sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Vuorilta paluu arkeen


Huomenna on paluu arkeen ja töihin edessä. Niinkuin aina hienon reissun jälkeen kuluu hetki ennenkuin mieli palautuu ennalleen uusien erilaisten kokemusten ja elämysten jälkeen.

Etenkin kun koto-Suomen kesä ei todellakaan anna edes pientä osaa parhaastaan. Täällä on ollut koleaa ja kylmää tämä päivä, nyt vähän aurinko sentään paistelee, vaikkei mittari kipua kuin muutamaan asteeseen. Kylmää on ollut kuulemma koko viikon, räntääkin sadellut.

Ei voi mitään, että keho ja mieli kaipaavat edelleen lämpöä ja aurinkoa, kun ne viikon ovat molempia niitä hivelleet!

Tästä lomasta jäi päällimmäiseksi kyllä mieleen upea asuntomme Mallorcalla. Kaunis talomme sijaitsi korkealla vuorenrinteellä, näkymä monilta parvekkeilta oli suoraan merelle! Aamulla oli hienoa sipsutella jollekin monista terasseista kahvimotti kädessään ja ainakin minusta tuntui siltä, että olisin voinut koko viikon viihtyä vain istuskellen ja maisemia ihaillen!

Toinen lomasta jäänyt päällimmäinen tunnelma on suuren joukon kanssa matkaaminen. Sekin oli hienoa! Kaikki sujui sopuisasti ja unelmani meluisista sukupäivällistä toteutui ilta illan jälkeen terassin suuren pöydän ääressä ja myös saaren ravintoloissakin!

Monilla aiemmilla Kreikan matkoillani kahdestaan ex-Miehen kanssa nimittäin usein haikeana katselin kun siellä perheet kokoontuivat suurella joukolla ulos tavernoihin syömään ja ajattelin että jospa se joskus olisi mahdollista omalla kohdallanikin!
Mallorcan saari yllätti kauneudellaan! Olin hieman ennakkoluuloinen paikan valinnan mukaan, mehän lähdimme sinne kummitytön työn vuoksi, hän kun jo oli saarella työn haussa! Pidin Mallorcaa massaturismipaikkana, mutta siellä olikin runsaasti kauniita pikku kyliä huviloineen, jotka olivat keskieurooppalaisten kansoittamia. Toki noita hotelli-ranta-disko -yhdistelmäpaikkojakin löytyi, mutta ne kiersimme kaukaa!

Meillä oli käytössämme kaksi autoa, joita käytimme ahkerasti. Saari oli sopivan kokoinen päivämatkoihin, tosin matkoja ei mitattu kilometreissä vaan tunneissa. Aikaa hupeni lyhyelläkin matkalla , jos valitsi kiemuraisen vuoristoreitin. Ja mehän valitsimme niitäkin!
Nyt on lähdettävä saunaan, eurovaalituloksia tässä myös seuraillaan kun viime tingassa ehdittiin äänestysprosenttiakin nostamaan. Onneksi töitä on vain kolme viikkoa ennen kesälomaa!

14 kommenttia:

 1. Täällä on ollut tosiaan kylmää, sateista ja tuulista.
  Mutta kaunis Mallorca on ollut aurinkoinen, kun sääkarttaa olen vilkaissut.
  Olemme käyneet saarella pari kertaa, autolla kierrellen ja tippukiviluolat koluten.
  Mallorcahan on taas nousemassa suosuttamaksi hetken hiljaiselon jälkeen. Kaunista siellä on ja meri ympärillä sinisenä kimaltaen.

  VastaaPoista
 2. Upeita maisemia, yllättäen, eipä olisi tullut mieleen lähteä joskus Mallorcalle. Nyt houkuttaa. Teitä taisi sää suosia.

  Onnistuneen reissun jälkeen iloa riittää pitkäksi aikaa ja kiva kun saamme nähdä näitä kuvia, pääsee itsekin vähän lämpimän vuoristoilman makuun.

