tiistai 14. toukokuuta 2013

Ystävän kanssa Antwerpenissä


Oma pyörä alkaa tuntua tylsältä näiden tuunattujen pyörien rinnalla. Kukkakoristeet olivat in!


Ystäväni kaupungin ostoskadulla tai yhdellä niistä

Tapasimme Ulkomaanystäväni kanssa  30 vuotta sitten kun hän tuli töihin samaan työpaikkaan. Sitä ennenkin olimme jo tietoisia toisistamme, samassa opinahjossa kun olimme, tosin eri vuosikursseilla. Meillä oli samanikäiset lapset, kuopukseni ja ystävän ainokainen olivat noin yhden vuoden ikäisiä.

Siitä asti ystävyytemme on ollut tiivis. Molempien elämään on mahtunut paljon muutoksia ja tapahtumia, iloja ja suruja. Ystäväni avioitui myöhemmin saksalaisen miehen kanssa ja sai lähempänä neljääkymmentä vielä kaksi lasta. Yli puolet ystävyysajastamme olemme asuneet eri paikkakunnilla, vimmeiset 16 vuotta eri maassakin. Koko ajan olemme tavanneet säännöllisesti, vähintäänkin vuosittain mutta usein montakin kertaa vuodessa. Kahdenkeskisiä reissuja olemme tehneet lähes kymmenen vuoden ajan, toki olemme tavanneet myös perheittäin aina.

On ihanaa omata ystävä näin pitkältä ajalta. Hän tuntee ja tietää minut läpikotaisin.  Totesimmekin tämänkertaisella reissullamme hotellihuoneessa että taidamme olla kuin vanha aviopari. Ei tarvittu sanoja kun järjestelimme kaappeihin tavaroita ja vessan hyllyille toilettitarvikkeita, sanoittakin tiesimme mitä tehdä ja miten jakaa niin sänky kuin kaapitkin.

Tämänkertainen lomareissumme suuntautui Antwerpeniin ja loman teemana oli pyöräily. Vuokrasimme pyörät kolmeksi päiväksi ja ajoimme pitkin ja poikin Antwerpenin pyöräteitä apunamme valmiit reittikartat ja hyvä pyöräilyreitistö. Pyöräily oli hieno tapa tutusta suurkaupunkiin laajemminkin! Ystäväni asui aikoinaan Antwerpenissa jonkun aikaa joten hänellä oli mukavaa ekstratietoa niin Antwerpenistä kuin belgialaisistakin. Belgia on siis muutakin kuin suklaa, olut ja vohvelit, kaikista noista nautittiin ilman muuta.

Nyt on purettava matkalaukku ja pakattava se  heti uudelleen. Huomenaamulla kuuden koneella lennän taas Helsinkiin. Edessä on päivän työkokous ja sitten sunnuntaihin asti laatuaikaa Kuusenkerkän kanssa. Vanhempanasa lähtevät viikonlopuksi piipahtamaan kahdestaan viikonloppureissulle kun vielä voivat. Heinäkuussahan Kuusenkerkkä saa sisaruksen! Kuusenkerkkä sanoi minulle kun kerroin ettei hänen tarvitse mennä päiväkotiin torstaina ja perjantaina että " mennään mummi sitten retkelle"! Ja mehän menemme!14 kommenttia:

 1. Olipa hauska lukea blogiasi. Aivan ihanaa, että ystävyys on säilynyt, vaikka asuinmaakin on vaihtunut.
  Itse matkustelen sekä mieheni että siskoni kanssa ja olemme siskoni kanssa niin "tutut", että meilläkin toimii kaikki vanhalla rutiinilla. Viimeksi matkustimme Ruotsin ja Saksan kautta Amsterdamiin. Ihanaa, kun voi matkustella ja nauttia uusista elämyksistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan blogiini Pullamummi!Laskimme juuri ystäväni kanssa että olemme reissannet yhdessä jo 14 vuotta. Lähes sen ajan ystäväni on asunut ulkomailla.Olen myös käynyt Amsterdamissa, sekin on hyvä paikka vaikkapa pidennetylle viikonloppureissulle!

   Poista
 2. Ulkomaan ystävät ovat mahtava elämän rikastutaja!

  VastaaPoista
 3. Miten hieno pyörä :). Täällä jos omani tuunaisim noin saisin kylähullun maineen. Jaksaikohan lapset pyöräillä tuolla?. Oliko niin tasaista? Terv Ingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai sentään pyörän kaunistamisesta kylähullun mainetta saa. Antwerpenissä jakasavat lapsetkin pyöräillä, tosin se tietenkin on enemmän kaupunkimaista maisemaa. Hollantihan on myös kuuluisa paikka pyöräilyyn. Siellä on rannikolla upeat dyynien keskellä kulkevat pyöräreitit. Sinne haluan minäkin vielä joskus mennä!

   Poista
 4. Ihana tuollainen ystävä, ja vielä kun asuu kaukana, saa tapaamisen lisäksi matkan kaupan päälle!

  Onnellinen sinä, saat kohta jo toisen lapsenlapsen. Jännittäviä aikoja siis. Toivottavasti yhteinen viikonloppunne ja retkenne oli antoisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jänniä aikoja tässä elellään. Miniällä oli sellaisia oireita että vähän säikähdettiin että joko nyt. Onneksi ei mitään vakavaa kitenkaan vaan uskalsivat lähteä viikonloppumatkalleen.Oli kyllä ihana viettää Kuusenkerkän kanssa monta päivää. Ikävä jäi kun eilen oli palattava kotiin.

   Poista
 5. Ihana pyörä, minulla on oman pyörän tanko ihan ruosteessa , niin tuossapa hyvä vinkki, peittää kukilla :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jo katsoin tänään kaupassa kaunista silkkukukkakimppua että joko ostan ja koristelen sillä pyöräni!Noita kukkajuttuja pyörään saa kuulemma tilata netistä , ainakin etelämpänä Euroopassa. Pitäisi surffailla ja etsiä....

   Poista
 6. Kirjoittelin blogiini kevät/vuodenaika/kaamos/talvimasennuksesta. Vaikka sanoinkin, että meille etelän ihmisille talvi ei ole niin synkkä sana kuin kaamos, niin koko ajan muistin, miten olit opettanut, että on olemassa myös "kaamosvaloa" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä lukemassa juttusi. Kaamos ei ole tosiaankaan mitään synkkää aikaa.Kaamosvalo on aivan erityinen sininen valo, joka onomalla tavallaan hyvin kaunista.Parhaiten sen kokee maaseudulla, kaupungissa ei varmaansitä voi kokea, siellä kun on ihan omat kaamosvalonsa.

   Poista