lauantai 27. kesäkuuta 2009

Talo kuin Open house

Hän on Amalia, poikani koira. Ensivisiitillä Lapissa.

Tämä on kesää. Ovet ja ikkunat avoinna koko päivän. Tuhansia tuoksuja. Avojaloin tissuttelua ulkona nurmikolla. Raparperipiirakkakahveja pihalla. Ilta-auringossa parvekkeella istuskelua tuijotellen aurinkoa joka ei laske. Ennenkaikkea lämmintä. Pari kertaa ollaan ehditty Jutajaisiinkiin. Rajattomien esitys oli jälleen kerran upea ja eilen olimme Pentti Hietasta kuuntelemassa. Hänenkin Tie vie-ohjelmansa oli nautittava ja monipuolinen. Jutajaisten esiintymisareena oleva suuri teltta sijaitseen Kemijoen törmällä, ohjelmien nautittavuutta lisää joki ja tietenkin tämä aina vaan jatkuva upea keli!


Amalia 6 kk ja emäntänsä Aussityttö

Hääleipomusten välillä nuorten kanssa särkälle. Mankellin Kiinalaisen kanssa viihdyin aurinkotuolissa niin hyvin, että aurinko pääsi käräyttämään etumuksen On muuten taattua Mankellia tuo Kiinalainen. Ei malta jättää kesken, taitaa ensi yö venähtää sen kanssa.
Nämä kuvissa olevat särkät ovat asuinpaikkamme lähistöllä. Ihanat hiekka-areenat ja siellä sopivasti puhaltee , ei ole hyttysistäkään haittaa.

Olen muuten ollut itseeni tyytyväinen, että olen pystynyt välttymään häästressiltä melkein kokonaan ja ehtinyt tehdä paljon mukavia juttuja niinkuin Jutajaiset, veneajelut, dekkarin lukemiset pihakeinussa, hiekkasaarivisiitit. Kaiken ohella ollaan kuitenkin leivottu ja valmisteltu. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vanha sanonta pitää paikkansa.


Talo on Open house. Ihmisiä tulee ja menee. Ja minä nautin. Huomenna saapuu tuleva hääparikin vihdoin! Päästään järjestelemään hääpaikkaa, heillä kun on päävisio hallinnassa. Pikkuhiljaa talon huoneet täyttyvät, loppuviikkoon mennessä taitaa olla jo niin ruuhkaa, että taidamme miehen kanssa muuttaa pihalle telttaan! Ihan oikeasti!!

11 kommenttia:

 1. Mahtavaa ja ihanaa kultavaa kesästä, kuin täälläkin länsirannikolla, syöty illallista kotipihalla sääskiltä rauhassa.

  Voi teitä onnellisia kulttuurin nautiskelijoita! Muutaman kerran on onnistanut saada kuunnella moista;Rajattomia ja Hietasta. Kiitollinen huokaus tuollaisesta hyvästä. Häävalmistelut tuollaisessa hengessä johtavat vain hyvään, uskon.

  VastaaPoista
 2. Kaunis tyttö tuo AMALIA niin kun nimikin jo sanoo :D

  VastaaPoista
 3. Rita; meillä voi olla sääskiltä rauhassa kyllä ainoastaan kun laittaa riittävästi sääskisavuja palamaan..

  Amalia; kaunis on koira ja kaunis on sillä nimikin:-)))

  VastaaPoista
 4. Sinulla on hyvät hermot ja kyky keskittyä siihen, mitä olet tekemässä! Silloin voi nauttia myös olostaan ja rentoutua rauhassa, vaikka tietääkin, että tekemistä vielä on.

  Suloinen koira tuo Amalia! Piti katsoa suurempana kuvasta, onko sillä ehkä aurinkolasit päässä, mutta ei ollut;)

  VastaaPoista
 5. Katriina;
  Totta on varmaan että stressinsietokykyni on hyvä , en ole hermoilijatyyppiä. Enkä myöskään täydellisyyttä vaativa, en itseltäni, enkä muilta. Se helpottaa oloa ja eloa kummasti!

  Amalia on tosi suloinen! Näyttää niin pieneltä ja tuntuu helpolta meidän omien suurten ja meluisten karvaturrikoiden seurassa!

  VastaaPoista
 6. Mankellin Kiinalainen on koukuttava kirja, jota on pakko lukea.

  VastaaPoista
 7. Ah tätä ihanaa kesää! Ohjelmasi tuntuu todella nautittavalta. Ja vielä häät päälle! Onnea etukäteen kaikille osapuolille!

  VastaaPoista
 8. Mukavalta kuulostaa yhdessäolonne. Sopivasti stressiä, mutta ei niin paljon ettei ehtisi näistä päivistä ja hääpäivästä nauttia. Ja juhlan jälkeenhän se vasta onkin mukava sitten yhdessä istahtaa ja muistella ;) Minulla on Zafónin Enkelipeli menossa ja meinaa kyllä koukuttaa sekin...

  VastaaPoista
 9. Minä olen aina pitänyt Mankell’in dekkareista. Täytyypä varmaan lukea tuo Kiinalainen.

  VastaaPoista
 10. Miten löysinkin sinun blogisi Kaamosvaloa... Kirjoituksesi ovat kuin kopio omasta elämästäni, joka on tällä hetkellä täynnä äärettömän ahdistavia eroajatuksia, tuskaista ja epämääräistä pahaa oloa, elämänilon vähittäistä katoamista. Eroanko vai en lähes kolmenkymmenen vuoden yhdessäolosta, jossa ei enää ole muuta yhteistä kuin ulkoiset puitteet? Nuorinkin lapsi on juuri lentämässä omaan elämäänsä. Miksi en voi olla tyytyväinen, miehelle tämä riittää, mutta minusta tuntuu , että katson vain vierestä, kun elämäni lipuu ohi... Miksi tämä kaipaus johonkin, voi luoja...?

  VastaaPoista
 11. Niina, sain kun sainkin Kiinalaisen lopuun, tosin vasta viime yönä. Oli milenkiintoinen kirja ja piti otteessaan loppuun asti.Hyvää kesälukemista!

  Villiviini, kiitos onnentoivotuksista!Ne aina lämmittävät!

  Nana, pitääpä pistää muistiin tuo Enkelipeli kun saadaan nämä häähommat ohitse ja suunnataan mökille!

  Moninainen; Mankell on ollut oma suoskkinin myös pitkään!

  Anonyymi; itsekin huomasi kriisivuosinani että kummasti osui aina oikeita asioita eteen silloin kun tarvitsi vahvistusta. Näin jälkäteen kummastelen monien muiden saman kokeneiden tavoin, että miten ihmeessä kestikin niin monta vuotta kypsyä päätökseen.
  Ja on hyvä myös muistaa kun päätöstä tekee että rohkeaa on lähteä mutta rohkeaa on myös jäädä.

  VastaaPoista