sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Jokivarren maisemista ajatukset jo Ranskaa kohden

 


Eilen paistoi ja tänään satoi. Ja paistoikin oikein kunnolla, taivaalla ei näkynyt pilven häivääkään . Ja tänään sitten satoi yhtä kunnolla. Illalla vasta, kun vihdoin sain itseni ulos puolipakolla koiralenkille, harmaa väistyi ja aurinko värjäsi pilvien peittämän taivaan upean punertavaksi. Kamera ei ollut mukana, nämä kuvat  otin koiralenkin jälkeen ja hienoin punerrus oli jo väistynyt . Tyypillistä syksyähän nämä säävaihtelut ovat! Onneksi lauantaina saatiin piha jo laitettua hyvälle mallille, tai ainakin osa pihasta! Laitoin kanervat ruukkuihin ja vein suurimman osan kesäkukista kompostiin. Yhden ison kesäkukkaruukun vielä jätin, kun lumihiutaleet ja begoniat niin komiasti vielä siinä kukkivat! Viikonloppu on muutenkin kulunut kotoisissa puuhissa. Ruoanlaittoa, leipomista, siivoilua, säilöntää (ostettiin karpaloita  viisi litraa) ja löhöilyäkin. Bonuslapsia kävi sunnuntailounaalla, miehen tytär ja poika avovaimonsa kera. Mukavaa peruselämää välillä reissujen jälkeen!


Vaan reissu on kyllä taas tulossa ihan pian.  Vajaan parin viikon  kuluttua lähdetään viikoksi Ranskaan Cote d Àzuriin piskuiseen Giensin kaupunkiin, missä tuossa  kuvissa oleva talo meitä odottelee. Talossa majailee kanssamme Ulkomaanystävän perhe, he ovat siellä jo viikkoa meitä aiemmin.Meillä on lentoliput Nizzaan ja tämä ilta humpsahtikin siihen kun Googlemapilla ajeltiin virtuaalisesti sopivia reittejä pitkin Giensiin! Mietittiin  nimittäin että vuokraammeko auton jo Nizzan lentokentältä vai ajelemmeko junalla tai bussilla lähimpään suurempaan kaupunkiin  ja vuokrataan auto vasta sieltä. Todennäköisesti vuokrataan auto jo Nizzasta, vaikka meistä kumpikaan ei rakasta ajella eteläisen Euroopan liikennekaaoksessa. Kaaos onneksi sijoittuu Nizzan lähistölle ja perille pääsee melkein yhtä moottoritietä pitkin....
Ranskassa on vielä lämmintä ja ympäristö on tosi kaunista kuvista päätellen. Hieno lomaviikko jälleen tulossa; hyvät ystävät, patikkaretkiä, autoajelua, hyvää ruokaa, viiniä , lämpimät pimeät illat, meri!
Ps.Painonpudotusprojekti etenee omaa tahtiaan, hitaasti mutta varmasti. Viime ryhmätapaamisessa valittelin että kuinka hankalaa on pysytellä tiukassa ruokavaliossa kun on kaikenlaista reissua  ja  vieraita ja työkiireitä tuppaa päälle. Ohjaaja kysyi minulta että  poikkeaako tuollainen elämä sitten minun normaalista arjesta kovinkaan paljoa? Niinpä. Minun elämänihän on melkoisen meneväistä ja tapahtumarikasta. Sen tosiasian kanssa on elettävä ja opeteltava  ruokailemaan siinä mukana. Melkein kyllä kaipaan pussikeittovaihetta. Se oli niin helppoa, kun ei tarvinnut muuta kuin valita eri makuvaihtojen välillä!


2 kommenttia:

  1. Oi, että kuulostaa unelmaelämältä nuo tapahtumasi ja matkasi, ihanaa! tapahtumarikasta elämääsi on mukava seurata ja ottaa hyväksi esimerkiksi kuinka kaikki voikaan olla mahdollista ja antoisaa.

    VastaaPoista
  2. Rita; elämästäni tuli unelmaelämää kun lakkasin haaveilemasta siitä. Elämä on tässä ja nyt, senkun ryhtyy elämään elämäänsä.Niin yksinkertaista. Taidat olla sinäkin saman oivaltanut?

    VastaaPoista