  VastaaPoista
 3. Arleena; saari on tosiaan kaunis. Puolet porukastamme ävi tippukiviluolassa, me emme olleet mukana kun vasta syksyllä Andalusiassa sellaisessa vierailimme. Kokemus oli kuulemma ollut kävijöillä hieno, vedessä lipuvine venemusiikkiesityksineen!

  Noeijoo; Mallorcaa voin tosiaan suositella lomakohteena. Näpärän kokoinen saari, katseltavaa ja vaihtoehtoja riittää hyvin viikoksi ja kyllä siellä voisi viihtyä pitempääkin!

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia! Ja jo lyhyen kertomasi mukaan varmasti myös ikimuistoinen matka. Hyvään aikaan lomanne osui. Kivaa kun olet taas näissä maisemissa.

  VastaaPoista
 5. Rita; todellakin ikimuistoinen. Matkaideahan lähti tällä kertaa 76 v äidiltäni, jonka toiveena oli tehdä matka kaikkien lastensa kanssa. Aion koota kuvista äidilleni kirjan muistoksi.

  VastaaPoista
 6. Ihanan kuuloista ja näköistä. Uskon, että erityisesti äidillesi matka on ollut ELÄMYS, jota voi muistella pitkään. Munkin äitini(80 v.) haaveilee vielä ulkomaan matkasta, mutta en ole ihan varma, jaksaisiko hän oikeasti.

  VastaaPoista
 7. Kauniit maisemat parvekkeeltanne on. Varmasti on suuri nautinto istuskella noin ihania maisemia katsellen. Kauniilta näyttää myös koko saari.
  Kiva että lomanne oli onnistunut ja toivotaan että saamme tänne Suomeenkin lämpimämpää ja aurinkoista!

  VastaaPoista
 8. Vicki Li; äitini tosiaan nautti matkasta mutta kyllä hän nautti kotiinpaluustakin! Raskastahan matkustaminen on, etenkin lentäminen koneenvaihtoineen täältä pohjoisesta asti.

  Susanne; matkan muistot ja terassinäkymät säilyvät varmaan kauan mielessäni! Nyt jo onneksi myös täällä näyttää vähän lämpenevän...

  VastaaPoista
 9. Kiva kuulla, että yhteinen matkanne oli onnistunut; kaikilta se ei ehkä sujuisikaan. Maisemat näyttävät houkuttelevilta ja samoin kuvauksesi paikasta. Tuosta riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa.
  -Ja tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
 10. Katriina; nyt jo tosiaan alkaa taas kotielämäkin asettuvan tutuille raiteilleen. Juhlan jälkeen tulee aina arki, niin se vain on!

  VastaaPoista
 11. Vähän jälkijunassa, mutta tervetuloa kotimaisemiin! Kiva kun matka onnistui. Maisematkin näyttävät tosiaan upeilta. Olen kuullut muidenkin kehuvan paikkaa, jonka maine minunkin mielessäni on ilmeisesti ihan turhaan ollut vähän epämääräinen.

  VastaaPoista
 12. Villiviini; Mallorcalla ovat tehneet määrätietoista työtä jo pitkään saaren kuvan kohentamiseksi. Se on näemmä tepsinyt!

  VastaaPoista
 13. Voi että mitä maisemia! Rakastan luontoa ja tunnen eläväni siitä hyvin vahvasti. Nämä kuvat maisemista jotka ulottuvat kaukaisuuteen ovat valloittavia!

  VastaaPoista
 14. Mistä vuokrasitte tuon talon Mallorcalta ja voisinko saada mahd.paljon lisätietoja talosta esim. sähköpostiini; jaana.tervo@pp1.inet.fi olemme lähdössä lokakuussa 8 hengen porukalla Mallorcalle eikä taloa ole vielä löytynyt? jaana

  VastaaPoista