pitää huolta itsestäsi. Minulla se ei ollut mahdollista ja niinpä tässä on toipumiseen nyt mennytkin monta vuotta. Onneksi ei enää ole niitä paineita ja on muutenkin lakanut hyvä elämä työstressin jälkeen -vaihe.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteistanne! Lyhennetty työvikko tuntuu toisaan tässä vaiheessa hienolta ratkaisulta, katsotaan kuinka kauan sillä sitten olenkaan. Viimeinen työviikko alkaa nyt ennen lomaa...

  VastaaPoista