torstai 25. kesäkuuta 2009

Kesäyössä on taikaa


Toissailtana pysähdyin työhuoneen ikkunaan juuri kun ilta-aurinko värjäsi upeasti näkymän joelle. Sireenit liian suureksi venähtäneessä pensaassa aloittelevat kukintaansa ikkunan alla. Kesäillan ja yön väritys on ainutlaatuista. Kesäyössä on taikaa.

Perusolo on levollinen, rauhallinen, onnellinenkin. Sellaista arjen iloa, tyytyväisyyttä, joka lämmittää sisältä päin ja ehkä heijastelee uloskin. Viime kesänäkö se oli kun stressasin vielä entisen elämän asioita ja kesä tuntui paikotellen raskaalta. Nyt lomaviikot siintelevät edessäpäin kuin Lapin paljaslakiset tunturit horisontissa. Ohjelmassa sopivasti väkeä ja hulinaa sekä kuin kruununa lomalle kahdenkeskinen pariviikkoinen mökkisessio .

Tänään oli ensimmäinen kesälomapäivä. Miehen tyttären kanssa leivoimme ,tai oikeastaan tytär leipoi, jo toisen satsin sydänpikkuleipiä poikani häihin, niistä tuli hempeän kauniita vaaleanpunaisine kuorrutuksineen. Jotain pientä olen itsekin leiponut, suurin osa tarjottavistahin tulee pitopalvelun kautta ja onneksi on niin!


Kuvat ylintä lukuunottamatta tädin miehen aittamuseosta


Ensi viikoksi olemme varanneet tulevan miniän kanssa kampaajaa ja kosmetologia ja keskiviikoksi turvesaunankin naisväelle. Kyllä sitten hääpäivänä hehkumme morsiamen rinnalla!

Äsken järjestimme Ulkomaanystävän kanssa terassitreffit , minä siemailin olutta omalla terasillani ilta-auringossa ja Ulkomaanystävä omallaan kaukana Saksanmaalla. Puhuttiin pitkä (ja varmaan tyyris) puhelu ja todettiin että voitais useamminkin näin tavata. Sama se vaikka maksaakin, varmaan enemmän maksaisi jos lähtisimme yhdesä terassikierrokselle jommassa kummassa päässä.

He ovat kohta tulossa Suomeen, tapaamme heidät mökillä itäisessä Suomessa parin viikon kuluttua. Sitten he matkaavat pohjoiseen ja asustelevat täällä meillä talonvahteina kun me mökkilomailemme. Alunperinhan ajattelimme asunnonvaihtoja päittäin, mutta me emme halunneetkaan lähteä keskikesällä ajelemaan Euroopan ruuhkaisille teille vaan valitsimme perisuomalaiseen tyyliin mökkilomavaihtoehdon keskellä hiljaisuutta ja rauhaa.

Mökki, laituri, sauna ja järvi, mitä muuta sitä rentoutumiseen tarvitsee?
6 kommenttia:

 1. Onpa kaunis jokimaisema! Tuli mukava tunne tästä postauksesta,kiitos :)

  VastaaPoista
 2. Ihana yökuva. Olisikin lähempänäoikeaa juhannusta kuvan ajankohta. Mukavalta kuulostivat nuo kokemasi ja kuvailemasi mielentila, hienoa.

  Ja juhliin valmistautuminen turvesaunan ja kosmetologin kautta on mitä mainioin tapa saada hyvää nostetta juhlaan.

  Aurinkoista viikonloppua ja lomaa!

  VastaaPoista
 3. On niin kesäisiä kuvia ja tunnelmia, että toivoisi itsekin olevansa lomalla, kesä tosin on olemassa vielä illallakin töistä kotiutuessa :)

  Mökki ja laituri, se on kesää! Ihanaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihania ja tunnelmallisia kuvia!
  Minäkin olisin valinnut tuon mökkilomavaihtoehdon keskellä hiljaisuutta ja rauhaa. Se kuulostaa niin ihanalta!
  Lopetin vanhat blogini ja perustin uuden jokin aika sitten. Huomasithan.
  Linkin kautta pääset vieraisille, tervetuloa!
  Ihanaa kesälomaa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja tunnelmia, Maaretta! Teillä on siellä melkoinen säpinäviikko ennen häitä. Voimia ja ikimuistettavia juhlia. Mie aloitin kans "lomani" eli pari viikon palkattoman ennen palkallista pariviikkoista. Jos saisin vaikka ikkunat pestyä. Ainakin ulkopinnoilta.

  VastaaPoista
 6. Mikä maisema! Ja työhuoneen ikkunasta. Luksusta.

  VastaaPoista