lauantai 8. toukokuuta 2010

Virta on vapaa !


Istun vielä olohuoneessa lempinojatuolissani. Katsoimme juuri  miehen kanssa Tennessee Williamsin  kirjoittaman  klassikon Kevät Roomassa   uudelleen filmatisoituna versiona ,jossa upean roolin vanhenenevana naisena teki Helen Mirren. Olen katsonut leffan aiemmin vuosia sitten ja muistan sen jo silloin vaikuttaneen vahvasti. Vahva oli vaikutus nytkin ja ehkä vieläkin enemmän Helen Mirrenin tulkitsema naisen yksinäisyys ja rapistuvan kauneuden  kanssa eläminen ja luopuminen oli koskettavaa. Luulen ymmärtäväni jotakin, ainakin voi samaistua  herkästi keski-ikäisen naisen tuntoihin , joka jää yksin menetettyään yllättäen kumppaninsa.! On ihana elää itse tässä vaiheessa itse hyvässä parisuhteessa.

Oman ikääntyvän kehon kanssa eläminen on välillä vaikeaa .Vaikka toisaalta on ehkä itsensä kanssa sinut enemmän kuin koskaan on ollutkaan. Mutta kertyneet kilot, rypyt silmäkulmissa, harmaantuvat hiukset - ulkoisen olemuksensa kanssa saa joskus painia!

Kävin tänään lääkärissä. Minulla on ollut jonkin aikaa yöllistä hengityksen narinaa, rohinaa ja vinkunaa siihen malliin, että mieskin sanoi että nyt on mentävä lääkäriin, kun hengiykseni kuulostaa niin pahalta öisin. Oireet kertoessani sain ajan nopeasti, mikä on kyllä ihme nykyisessä terveyskeskuksen aluejakosysteemissämme. No, eihän lääkäri vielä muuta pystynyt kun antoi lähetteitä monenlaisiin jatkotutkimuksiin, verikokeisiin, keuhkokuvauksiin ja itse on vielä tehtävä puhallusmittauksia parin viikon ajan. Itse epäilen astmaa, molemmilla vanhemmillani on astma diagnisoitu suurin piirtein minun ikäisenä.Ensiavuksi sain Ventoline-suihkeen ja Heinixia, katsotaan mitä tutkimuksissa ilmenee.Astman kanssa kyllä pärjää, jos  se sitä sitten on!

Tänään ollut vetämätön päivä muutenkin. Olisi pitänyt siivota kunnolla ja pyykätä, mutta sen sijaan lähdettiin koirien kanssa taas rantamaisemiin. Jäät ovat joesta kohdaltamme lähteneet. On ihana  nähdä joki taas vapaana. Ehkä huomenna on virtaa siivotakin. Oikeastaan on pakko, sillä äitienpäiväksi tulevat vanhempani ja siskoni meille syömään. Enkä edes vielä tiedä mitä laittaisin! Kai ruokakaupasta jotain löytyy lakoista huolimatta!


7 kommenttia:

 1. Heräsi kiinnostus tuohon filmiin.
  Miten jäänytkin huomaamatta.
  Samanlaisien asioiden kanssa painin itsekin, mistä kirjoitat. Mutta eivät ne kuitenkaan niin suuriksi huoleksi ole muodostuneet, että elämää synkentäisivät.

  Kevätaika aktivoi astma- ja allergiaoireet. Toivotaan oireiden pikaista selvittelyä ja apua niihin!

  VastaaPoista
 2. Aika jättää jälkensä kehoon, mutta toivottavasti mieli virtaa yhtä vapaana ja coolina, kuin kuvan jokesi!
  Toivottavasti helpotus ja apu löytyy hengitysrohinoihin. Kelju juttu, mutta eiköhän konsteja löydy.

  VastaaPoista
 3. Helen Mirren on tosiaan hieno näyttelijä.
  Ja tuosta ikääntymisestä, tuntuu että sisin ja ulkokuori vanhenevat tässä iässä ihan eri tahtiin.
  Ehkä pitäisi vain unohtaa peilit.
  Sekä vanhat vaatteet.

  Toivottavasti oireisiin löytyy syy ja oikea lääkitys.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi, se lämmitti todella! Ja, kyllä, mökki on terapiaa parhaimmillaan. Siellä lepää sekä sielu että keho, ei ole pakko tehdä mitään ellei halua/jaksa/viitsi/huvita.... olenkin enimmäkseen suunnitellut sisustusta ja pikkuhiljaa toteutan toiveitani. Kaikessa rauhassa ilman stressiä.
  Silmä lepää kauniissa kuvissa kotiseudultani, kiitos myös niistä!

  VastaaPoista
 5. Hyvä on että tutkitaan. Sitä tämä vanheneminen on: kremppaa siellä ja kremppaa täällä, mutta lohduksi voisi ajatella, että onhan ainakin eletty!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteistanne! Kokeissa on käyty ja nyt olen aloittanut kehkojen ulosvirtauksen mittausta varten aamu-ja iltapuhallusten eli PEF-arvojen seurannan kahden viikon aikana. Sitten on vuorossa vielä spirometriatutkimukset , johon on aika vasta kesäkuussa. Siihen asti on pärjättävä yöllisen pihinä, narinan ja vinkunan kanssa! No, on minulla ventolinea avuksi!

  VastaaPoista
 7. Tuo kuva on todella kaunis kuten muutkin blogisi kuvat. Onnea astman(?) hoitoon.

  VastaaPoista